Vardagsuppdatering

hemma!

Såja. En lång dag i Thailand, med avfärd från Bangkok vid ett i natt, landning sex i morse på Arlanda och en (aningens seg) dag hemma med uppackning, tvätt och mathandlande ligger vi nu trötta, nöjda och mätta i soffan. Bortskämd efter 15 dagars ätande på restaurang och sliten efter allt resande visste jag inte riktigt vad jag skulle slänga ihop till middag ikväll så det fick bli att hämta från pizzerian. Nu: fotboll på tv:n och blogg-ikapp-läsande (helt sjukt vad man har att läsa ikapp efter dryga två veckor utan dator..)

Veckorna i Thailand har varit väldigt bra. Sol, värme, shopping, träning, återhämtning och god mat. Underbart sällskap, goda skratt och trevliga aktiviteter. Jag har haft block och penna nära hela resan och det är flera saker jag vill skriva om, dela med mig av och ventilera med er om, så vänta er nytt liv i bloggen nu igen! 🙂

Och köket! Som jag saknat köket. Något jag spenderade många timmar med i Thailand var att mingla i matbutiker. Med mig hem kom (skratta inte nu) bland annat: 3 sorters jordnötssmör (vit choklad, mörk choklad, och kanel/russin – så.sjukt.goda.), smak-essenser (choklad, smör, vanilj, kokos), grönt te-pulver, diverse olika kryddor och paste:r, chips av allt från kyckling till krabba till ris, ärtor med bläckfisk-smak, nötter med sjögräs och wasabismak… en himla massa roliga grejor, helt enkelt!

Utöver mat-shopping har jag alltså ägnat mig åt främst en sak : må bra. Det är vad man ska göra på semestern, tycker jag. Lite ”vanlig” shopping, en del bad och solande (men inte allt för mycket, blir för rastlös), gym, moppande gata upp och gata ned, marknader, båt-tur med snorkling (i alla fall för dem som inte blev sjösjuka… vilket jag blev), golf, massage… en hel himla massa, men bara finsaker! Åh.fannybat

Åter hemma blir det jobb, skrivande, matlagning och bakning. Borta (väldigt väldigt) bra, men hemma bäst, är lite min melodi. Så länge jag har någon att dela hemmet, livet, glädje och sorg med, så är jag nöjd. Och lycklig. Hemma är hemma, liksom.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Annie
  31 januari, 2013 at 07:54

  Låter som om du haft det hur fint om helst! Och visst är det underbart med all spännande matshoppning, jag kommer alltid hem med väskorna fulla av mat 😉

  Och just ja – välkommen hem. Borta bra men hemma bäst stämmer oftast bra 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   31 januari, 2013 at 08:07

   Tack fina Annie! Haha ja men precis, det är så himla roligt att matshoppa!! Och jag var livrädd för att väskan skulle väga för mycket… men icke, perfekt ett kilo under övervikt och det var grönt för Fanny att släpa hem alla kryddor, nötter och konstigheter 😉
   Tack igen, hoppas allt varit bra ”här” hemma för dig 🙂 förresten, jag och Sanna (tasty-health) tänkte försöka slå våra bak-huvuden samman någon dag och bara ha roligt i köket någon dag nu i feb. Vet att du bor typ hundra mil bort, men om du har vägarna förbi stockholms-området snart kan du väl säga till? Vore skoj om du var med, eller så kör vi en extra gång (har man ju inte något emot, hihi) 🙂 Kram!

Lämna ett svar