Inspiration och pepp Kost Tankar om ting Träning Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

semester… rutin eller rörigt?

Nu ska jag skriva om något jag vet att många känner igen sig i. Något jag själv blir smått galen på och aldrig riktigt förstår mig på. Det där med omgivningens reaktioner, åsikter och ibland nästan dumförklarande.

För jag menar, inte har väl jag semester om jag går upp innan elva på förmiddagen? Inte slappnar väl jag av om jag faktiskt planerar min middag redan under dagen? Inte njuter väl jag fullt ut när jag tackar nej till en muffin efter frukost? Och visst är jag väl lite småstörd som inte uppskattar en helt obokad vecka utan rutiner? Vin varje kväll, avsteg från diet och lunch som skippas för att tas ikapp några timmar senare i form av fika, kaka och godis när man inte orkar hålla sig till middagen – DET är ju semester, eller?!

Jag vet ingenting om era familjer, umgängen eller vilka ni nu har närvarande i era liv. Men för mig och min familj, har semestertider alltid inneburit ett uppochnedvänt schema med bortblåsta matrutiner, sena kvällar och ännu senare morgnar, och att faktiskt planera något alls viftas bort som jobbigt, fridstörande och är det jag som gör det – ja då är det ju rent utav sjukt och maniskt också. Jag tycker inte om det här. Eller rättare sagt, så struntar jag fullständigt i hur alla andra väljer att göra. Jag liksom tar för givet att de gör vad de mår bäst utav, varför något annat? Men på samma sätt anser jag att min rätt att göra vad jag mår bäst utav är lika stor. Och jag mår bra av rutiner, planering och att ha saker iordningställt i huvudet innan de blir verklighet. Det ger mig liksom lugn att veta vad som händer, ska hända och har hänt. Ordning och reda, bara. Raka linjer och tydliga riktningar, det är min melodi det. Not so much min familjs sång, dock. De trallar helst till semestertrumman och dess ojämna rytm, och jag blir genast den där dryga, fixerade Fanny i deras närvaro. Det är så de ser det, alltså.

Egentligen är det inga vidare höga krav jag har direkt. Men jag vill gärna sova de där dyrbara timmarna mellan 22-02, och senast vid 9 kommande morgon vill jag vara uppe igen. Jag vill gärna äta frukost, lunch och middag, och mellanmål får gärna finnas redo när lilla hungern eller småsuget kommer på besök. För mig är inte en skål lättfil och tre hallon en lunch, jag föredrar att faktiskt ge min kropp mat, även till lunch och även på semestern. Jag tycker att en viss mån av planering är att utnyttja tiden och att optimera chanserna att ha det förbaskat himla roligt och fint. Man slipper liksom fatta beslut senare, utan kan istället kan njuta av det man gör.

Men åter till det viktigaste : jag låter alla andra göra som de vill. Men det är lite tråkigt att ständigt få höra hur knäpp jag är. Hur onormalt det är att inte kunna hoppa över lunchen, att åka och träna flera dagar i veckan, att faktiskt inte vilja äta sin godispåse ”innan middagen, för den blir lite sen”… ja, alltså jag börjar nästan ifrågasätta mig själv och mitt synsätt på det hela efter några dagar, är det jag som är helt störd?! Nej. Inte stördare än någon annan. För årets alla andra dagar, mår jag bäst om jag gör saker på ett visst sätt. Under semestern är det förmodligen precis samma saker som får mig att må bra, så varför göra annorlunda?

Därför ifrågasätter jag familjemedlemmar som alltid annars tänker på kosten pga problem med magen, försök att tappa vikt, eller bara med allmänt välmående i fokus – men under semestern skjuter allt vad goda matvanor heter under mattan med förklaringen att ”nu är jag ju ledig och vill njuta”. Alltså ursäkta mig, men jag försöker året runt leva/äta/träna på det sätt som får mig att må bra, att njuta. Det är trots allt många fler ”vanliga dagar” här i livet än semesterdagar, right?

