Efterrätt och gotte Kost Recept Vardagsuppdatering

PÅSK (dvs gooodiis)

paskagg1

När jag talade med Sanna i telefon igår och hon frågade vad jag skulle göra i påsk, konstaterade jag att påsk är ytterligare en högtid jag egentligen har noll koll på. Jag svarade sanningsenligt att enda orsaken att jag ens vet att påsk är på g, är att butikerna börjar sälja godis billigt. Sedan informerade Sanna mig om att påsk är typ nästa helg. Så nu vet jag det.

Men godis som sagt (jag gillar av uppenbara skäl påsk). Igår fick jag hem ett guldigt påskägg med macarons (är riktigt imponerad av det faktum att de överlevde resan helt oskadda) från Risenta, och med det en påse mandelmjöl. Jag har hittills i mitt liv aldrig vågat ens försöka mig på att göra macarons, men äta dem, det kan jag! När jag gjort det blev jag såklart inspirerad till att göra lite påskgodis själv också.

paskrisenta

Att göra egen mandelmassa är varken svårt eller tidskrävande, och med den kan man sen göra en hel massa olika gottit. Man kan antingen använda vanliga mandlar, eller färdigt mjöl, som jag gjorde denna gång då jag alltså fick hem en påse. Jag gjorde en mandelmassa, och smaksatte sedan på tre olika sätt. Jag hade dessutom kvar av ett proteinpulver i smaken ”Marzipan Christmas Cake” som var en säsongssmak hos My Protein i vintras (finns kvar! HÄR) som jag tyckte borde passa bra. Självklart kan man antingen använda ett proteinpulver med annan smak, eller skippa helt och istället ha i mer florsocker.

BAS MANDELMASSA:

 • 100g mandelmjöl (eller hela mandlar, samma vikt såklart)
 • 2 msk florsocker (finns också flor-sötning, tex den här från mindresocker)
 • 20g proteinpulver (eller mer florsocker, ca 3 msk)
 • 1/2 tsk bittermandelarom

Använder du mandelmjöl slänger du ner det + resterande ingredienser i en mixer och ja, mixar ihop, helt enkelt! Använder du hela mandlar; skålla och låt svalna, mixa till ett mjöl och tillsätt sedan resterande ingredienser. Sedan kan en såklart smaksätta lite hur en vill, jag delade min mandelmassa i tre delar och pimpade såhär;

Sistnämnda gjorde jag egen choklad till (smält kokosolja+kakaosmör+kakao+steviadroppar) och det salta kolakrispet är mullbär mixat i ungefär två sekunder, bara så det blir till smulor + en nypa salt. Jag doppade äggen i chokladen, och innan den sedan stelnade strösslade jag över mullbär-smulet. Så gott!

Ja ni ser ju. Högst o-avancerad godisverkstad hos mig igår. Men gott blev det! Och fint att se på. Det svåraste insåg jag var att forma massan till ägg. Att inte få runda bollar, och inte heller avlånga… minikorvar. Utan ägg. Men det gick helt okej det också, tillslut.

paskagg2

Ur arkivet kan jag också tipsa om några stående favoriter när det kommer till gotte storlek:godis

… och som alltid när jag kikar bakåt inser jag att det finns så många favoriter! Bläddra bakåt själv vetja – i kategorin efterrätter & gotte

I min senaste e-bok Everything Chocolate –HÄR– finns det en hel del godsaker också, bland annat chokladdoppade kokos- & mandelbars med kola, och galet goda cashewcups med citron & honung.

paskeboktips

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Mio
  28 mars, 2015 at 17:25

  Älskar marsipan och choklad! Hemmagjort är bäst 🙂

 • Svara
  Mio
  28 mars, 2015 at 17:25

  Älskar marsipan och choklad! Hemmagjort är bäst 🙂

Lämna ett svar