Inspiration och pepp Tankar om ting

en sådan grej som sticker i mina ögon och vad som är det RÄTTA idealet

Tjaffs som ”big is beautiful” och ”we love curves” och diverse andra hyllningar till ”kvinnor med former” är bland det värsta jag vet. Det sticker i ögonen.

För felet i sådan ”propaganda” är inte vad som hyllas, utan det faktum att i och med att vi hyllar en sak, blir en annan (ofta flera andra) saker ”fel”. Är man inte det som kallas vackert, är man per automatik inte vacker själv, eller? Det är ju en given följd att folk känner så, upplever budskapet som det. Och därför förstår jag inte hur det är okej att hylla EN form/typ/sort/KATEGORI-ÖVERHUVUDTAGET. Hyllar vi spinkisar blir tjockisar fel. Hyllar vi mullisar blir smalisar fel. Hyllar vi muskulösa kroppar blir ”normal-lös-i-hullet” fel.

Jag tycker såhär. Det finns EN kroppsform vi borde hylla, ETT ideal som står sig for ever and ever, ett mål som är realistiskt och fint och hälsosamt och bra för alla – och vet ni vad det är? Det är size : me.

Size : me är att se sanningen, att se sig själv naket och klart – och faktiskt köpa det bygget helt och fullt. Kanske har man inte tid, energi eller lust att göra en helrenovering. Kanske är det på något vis skapt på ett sätt som gör det fullständigt omöjligt att förändra, läget eller solsidan eller marken det står på kanske inte är vad vi önskat eller så länge dyrkat som vackert – so what?! Du kan måla om, bygga nya väggar och inte vet jag, sätta glas i hela taket? Men se till att ha stadig grund att stå på, se potentialen att bygga ut och forma om, istället för att sörja avståndet till havet eller de kantiga hörnen. Det kommer liksom alltid vara så i alla fall.

Size : me är tidlös perfektion och något alla kan uppnå. Du också, men du måste köpa det jävla bygget precis som det är och precis där det står. Sluta muttra över grannens stuga för det står ju ändå på annan mark och har därför andra förutsättningar. Och vem vet, kanske är det sumpmark? Så fokusera på din egen mark och bygg ditt drömhus just precis där, efter förutsättningarna du har.

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  elin
  5 maj, 2013 at 18:01

  himla bra skrivet!

 • Svara
  Patricia
  5 maj, 2013 at 18:05

  tänk om alla hade den insikten, då skulle vi leva i en bättre värld! eller ja, iaf alla tonåringar men miljoner komplex…

 • Svara
  sara
  5 maj, 2013 at 19:08

  Jaa, fyfan. Och jag blir så arg på män (även kvinnor, för den delen) som tror att dom gör en tjänst genom att säga att ”kvinnor ska ha hull” ”det ska finnas lite att ta i!” ”smala tjejer är äckliga!!”. Det enda man bidrar med är att dubbelbestraffa tjejer – för, å ena sidan duger du inte om du är tjock, då är du äcklig, men du duger inte heller när du är smal, för då är du äcklig också. Jag tycker att Blondinbellas kampanj Size Me var och är genialisk. Därför att den inte exkluderar någon kroppstyp, utan ALLA kroppstyper duger. Alla duger, precis som dom är, helt enkelt.

 • Svara
  Patrik
  5 maj, 2013 at 19:26

  Har tänkt lite på det där jag också, men du fick till det klockrent som du skriver 🙂 Är ju faktiskt alltid någon som kommer i kläm om man ska fokusera på en sak…sunt som osunt ideal.

 • Svara
  Cilla
  5 maj, 2013 at 19:30

  Ett mycket bra inlägg!

 • Svara
  Helena
  5 maj, 2013 at 19:56

  Amen to that! BRA skrivet!!!

 • Svara
  Ida
  5 maj, 2013 at 20:08

  Åh, jag vill ha en tröja med den texten på!

 • Svara
  Maria
  6 maj, 2013 at 08:18

  Mållös!
  Tack!, är det enda jag kan säga!

 • Svara
  Ellinor
  6 maj, 2013 at 12:15

  Alltid lika klok och välformulerad.
  Det må vara en gammal och uttjatat klyscha med det är insidan och inte utsidan som räknad. Huvudsaken är att du mår bra i dig själv och din kropp. Om den sedan är en 34a eller 44a spelar mindre roll då det egentligen är ganska intetsägande.
  Vi är alla olika och har olika förutsättningar. Tur är väl det för hur roligt hade det varit om vi alla var stöpta i samma form?
  Vi måste helt enkelt bli snällare mot oss själva och se det vackra i oss (andra gör det ofta redan)
  Kram

 • Svara
  Victoria :)
  6 maj, 2013 at 14:07

  Så sjukt bra skrivet! 🙂 Jag länkar denna på min företagarsida på FB, hoppas det är ok? 😀 Kram

 • Svara
  Amelie
  6 maj, 2013 at 18:50

  Superbra inlägg! Du har fått lite länkkärlek av mig, du hamnade i kategorin matinspiration för dina vackra bilder och inspirerande recept, men du glimrar i de flesta av dina funderingar 🙂

 • Svara
  Annika
  9 maj, 2013 at 09:41

  Mycket bra skrivet! Jag blir så sur och undrar vad de tänker egentligen när ytterligare ett ideal kommer. Jag menar, det är bara ytterligare en kropp att försöka se ut som, ett mål som är omöjligt att nå. Bäst att vara sig själv och arbeta efter egna förutsättningar.

Lämna ett svar