Men det är jag som får ”konstig” stämplat i pannan och det är jag som sticker ut. Jag bryr mig inte. Jag kör mitt race. Sköter min mat och planerar mina dagar. Jag vill inte förstöra någons semester, om det är vad de anser att jag gör när jag ber om en gemensam middag innan klockan halv nio på kvällen. Nä, då är jag hellre tyst och sköter mitt. Men det är tråkigt, det ska jag inte försöka neka. Det är ju så mycket trevligare att äta tillsammans, det är så mysigt att få sällskap vid frukostbordet, och det är himla trist att vara den enda som däckar innan tolvslaget medan resterande gäng spelar spel och skrattar…

Fast, återigen, jag gör det med min hälsa i fokus. Mitt välmående. Man kan inte få allt och jag kan framför allt inte få alla att förstå. Jag respekterar alla andra och deras val, så länge jag får fatta mina och får samma respekt tillbaka 🙂 hur gör ni? Blir semestern som vilka andra veckor som helst, med samma vanor och rutiner, eller blir det tvärtom för ett tag? Och oavsett vilket, är det något som ger er njutning eller ångest?750_havetigen_web750_cyklar_web

Du kanske gillar

38 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  10 juli, 2013 at 09:32

  Åh vad jag känner igen mig i det du skriver Fanny, jag är så less på att folk ska ha åsikter hela tiden om hur man äter och tränar! Jag känner bara kan alla inte få göra som dem själva vill, som dem själva mår bra av och så lämnar vi alla åsikter till oss själva! 🙂

 • Svara
  Johanna
  10 juli, 2013 at 09:32

  Åh vad jag känner igen mig i det du skriver Fanny, jag är så less på att folk ska ha åsikter hela tiden om hur man äter och tränar! Jag känner bara kan alla inte få göra som dem själva vill, som dem själva mår bra av och så lämnar vi alla åsikter till oss själva! 🙂

 • Svara
  Rebecca
  10 juli, 2013 at 09:55

  Jag tycker också att gemensam frukost, lunch och middag är mysigt. Hos oss är det alltid jag och mina föräldrar som har det och esen vaknar min bror senare och får lite konstigt ”schema”. Men ett tips till att få din familj att kliva upp tidigare osv är att duka fram en mysig frukost till alla redan då du vill ha den. Kanske överraska med nybakade frallor och glatt humör? Då får du med ganska stor säkerhet sällskap 😉 🙂

 • Svara
  Rebecca
  10 juli, 2013 at 09:55

  Jag tycker också att gemensam frukost, lunch och middag är mysigt. Hos oss är det alltid jag och mina föräldrar som har det och esen vaknar min bror senare och får lite konstigt ”schema”. Men ett tips till att få din familj att kliva upp tidigare osv är att duka fram en mysig frukost till alla redan då du vill ha den. Kanske överraska med nybakade frallor och glatt humör? Då får du med ganska stor säkerhet sällskap 😉 🙂

 • Svara
  Helena
  10 juli, 2013 at 10:02

  Klokt inlägg! Jag lever som jag mår bäst av under semestern…mao går upp runt 6-7, dricker kaffe i lugn och ro, läser tidning och slösurfar lite. Sen gör jag det som faller mig in, och det enda som egentligen är planerat är att jag ska få in ett (eller flera) träningspass under dagen, eftersom jag mår som bäst när jag rör på mig.
  Jag ÄLSKAR att ha all tid i världen att lägga på det jag vill, och det jag vill är inte att sova till 12 och sedan inte göra ett skit resten av dagen. Då mår jag inte bra för fem öre… Vad andra gör skiter jag däremot blankt i, vi har alla ansvar för våra egna liv och tur är väl det! 🙂

 • Svara
  Helena
  10 juli, 2013 at 10:02

  Klokt inlägg! Jag lever som jag mår bäst av under semestern…mao går upp runt 6-7, dricker kaffe i lugn och ro, läser tidning och slösurfar lite. Sen gör jag det som faller mig in, och det enda som egentligen är planerat är att jag ska få in ett (eller flera) träningspass under dagen, eftersom jag mår som bäst när jag rör på mig.
  Jag ÄLSKAR att ha all tid i världen att lägga på det jag vill, och det jag vill är inte att sova till 12 och sedan inte göra ett skit resten av dagen. Då mår jag inte bra för fem öre… Vad andra gör skiter jag däremot blankt i, vi har alla ansvar för våra egna liv och tur är väl det! 🙂

