Inspiration och pepp Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

Psykpodden snackar partier – och vilka av DEM som snackar psykisk ohälsa

Fanny tipsade i en kommentar om psykpodden’s senaste avsnitt ”Valspecial: partigranskning och reformförslag”

På psykpodden’s hemsida beskriver de avsnittet såhär (understrykningar av mig);

”Vi har gjort en liten granskning av riksdagspartierna och hur ofta de talar om psykisk ohälsa. Dessutom presenterar vi sex reformer för att göra livet bättre för människor med psykisk ohälsa i Sverige.

Gäst i vår valspecial är läkaren och forskaren Pär Höglund som vi talar med via Skype från Stanford, Kalifornien. Han forskar kring framtidens vård och hur man ska involvera patienterna i vården.

Skype-linan är lite SKAKIG, men vi lyckas ändå ta oss i mål. Vår granskning av partierna utgår från deras partiprogram. Vi tittar helt enkelt på hur ofta de talar om psykisk ohälsa, och resultaten är lite märkliga. Dessutom jämför vi Alliansen mot de rödgröna partierna och ser vilka som är bäst på att prata om psykisk ohälsa. I andra delen av podden har vi tagit fram sex reformer, varav fem politiska, som kan förbättra livet för psykiskt sjuka i Sverige.”

Jag har lyssnat på de flesta avsnitt av psykpodden (alla trodde jag, tills Fanny påminde mig idag och jag såg att jag missat detta samt ett annat) och tycker givetvis att det är SÅ viktigt och SÅ bra, det de gör. Tack Christian och Rebecca! (Ni är varmt välkomna att bjuda in även mig för att snacka lite viktig skit, ifall ni undra…)

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar