Kost mobil Vardagsuppdatering

lite gottgott

Vi har en fin liten tradition, jag och min faster. Istället för att hon varje år skickar födelsedagskort och presenter som hon inte ens vet att jag uppskattar, så tar vi som igår en tur på stan och så får jag en fin present som jag aldrig skulle unnat mig själv. Exempelvis ett par nya skor, en lyxig parfym eller en söt klänning… men nu för tiden, är jag inte vidare intresserad av sådant. Liksom, klänning, vill ni gissa hur ofta jag använder det? Precis, typ aldrig. En gång om året, och då mest ålar jag obekvämt runt och längtar tills skiten är av. Jag glömmer att jag måste sitta som en dam och att framåtböj kan vara lite väl roligt för eventuellt stående bakom mig…

Något jag däremot uppskattar och har glädje av varje dag, ja det är ju ätbara ting. Så när vi hittade en hälsokost-butik och faster såg hur Fannys ögon blev stora som jordglober och glittrade av förtjusning, tyckte hon att den lämpligaste födelsedagspresenten i år vore om jag plockade mig en liten korg med gotte. Alltså, bara det inköpet gjorde ju denna resa värd! Alla som handlat i hälsokost vet vad det kostar, så jag unnar mig sällan sådant nu för tiden.. tyvärr rymmer min väska bara en viss volym, så det blev mest smått och gott. Men lika fint för det! Nu återstår att se hur mycket av detta gotte som överlever hela vägen hem till Sverige 😉 en del har redan försvunnit…

Det blev: Chips av mungbönor, bipollen, torkade jordgubbar, godis gjort av enbart äpple och hallon, nötsmör med fyra olika nötter och så fick min nya favvo (köpt i vanlig matbutik) vara med på bild också; iste i smidiga portionsförpackningar.kopt1 Och, ni känner väl mig vid det här laget. Utan choklad är jag inte glad! Så det blev också: chokladdoppade kakobönor, chokladdoppade hallon, pumpafrön och sojabönor i choklad, och så två carobkakor, en naturell och en med soja. Nomnomnom!kopt2Jag längtar till jag får tid att gå en ordentlig vända inne i byns stora matbutik… det är så fantastiskt roligt att riktigt flanera i timmar i nya matbutiker! Men som sagt, då vill jag gå själv så att ingen stressar på och tycker jag är långsam. För ja, en Coop kan ta en timme eller två att ta sig igenom, utan problem…

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Amanda
  20 juli, 2013 at 19:53

  Jag tänkte att jag skulle baka din ”chokladfudgekaka” imorgon och undrar ifall du gör din pumpapurée själv eller om du köper den. Ifall du gör den, hur gör du den? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 juli, 2013 at 21:12

   jag gör den själv 🙂 genom att ugnsbaka pumpan, gröpa ur och mixa köttet 🙂 skitenkelt!

 • Svara
  Amanda
  20 juli, 2013 at 19:53

  Jag tänkte att jag skulle baka din ”chokladfudgekaka” imorgon och undrar ifall du gör din pumpapurée själv eller om du köper den. Ifall du gör den, hur gör du den? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 juli, 2013 at 21:12

   jag gör den själv 🙂 genom att ugnsbaka pumpan, gröpa ur och mixa köttet 🙂 skitenkelt!

 • Svara
  Suz
  21 juli, 2013 at 06:50

  Låter som en perfa present! Lyx!!

 • Svara
  Suz
  21 juli, 2013 at 06:50

  Låter som en perfa present! Lyx!!

 • Svara
  Linde
  25 juli, 2013 at 12:11

  Haha jag älskar att du är så nördig angående mat! Inspirerande 😀

 • Svara
  Linde
  25 juli, 2013 at 12:11

  Haha jag älskar att du är så nördig angående mat! Inspirerande 😀

Lämna ett svar