 • Svara
  nomnnom
  10 juli, 2013 at 10:05

  Jag har lite tur med en familj som vaknar tidigt av sig själva. Vi spenderar större delen av sommaren (nu jobbar jag hela sommaren men om vi är tillsammans) på landet så planerna för dagen är oftast inte stora men vi alla är nöjda. Föräldrar som gärna äter alla målen och någon form av mellis/fika (inte alls nödvändigtvis bullar etc, men fika låter ju mysigare än mellis ;)). Har två nära släktingar som är anorektiker, de vill helst hoppa över alla mål och vill att alla andra ska planera mat så lite som möjligt. Det är väldigt tråkigt men det har varit så väldigt väldigt länge och sannolikheten att det kommer förändras ser just nu ut att vara noll.

 • Svara
  nomnnom
  10 juli, 2013 at 10:05

  Jag har lite tur med en familj som vaknar tidigt av sig själva. Vi spenderar större delen av sommaren (nu jobbar jag hela sommaren men om vi är tillsammans) på landet så planerna för dagen är oftast inte stora men vi alla är nöjda. Föräldrar som gärna äter alla målen och någon form av mellis/fika (inte alls nödvändigtvis bullar etc, men fika låter ju mysigare än mellis ;)). Har två nära släktingar som är anorektiker, de vill helst hoppa över alla mål och vill att alla andra ska planera mat så lite som möjligt. Det är väldigt tråkigt men det har varit så väldigt väldigt länge och sannolikheten att det kommer förändras ser just nu ut att vara noll.

 • Svara
  Jojje
  10 juli, 2013 at 10:57

  Folk alltså.. haha.. roande att de alltid ska styra och ställa över andra..
  Ge dom fingret! 🙂

  Du stör dig ju hela tiden, det tar energi från dig och du blir frustrerad.
  Sen blir det ju samma mönster varje gång, och du river upp massor minnen och känslor.
  Klart det blir skrutt då 🙂

  Hade jag lyssnat på min familj… nä fy fan..folk har så olika synsätt och attityd gällande hur det ska levas…
  Äldre personer vill få egoboost av att andra ska välja precis som de gör…
  pffff…

  Palla att tråka genom livet på andras icke märkvärdiga sätt då.. hehe.

  När jag snackar om MTB/Dirt Bike, att rusa fram över gruset eller tricksa över backarna.. då börjar det ”är du 10 år eller?!… ska du lägga så mycket pengar på det.. ska du verkligen… det är väl bättre att du…”..

  Eller när jag köper på mig massor utrustning inför vandringar/äventyr…
  ”hur mycket pengar har du köpt för nu då? behöver du allt det där?”

  Vad ska jag göra istället för att ni ska känna er nöjda?!
  Nä då är det tyst…
  Det skaver väl när någon är aktiv och tar för sig av livet. 🙂

  Antagligen är det mer accepterat att säga att man har bokat sexresa.. eeh menar charter till en solstol och exotisk mat (har ni spagetti och pizza?)… Då vet man ju vad man får! Åka A – B… yeah spännande liv!

  Tänker inte sitta och samla trygghet inför min sista dag i livet.. tss

  Så det jag skrev i början…
  Du verkar så frustrerad? Gång på gång…du vet ju redan mönstret.
  Vilken trygghet är det som du samlar på?
  Och vilka förändringar kan DU skapa för ditt liv?

 • Svara
  Jojje
  10 juli, 2013 at 10:57

  Folk alltså.. haha.. roande att de alltid ska styra och ställa över andra..
  Ge dom fingret! 🙂

  Du stör dig ju hela tiden, det tar energi från dig och du blir frustrerad.
  Sen blir det ju samma mönster varje gång, och du river upp massor minnen och känslor.
  Klart det blir skrutt då 🙂

  Hade jag lyssnat på min familj… nä fy fan..folk har så olika synsätt och attityd gällande hur det ska levas…
  Äldre personer vill få egoboost av att andra ska välja precis som de gör…
  pffff…

  Palla att tråka genom livet på andras icke märkvärdiga sätt då.. hehe.

