Nedräkningen till jul har börjat! Och vad passar sig då bättre än en liten adventskalender? Varje advent, det vill säga varje söndag fram till jul, kommer jag lotta ut en liten julklapp till någon av er läsare. Så håll ögonen öppna och var med och tävla!Först ut är : en box med Mightybars Peanut Power (12 st)
Jag har provat x antal barer och mellanmålskakor av olika slag, och de flesta är ju absolut goda – tyvärr är inte alla lika bra för oss som man gärna skulle önska… När jag första gången provade dessa mighty barsen var jag skeptisk – de är inte täckta av mjölkchoklad, och har heller inte förskönats med färgmedel för att bli mer tilltalande för ögat. Men efter första tuggan var jag hooked! Goda, mättande och det verkligen känns att de är rena och fria från tillsatser.
Lite info:
Per bar (50 g) är innehållet:
Energi 927kj/219kcal
Protein 12 gram
kolhydrater 18,2 gram
Fett 10,3 gram
Innehåll: Jordnätter (33%), rårismalt, ärtproteinisolat, risprotein, cikoriaber, naturlig lönnsirap, kakaosmör, carob, grönt te-extrakt.
* passar utmärkt för veganer och är fria från gluten.
* gjorda på förstklassiga råvarorn och inehåller inte raffinerat socker.För att tävla, ska du göra följande:
- gilla Bodystore.com på facebook
- gå in på Bodystore’s hemsida och välj en produkt som du skulle använda i ett julbak
- kommentera detta inlägg (med namn!) och skriv vad du skulle baka och med vad (länka gärna till produkten)
36 Kommentarer
Andrea
28 november, 2012 at 12:36Åh vad roligt med en julkalender
Själv älskar jag allt som har med julen att göra och att få öppna en kalender varje dag gör jag än 🙂
Kul att du är så angagerad med din blogg, det är verkligen kul att läsa vad du har att säga och vill dela med dig .
Ha det bäst!
Andrea
28 november, 2012 at 12:41Om jag skulle välja en produkt från bodystore skulle jag ta kokosmjöl för att den är en så bra bas i de bakverk man bakar när man ska vara nyttig tex lussekatter som är gjorda på ägg , kesella,mjölk ,kokosmjölk, honungeller annan sötning,kokosmjöl , fiberhusk,bakpulver och såklart saffran och några russin.
Andrea
28 november, 2012 at 12:36Åh vad roligt med en julkalender
Själv älskar jag allt som har med julen att göra och att få öppna en kalender varje dag gör jag än 🙂
Kul att du är så angagerad med din blogg, det är verkligen kul att läsa vad du har att säga och vill dela med dig .
Ha det bäst!
Andrea
28 november, 2012 at 12:41Om jag skulle välja en produkt från bodystore skulle jag ta kokosmjöl för att den är en så bra bas i de bakverk man bakar när man ska vara nyttig tex lussekatter som är gjorda på ägg , kesella,mjölk ,kokosmjölk, honungeller annan sötning,kokosmjöl , fiberhusk,bakpulver och såklart saffran och några russin.
Patrik
28 november, 2012 at 13:40Jag skulle göra något enkelt, gott och klassiskt som hör till julen. Att det sedan gått från att vara något onyttigt till att bli något nyttigt tycker jag är spännande. Det jag tänker på är ischoklad. Förr var det onyttigt för att den innehöll kokosfett, idag har man ändrat synen på kokosfett så då lär väl ischoklad gått och blivit både gott och nyttigt 🙂
Produkterna jag väljer för att göra ischokladen är:
Kokosfett http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosfett-400-g
Mörk choklad http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/plamil-choklad-72-eko-veg-utan-socker-45-gram
Smält en del kokosfett och två delar choklad i kastrull med vattenbad. Häll upp i avsedda formar. Ställ i kylen.
