Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

cake-pops med kokos, vanilj och pistage

Om man har några muffins eller en bit kaka till övers (för ni vet, ibland vill man bara baka nytt, inte äta upp något man redan konstaterat var gott och fint på alla sätt och vis) föreslår jag att man gör dessa söta cake-pops. Extra bra här, är att det gör ingenting om kakan du råkar ha nära till hands är lite torr och tråkig, tvärtom passar det sig alldeles utmärkt!cakepops1Beroende på vad för kaka man använder kan man också anpassa frosting och topping, jag hade två kokos-muffins liggandes (gjorda enligt detta recept, utan bär. Två muffins är 1/6 av receptet) och tyckte då att det passade med vanilj/citron-frosting och hackade pistagenötter on top, så att säga. I frysen har jag en överbliven bit av denna chokladkaka kvar också, så den får nog bli bas i nästa cake-pops-laddning minsann! Tänker jordnöts-frosting rullade i chocolate chips… YUMcakepops2

För 4 stora cake-pops:
• 2 muffins (eller motsvarande bit kaka)
• 4 msk keso
• 1/2 skopa proteinpulver m vaniljsmak
• en nypa vaniljpulver
• några droppar citronsaft

Frosting:
• 3 msk kvarg
• 1/2 skopa proteinpulver vaniljsmak
• en nypa vaniljpulver
• några droppar citronsaft
• vatten tills önskad konsistens

+ hackade pistagenötter

Mosa muffins och tillsätt keson, mixa med stavmixer så gott det går och tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör ihop med sked eller gaffel. Rulla till bollar och låt vila i kylen medan du rör ihop frostingen. Stick en pinne, eller motsvarande, i varje boll och rulla i frostingen. Toppa avslutningsvis med hackade nötter och frys sedan in tills allt stelnat. Notera hur söta cake-pops du gjort och njut sedan av de goda finheterna!cakepops3

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Annie
  6 februari, 2013 at 19:38

  Din fantasi är makalös!

  • Svara
   roethlisberger
   6 februari, 2013 at 22:15

   men Annie, ska DU säga?! Dregglar dagligen över dina matbilder 😉

 • Svara
  Evelina
  12 mars, 2013 at 13:13

  Hej!!
  När du skriver proteinpulver använder du kasein eller vassle när du bakar för fungerar dom att baka med i tex värme eller använder du ett bakprotein?
  Och äter du dom under en speciell tid eller fungerar det bra att äta något med vassle i utan att det är efter en träning?
  Hade uppskattat svar!
  Tack & Hej!

  • Svara
   roethlisberger
   13 mars, 2013 at 08:04

   självklart kan du inta PP även när du inte tränat. Det är bara helt vanligt PROTEIN, samma som i kyckling, fisk, nötter, mjölkprodukter etc.. och det äter man ju inte bara i samband med träning 😉 däremot kanske inte något jättebehov av ÖKAT proteinintag finns, men det är rätt svårt att komma upp i att få i sig ”för mycket” protein om man bara äter vanligt.
   Proteinet i PP förstörs inte vid uppvärmning, nej, så jag använder vanligt kasein och vassle även vid upphettning.

Lämna ett svar