  När jag snackar om MTB/Dirt Bike, att rusa fram över gruset eller tricksa över backarna.. då börjar det ”är du 10 år eller?!… ska du lägga så mycket pengar på det.. ska du verkligen… det är väl bättre att du…”..

  Eller när jag köper på mig massor utrustning inför vandringar/äventyr…
  ”hur mycket pengar har du köpt för nu då? behöver du allt det där?”

  Vad ska jag göra istället för att ni ska känna er nöjda?!
  Nä då är det tyst…
  Det skaver väl när någon är aktiv och tar för sig av livet. 🙂

  Antagligen är det mer accepterat att säga att man har bokat sexresa.. eeh menar charter till en solstol och exotisk mat (har ni spagetti och pizza?)… Då vet man ju vad man får! Åka A – B… yeah spännande liv!

  Tänker inte sitta och samla trygghet inför min sista dag i livet.. tss

  Så det jag skrev i början…
  Du verkar så frustrerad? Gång på gång…du vet ju redan mönstret.
  Vilken trygghet är det som du samlar på?
  Och vilka förändringar kan DU skapa för ditt liv?

 • Svara
  Ellinor
  10 juli, 2013 at 11:04

  Nu semestrar jag inte med mina föräldrar (förälder) av olika anledningar så det blir naturligt att jag kör mitt eget race. Rutinen är kanske inte den samma som på vardagar då jag jobbar, snarare blir det mer likt helgen. Dock är jag en morgonmänniska så frukosten faller sig naturligt, likaså lunch och middag. Visst kan man ibland sakna gemenskapen, men samtidigt gör ”ensamheten” att jag kan lägga upp dagen precis så som jag själv behagar och jag slipper onödiga diskussioner eller att känna mig i vägen.
  Precis som man får respektera att vissa människor vill släppa på tyglarna under semestertider, precis lika mycket måste de i sin tur respektera de som behöver mer struktur och rutin. Vi är alla olika men det är ofta lätt att glömma av…
  Stå på dig och fortsätt kämpa för ditt! I sista ändan står vi oss själva närmast och ingen tjänar på att foga sig i normer som inte passar.

 • Svara
  Ellinor
  10 juli, 2013 at 11:04

  Nu semestrar jag inte med mina föräldrar (förälder) av olika anledningar så det blir naturligt att jag kör mitt eget race. Rutinen är kanske inte den samma som på vardagar då jag jobbar, snarare blir det mer likt helgen. Dock är jag en morgonmänniska så frukosten faller sig naturligt, likaså lunch och middag. Visst kan man ibland sakna gemenskapen, men samtidigt gör ”ensamheten” att jag kan lägga upp dagen precis så som jag själv behagar och jag slipper onödiga diskussioner eller att känna mig i vägen.
  Precis som man får respektera att vissa människor vill släppa på tyglarna under semestertider, precis lika mycket måste de i sin tur respektera de som behöver mer struktur och rutin. Vi är alla olika men det är ofta lätt att glömma av…
  Stå på dig och fortsätt kämpa för ditt! I sista ändan står vi oss själva närmast och ingen tjänar på att foga sig i normer som inte passar.

 • Svara
  Heidi
  10 juli, 2013 at 13:07

  Då man rör på sig mycket blir man beroende av att få (bra) mat ofta, det är otroligt frustrerande med människor som äter enbart 2-3 gånger om dagen, hur klarar dom sig? På mackor och kakor eller? Själv upplever jag jobbiga blodsockerdippar om jag inte får lassa i mig mat 6ggr/dagen, det kräver ju sin lilla planering om man vistas på sommarstugan eller är på resande fot. Jobbigt? Nja, hellre äter jag så humöret hålls under kontroll än svälter mig själv och blir asjobbig att umgås med.