Ät och njut 🙂 Dessutom kan man bjuda för det här passar gottegris, LCHF, vegan, gluten och laktosintolleranta osv. Dessutom är ischoklad mjuk och smälter i munnen så man behöver inte vara rädd om plomberna som en del är när om äter knäck 🙂
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:53Åh så gott, jag hoppas du gör en stor laddning i veckan redan 😀 och du får gärna skicka lite till mig med… 😉
Patrik
28 november, 2012 at 13:40Jag skulle göra något enkelt, gott och klassiskt som hör till julen. Att det sedan gått från att vara något onyttigt till att bli något nyttigt tycker jag är spännande. Det jag tänker på är ischoklad. Förr var det onyttigt för att den innehöll kokosfett, idag har man ändrat synen på kokosfett så då lär väl ischoklad gått och blivit både gott och nyttigt 🙂
Produkterna jag väljer för att göra ischokladen är:
Kokosfett http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosfett-400-g
Mörk choklad http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/plamil-choklad-72-eko-veg-utan-socker-45-gram
Smält en del kokosfett och två delar choklad i kastrull med vattenbad. Häll upp i avsedda formar. Ställ i kylen.
Ät och njut 🙂 Dessutom kan man bjuda för det här passar gottegris, LCHF, vegan, gluten och laktosintolleranta osv. Dessutom är ischoklad mjuk och smälter i munnen så man behöver inte vara rädd om plomberna som en del är när om äter knäck 🙂
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:53Åh så gott, jag hoppas du gör en stor laddning i veckan redan 😀 och du får gärna skicka lite till mig med… 😉
Louise
28 november, 2012 at 19:55Gud så kul och GUD så gott! Det var väldigt svårt att välja produkt ifrån bosystore eftersom man kan göra så mycket med så många av produkterna. Men jag skulle nog välja ”Go for life Raw Kakaopulver EKo”,Kokoschips,mandelmjöl EKO,Vaniljpulver EKO för att ha till en nyttig chokladboll. Blandas med keso,havregryn och lite kaffe och sen smaksätts det med pepparkakskryddor nu till jul så blir det perfekt! Mastigt,gott och dessutom NYTTIGT! hur bra mellanmål/efterrätt/kvällsmål som helst.
Tack för en underbart bra och inspirerande blogg!
Ha en bra kväll!
Louise
28 november, 2012 at 19:55Gud så kul och GUD så gott! Det var väldigt svårt att välja produkt ifrån bosystore eftersom man kan göra så mycket med så många av produkterna. Men jag skulle nog välja ”Go for life Raw Kakaopulver EKo”,Kokoschips,mandelmjöl EKO,Vaniljpulver EKO för att ha till en nyttig chokladboll. Blandas med keso,havregryn och lite kaffe och sen smaksätts det med pepparkakskryddor nu till jul så blir det perfekt! Mastigt,gott och dessutom NYTTIGT! hur bra mellanmål/efterrätt/kvällsmål som helst.
Tack för en underbart bra och inspirerande blogg!
Ha en bra kväll!
Alexandra
28 november, 2012 at 21:55Hei! Jeg lurer på om du kan beskrive litt om hvordan du klarte å gå ned i fettprosent? Synes det er En utfordring å finne denne balansen, men samtidig gå ned i fettprosent..
Alexandra
28 november, 2012 at 21:55Hei! Jeg lurer på om du kan beskrive litt om hvordan du klarte å gå ned i fettprosent? Synes det er En utfordring å finne denne balansen, men samtidig gå ned i fettprosent..
julia
28 november, 2012 at 22:25http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/vetegluten-eko-500-g
Skulle användas till att baka saffransflätor med en fyllning gjort på hemmagjort mandelsmör.
julia
28 november, 2012 at 22:25http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/vetegluten-eko-500-g
Skulle användas till att baka saffransflätor med en fyllning gjort på hemmagjort mandelsmör.
Mina Planting
28 november, 2012 at 23:19KRISPIGA SNÖBOLLAR MED TRANBÄR.
Cashewsmör
Havregryn
Kokosflingor
kokossocker, fungerar även med vanligt socker eller sötningsmedel
Kokoschips
Torkade tranbär
En riktig kokosbomb med syrliga tranbär!
Rör ihop alla ingredienser utom kokoschipsen och tranbären tills du får en någorlunda slät smet. Forma till små bollar. Hacka tranbären och kokoschipsen en aning. Rulla bollarna i kokoschips och tranbär.
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:52Tack för ditt bidrag! Och grattis till vinst 😉 maila mig din adress så ska du få en box Mightybars hem till dig som en tidig julklapp 🙂
Mina Planting
28 november, 2012 at 23:19KRISPIGA SNÖBOLLAR MED TRANBÄR.
