Efterrätt och gotte Kost Recept

Saffranscheesecake med pistagenötter, vit choklad och apelsin

cheescakesaffron3 cheescakesaffron1Jepp. Jag har jul-feelings nu. Sippar julmust var och varannan dag, tänder ljus till middagen och brasan får värma huset. Pepparkakor känns det som om jag äter varje dag då min frukost allt som oftast består av morotskaks-gröt (smakar pepparkaka i skål). Det som saknades var saffran. Mjuk, fyllig saffran som sätter guldkant på fikan (ha! Fyndigt va..)

När vi var i Göteborg och åt ute blev efterrätten en saffransglass med hackade pistagenötter i, och där någonstans föddes idéen till denna cheesecake… Jag utgick från mitt förra, väldigt lyckade, recept och la till smaker som passar till saffran. Typ apelsin. Lät den vita chokladen vara kvar, för den är så diskret och bidrar med så härlig sötma. Och saffran+vit choklad är en sådan där killer combination!

Jag gillade denna. Familjen gillade denna. Mr gillade denna. Jag tror nog att alla gillar denna!cheescakesaffron2 cheescakesaffron4Blir du sugen? Vill du smaka? Vill du göra den själv? Då klickar du dig vidare till Annas blogg och scrollar ner till nummer nio (9) för att hitta receptet (och du hjälper mig i samma veva i en tävling, som jag så hemskt gärna vill vinna att jag typ kissar på mig när jag skriver det).

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  13 oktober, 2013 at 14:32

  Men himmel så god den såg ut. Oj !! Måste in och kika, Nu !!!

 • Svara
  Mari
  13 oktober, 2013 at 14:32

  Men himmel så god den såg ut. Oj !! Måste in och kika, Nu !!!

 • Svara
  Karin från Lerum
  13 oktober, 2013 at 18:25

  Så smaskigt!

 • Svara
  Karin från Lerum
  13 oktober, 2013 at 18:25

  Så smaskigt!

 • Svara
  Anna
  13 oktober, 2013 at 21:54

  Bara älskar saffran, och pistagenötter!! Din tidigare saffranskaka gjordes i x antal omgångar i vintras så varför inte smygstarta redan nu med den här varianten?! 😀 Åh, vill baka NU! 😀

 • Svara
  Anna
  13 oktober, 2013 at 21:54

  Bara älskar saffran, och pistagenötter!! Din tidigare saffranskaka gjordes i x antal omgångar i vintras så varför inte smygstarta redan nu med den här varianten?! 😀 Åh, vill baka NU! 😀

 • Svara
  Linnéa Dahlin
  14 oktober, 2013 at 06:10

  Jag har röstat, skall testa denna kaka också någon dag <3 MUMS!

 • Svara
  Linnéa Dahlin
  14 oktober, 2013 at 06:10

  Jag har röstat, skall testa denna kaka också någon dag <3 MUMS!

Lämna ett svar