 • Svara
  Heidi
  10 juli, 2013 at 13:07

  Då man rör på sig mycket blir man beroende av att få (bra) mat ofta, det är otroligt frustrerande med människor som äter enbart 2-3 gånger om dagen, hur klarar dom sig? På mackor och kakor eller? Själv upplever jag jobbiga blodsockerdippar om jag inte får lassa i mig mat 6ggr/dagen, det kräver ju sin lilla planering om man vistas på sommarstugan eller är på resande fot. Jobbigt? Nja, hellre äter jag så humöret hålls under kontroll än svälter mig själv och blir asjobbig att umgås med.

 • Svara
  Lisabet
  10 juli, 2013 at 16:03

  Jag kan bara säga AMEN.
  Mina rutiner blir som tydligast nu på sommaren, då jag ser hur de andra gör när de är lediga. Ena dagen är det lunch klockan 11, andra dagen klockan 16. Min kropp funkar inte så. Men tränar man inte mycket, är van vid att äta hipp som happ så tror inte jag att man fattar att vissa MÅSTE få i sig mat vissa tider. Eller att man prioriterar träningen.
  Nu under ledigheten så tränar jag mer än någonsin. I början var det en del kommentarer i stil med ”men va, ska du träna igen, du tränade ju för 5 timmar sedan?” Men de dör ut så småningom. Jag har fått med de som kommit med dessa kommentarer till gymmet istället, för att de ska få se varför jag spenderar större delen av mina dagar där.

 • Svara
  Lisabet
  10 juli, 2013 at 16:03

  Jag kan bara säga AMEN.
  Mina rutiner blir som tydligast nu på sommaren, då jag ser hur de andra gör när de är lediga. Ena dagen är det lunch klockan 11, andra dagen klockan 16. Min kropp funkar inte så. Men tränar man inte mycket, är van vid att äta hipp som happ så tror inte jag att man fattar att vissa MÅSTE få i sig mat vissa tider. Eller att man prioriterar träningen.
  Nu under ledigheten så tränar jag mer än någonsin. I början var det en del kommentarer i stil med ”men va, ska du träna igen, du tränade ju för 5 timmar sedan?” Men de dör ut så småningom. Jag har fått med de som kommit med dessa kommentarer till gymmet istället, för att de ska få se varför jag spenderar större delen av mina dagar där.

 • Svara
  Jeanna
  10 juli, 2013 at 16:26

  Ay, ay, jag är helt på din sida. Visst gör jag en del saker annorlunda nu på semestern. Jag sitter gärna uppe lite längre, vi äter middag senare och jag dricker oftare vin. Men jag gör ju inte våld på mig själv. Jag är lika noggrann med att göra de där grejerna som jag mår bra av. Träna, äta regelbundet, etc. Skulle nästan säga att det bara blir bättre, har ju mer tid.

 • Svara
  Jeanna
  10 juli, 2013 at 16:26

  Ay, ay, jag är helt på din sida. Visst gör jag en del saker annorlunda nu på semestern. Jag sitter gärna uppe lite längre, vi äter middag senare och jag dricker oftare vin. Men jag gör ju inte våld på mig själv. Jag är lika noggrann med att göra de där grejerna som jag mår bra av. Träna, äta regelbundet, etc. Skulle nästan säga att det bara blir bättre, har ju mer tid.

 • Svara
  Johanna
  10 juli, 2013 at 16:48

  Men what? varför bryr dom sig så myk, du har väll rätt att bestämma själv, över din kropp. Den som känner sig själv bäst är ju en själv 😀 rutiner is the shit!!!!!! pusssssss

 • Svara
  Johanna
  10 juli, 2013 at 16:48

  Men what? varför bryr dom sig så myk, du har väll rätt att bestämma själv, över din kropp. Den som känner sig själv bäst är ju en själv 😀 rutiner is the shit!!!!!! pusssssss

 • Svara
  Annie
  10 juli, 2013 at 17:15

  Jag vet inte om jag har samma rutiner som annars, dagarna är ju hellediga så de blir så mycket mer som hinns med.

  På min semester med två hellediga veckor så planerade jag in mer träning än vanligt, lagade än mer rolig mat, var ute så mycket jag bara kunde, var ute och sprang klockan sju på morgonen…. Och ja, folk undrade om det var fel på mig.

  Men att lägga mig i tid och njuta av morgonen är något jag gör tusen gånger hellre än ”slappar framför tv:n” på kvällen eller sitter vid datorn långt in på natten. Alla har vi saker vi gillar och saker som vi tycker är tokiga, förstår bara inte varför det skall tyckas så mycket om att andra inte har samma livsstil.

  Så… jag har rutiner och jag äter på precis samma sätt som annars. Lägger gärna in lite mer motion och frisk luft och njuter av det jag älskar 🙂

 • Svara
  Annie
  10 juli, 2013 at 17:15

  Jag vet inte om jag har samma rutiner som annars, dagarna är ju hellediga så de blir så mycket mer som hinns med.

  På min semester med två hellediga veckor så planerade jag in mer träning än vanligt, lagade än mer rolig mat, var ute så mycket jag bara kunde, var ute och sprang klockan sju på morgonen…. Och ja, folk undrade om det var fel på mig.

  Men att lägga mig i tid och njuta av morgonen är något jag gör tusen gånger hellre än ”slappar framför tv:n” på kvällen eller sitter vid datorn långt in på natten. Alla har vi saker vi gillar och saker som vi tycker är tokiga, förstår bara inte varför det skall tyckas så mycket om att andra inte har samma livsstil.

  Så… jag har rutiner och jag äter på precis samma sätt som annars. Lägger gärna in lite mer motion och frisk luft och njuter av det jag älskar 🙂

 • Svara
  Sabine-Välbefinnaren
  10 juli, 2013 at 19:04

  Jag kör samma samma oavsett om det är semester eller ”vanlig dag”. Känner jag för en pizza till lunch på jobbet så äter jag det, även om det är under semestern. På samma sätt att jag kan känna för en sallad både på semestern och en helt vanlig jobb dag. Jag sover lika mycket (fast under andra tider), dricker lika mycket vatten, äter samma mängd (fast är inte lika hungrig i värmen), undviker godis och dricker lika mycket/lite vin. ha det gott! Kram

 • Svara
  Sabine-Välbefinnaren
  10 juli, 2013 at 19:04

  Jag kör samma samma oavsett om det är semester eller ”vanlig dag”. Känner jag för en pizza till lunch på jobbet så äter jag det, även om det är under semestern. På samma sätt att jag kan känna för en sallad både på semestern och en helt vanlig jobb dag. Jag sover lika mycket (fast under andra tider), dricker lika mycket vatten, äter samma mängd (fast är inte lika hungrig i värmen), undviker godis och dricker lika mycket/lite vin. ha det gott! Kram

 • Svara
  felicia
  10 juli, 2013 at 20:20

  Vart bor du? Gävle?

 • Svara
  felicia
  10 juli, 2013 at 20:20

  Vart bor du? Gävle?

 • Svara
  Daniela
  10 juli, 2013 at 21:01

  Vilka är dina bästa tips för att bli av med ett ständigt sug efter sötsaker?

  • Svara
   roethlisberger
   11 juli, 2013 at 06:46

   att sluta med dem helt. sluta socker överhuvudtaget, äta mer mat. inte äta ”söta” rätter så som söt gröt, söt topping på morgon yoghurten osv. istället kanske äggröra, helt enkelt mer ”salt mat” än ”söt mat”, så att säga.

  • Svara
   Hanna
   24 juli, 2013 at 12:43

   Ät kolhydrater, i form av dadlar, potatis, ris, banan, torkad frukt, quinoa och majs/polenta. Du har sötsug för att du inte får nog kolhydrater och det är den enda energi hjärnan kan använda.

 • Svara
  Daniela
  10 juli, 2013 at 21:01

  Vilka är dina bästa tips för att bli av med ett ständigt sug efter sötsaker?

  • Svara
   roethlisberger
   11 juli, 2013 at 06:46

   att sluta med dem helt. sluta socker överhuvudtaget, äta mer mat. inte äta ”söta” rätter så som söt gröt, söt topping på morgon yoghurten osv. istället kanske äggröra, helt enkelt mer ”salt mat” än ”söt mat”, så att säga.