Cashewsmör
Havregryn
Kokosflingor
kokossocker, fungerar även med vanligt socker eller sötningsmedel
Kokoschips
Torkade tranbär
En riktig kokosbomb med syrliga tranbär!
Rör ihop alla ingredienser utom kokoschipsen och tranbären tills du får en någorlunda slät smet. Forma till små bollar. Hacka tranbären och kokoschipsen en aning. Rulla bollarna i kokoschips och tranbär.
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:52Tack för ditt bidrag! Och grattis till vinst 😉 maila mig din adress så ska du få en box Mightybars hem till dig som en tidig julklapp 🙂
Malin
29 november, 2012 at 09:17Vad roligt med adventskalender!
Jag har alltid varit lite nyfiken på kaseinprotein, och, jag har sett att du har det i de flesta rescept som du bakar! På tisdag skriver jag min andra tenta som jag har lagt ner all, och då menar jag verkligen ALL, min tid på för att plugga. Allt jag tycker om att göra har blivit lidande så som baka, träna och umgås. Därför, på tisdag, ska jag gå hem efter tentan (och känna mig sjukt nöjd med att jag har gjort så gott jag kan) och ställa mig och baka. Baka, baka, baka! Jag tänkte prova på 1. receptet på naturgodis från grunden. 2. receptet på pepparkakspraliner och 3. receptet på chokladdrömmen. När dessa är färdiggjorda ska jag slänga mig i soffan, sätta på historiens bästa serie (som jag även där ligger efter i) och mumsa, njuta och mumsa lite till.
Detta kaseinproteinet skulle jag använda mig av: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/gourmet-pro
Många kramar!
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:51jag önskar dig STORT lycka till på tantan, och tycker verkligen du är värd ett storbak med massa gotte i soffan sedan 😀 stora kramar!
Malin
29 november, 2012 at 09:17Vad roligt med adventskalender!
Jag har alltid varit lite nyfiken på kaseinprotein, och, jag har sett att du har det i de flesta rescept som du bakar! På tisdag skriver jag min andra tenta som jag har lagt ner all, och då menar jag verkligen ALL, min tid på för att plugga. Allt jag tycker om att göra har blivit lidande så som baka, träna och umgås. Därför, på tisdag, ska jag gå hem efter tentan (och känna mig sjukt nöjd med att jag har gjort så gott jag kan) och ställa mig och baka. Baka, baka, baka! Jag tänkte prova på 1. receptet på naturgodis från grunden. 2. receptet på pepparkakspraliner och 3. receptet på chokladdrömmen. När dessa är färdiggjorda ska jag slänga mig i soffan, sätta på historiens bästa serie (som jag även där ligger efter i) och mumsa, njuta och mumsa lite till.
Detta kaseinproteinet skulle jag använda mig av: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/gourmet-pro
Många kramar!
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:51jag önskar dig STORT lycka till på tantan, och tycker verkligen du är värd ett storbak med massa gotte i soffan sedan 😀 stora kramar!
Madde
29 november, 2012 at 16:09Jag är lite nyfiken på kokossocker (Reneé Voltaire’s), så skulle välja att baka något med det. Det skulle bli någon form av julig kola/fudge, kanske med pepparkakskryddor i. Kram 🙂
Madde
29 november, 2012 at 16:09Jag är lite nyfiken på kokossocker (Reneé Voltaire’s), så skulle välja att baka något med det. Det skulle bli någon form av julig kola/fudge, kanske med pepparkakskryddor i. Kram 🙂
Petra
29 november, 2012 at 22:41Härligt med julkalender och bra första lucka, många förslag om vad man kan baka i jul.
Mitt bidrag blir en julfudge
4 rejäla msk kokosolja ( http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosolja-500-ml )
1 välmogen banan
½dl kakaopulver
en nypa salt
2-3 tsk kanel
Mixa alla ingredienser.
Platta ut i en liten ask, typ som man få kinamat i, klädd med plastfolie, låt stelna i kylskåp över natten.
Skär i passande storlek.
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:50vilket härligt recept! Tack för ditt bidrag!
Petra
29 november, 2012 at 22:41Härligt med julkalender och bra första lucka, många förslag om vad man kan baka i jul.
Mitt bidrag blir en julfudge
4 rejäla msk kokosolja ( http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosolja-500-ml )
1 välmogen banan
½dl kakaopulver
en nypa salt
2-3 tsk kanel
Mixa alla ingredienser.
Platta ut i en liten ask, typ som man få kinamat i, klädd med plastfolie, låt stelna i kylskåp över natten.
Skär i passande storlek.
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:50vilket härligt recept! Tack för ditt bidrag!
Emma
1 december, 2012 at 13:19Hej! Jag skulle ta detta ekologiska mandelmjöl http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/mandelmjol-eko-500g- och göra juliga macarons. Macaronerna med smak av choklad (proteinpulver) och fyllningen skulle vara av kvarg, pepparkakskryddor och sötning! Med facit i hand tycker jag de blev goda! (Använde då inte ekologisk mandelmjöl när jag gjorde dem). 😀
Emma
1 december, 2012 at 13:19Hej! Jag skulle ta detta ekologiska mandelmjöl http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/mandelmjol-eko-500g- och göra juliga macarons. Macaronerna med smak av choklad (proteinpulver) och fyllningen skulle vara av kvarg, pepparkakskryddor och sötning! Med facit i hand tycker jag de blev goda! (Använde då inte ekologisk mandelmjöl när jag gjorde dem). 😀
Ida
1 december, 2012 at 14:20Jag skulle välja sukrin, eko, som fanns att köpas på bodystore för 79,- . Jag skulle baka en julig mjuk pepparkaka, och helt enkelt bara byta ut det vanliga sockert mot detta sukrin. Inget som skulle bli speciellt nyttigt (förutom sukrinet då), men jag skulle främst vilja testa det här för att se skillnaden mot vanligt socker. Skillnaden i kakan, och sen också om min kropp skulle reagera annorlunda/inte reagera lika mycket, då det inte finns nåt riktigt socker i. Har tänkt köpa denna produkt länge, men jag har ansett att priset varit i överkant… nu är det ju dock på erbjudande 😉
Ida
1 december, 2012 at 14:20Jag skulle välja sukrin, eko, som fanns att köpas på bodystore för 79,- . Jag skulle baka en julig mjuk pepparkaka, och helt enkelt bara byta ut det vanliga sockert mot detta sukrin. Inget som skulle bli speciellt nyttigt (förutom sukrinet då), men jag skulle främst vilja testa det här för att se skillnaden mot vanligt socker. Skillnaden i kakan, och sen också om min kropp skulle reagera annorlunda/inte reagera lika mycket, då det inte finns nåt riktigt socker i. Har tänkt köpa denna produkt länge, men jag har ansett att priset varit i överkant… nu är det ju dock på erbjudande 😉
Cecilia
1 december, 2012 at 22:04Jag skulle göra en nyttig variant på saffranspannacotta med pepparkakstopping!
Bara att mixa samman silkestofu, Casein Gold Standard med vaniljsmak (http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/100-casein-gold-standard), saffran och gelatinpulver uppvärmt i mjölk, och sötning efter smak, till lagom konsistens. Låt vila i kylen (upphällt i glas). Pepparkaks-nöt-smulet görs på hackade nötter rostade i stekpanna tillsammans med pepparkakskrydda (eller bara smulade pepparkakor för den lata ;).
Juligare än så kan det nästan inte bli!
/Cecilia
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:49lät fantastiskt gott! Tack för ditt bidrag!
Cecilia
1 december, 2012 at 22:04Jag skulle göra en nyttig variant på saffranspannacotta med pepparkakstopping!
Bara att mixa samman silkestofu, Casein Gold Standard med vaniljsmak (http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/100-casein-gold-standard), saffran och gelatinpulver uppvärmt i mjölk, och sötning efter smak, till lagom konsistens. Låt vila i kylen (upphällt i glas). Pepparkaks-nöt-smulet görs på hackade nötter rostade i stekpanna tillsammans med pepparkakskrydda (eller bara smulade pepparkakor för den lata ;).
Juligare än så kan det nästan inte bli!
/Cecilia
roethlisberger
2 december, 2012 at 09:49lät fantastiskt gott! Tack för ditt bidrag!