  • Svara
   Hanna
   24 juli, 2013 at 12:43

   Ät kolhydrater, i form av dadlar, potatis, ris, banan, torkad frukt, quinoa och majs/polenta. Du har sötsug för att du inte får nog kolhydrater och det är den enda energi hjärnan kan använda.

 • Svara
  Sanna
  11 juli, 2013 at 08:58

  Amen to that!
  Jag semestrar sällan med föräldrarna och gör jag det så kör jag alltid mitt race, det gör vi alla (även om man får anpassa sig ibland, så länge det inte går ut över mitt välmående).
  Jag förstå inte de som ”tar semester” från träningen under sommaren för att: ”nu är jag ju ledig och nu vill jag njuta”. Njuter man inte av att röra på sig då? Nej, stå p dig, du vet vad du mår bäst av 🙂 du är bäst!!
  Kram

 • Svara
  Sanna
  11 juli, 2013 at 08:58

  Amen to that!
  Jag semestrar sällan med föräldrarna och gör jag det så kör jag alltid mitt race, det gör vi alla (även om man får anpassa sig ibland, så länge det inte går ut över mitt välmående).
  Jag förstå inte de som ”tar semester” från träningen under sommaren för att: ”nu är jag ju ledig och nu vill jag njuta”. Njuter man inte av att röra på sig då? Nej, stå p dig, du vet vad du mår bäst av 🙂 du är bäst!!
  Kram

 • Svara
  Nicki
  11 juli, 2013 at 13:31

  Oja, jobbiga kommentarer och åsikter om vad/när man bör och inte bör äta/göra. Jag skiter för det mesta i vad som tycks(detta efter åsikter som förstört ganska mycket för mig) och kör på som jag känner. Undviker dock helst att resa långt med vem som helst om jag inte orkar förklara allt planerande(vilket jag helt fattar i det du skriver o är likadan själv). Annars funkar det, efter mycket skit är jag mer noga med att stå på mig:) kämpa på!

 • Svara
  Nicki
  11 juli, 2013 at 13:31

  Oja, jobbiga kommentarer och åsikter om vad/när man bör och inte bör äta/göra. Jag skiter för det mesta i vad som tycks(detta efter åsikter som förstört ganska mycket för mig) och kör på som jag känner. Undviker dock helst att resa långt med vem som helst om jag inte orkar förklara allt planerande(vilket jag helt fattar i det du skriver o är likadan själv). Annars funkar det, efter mycket skit är jag mer noga med att stå på mig:) kämpa på!

 • Svara
  Madde
  12 juli, 2013 at 08:41

  Nej, kan verkligen inte tycka att bara för att det är semester ska man kasta alla sina rutiner åt sidan, så jag håller med. Man blir piggare och mår bättre av att sova och äta regelbundet och kan då njuta av sina lediga dagar mycket bättre. Däremot ser jag inget fel i att kanske ta lite mer vin, äta lite med godis/glass osv under semestern, men det ska ju inte vara ”bara förr att det är semester”. Men lediga dagar ger ju mer möjlighet att ta ett glas vin eller två om kvällarna, köpa med sig lite godis till utflykten eller köpa glass på stranden, och jag tycker det är okej. Man ska ju inte liksom tänka ”nej, jag kan/får inte”. Men maten och sömnen får ju inte försakas för det! 🙂 Inte jämt/varje dag i alla fall.

 • Svara
  Madde
  12 juli, 2013 at 08:41

  Nej, kan verkligen inte tycka att bara för att det är semester ska man kasta alla sina rutiner åt sidan, så jag håller med. Man blir piggare och mår bättre av att sova och äta regelbundet och kan då njuta av sina lediga dagar mycket bättre. Däremot ser jag inget fel i att kanske ta lite mer vin, äta lite med godis/glass osv under semestern, men det ska ju inte vara ”bara förr att det är semester”. Men lediga dagar ger ju mer möjlighet att ta ett glas vin eller två om kvällarna, köpa med sig lite godis till utflykten eller köpa glass på stranden, och jag tycker det är okej. Man ska ju inte liksom tänka ”nej, jag kan/får inte”. Men maten och sömnen får ju inte försakas för det! 🙂 Inte jämt/varje dag i alla fall.

Lämna ett svar