Efterrätt och gotte GODIS Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept

Glad påsk

Ärligt talat har jag fortfarande inte fattat grejen med påsk. Ja utöver de religiösa traditionerna såklart, men det är väl trots allt en minoritet som ”firar” påsk med just Jesus och kristendomen som motivering. Och påskäggen, VAD har de med den kristna traditionen att göra? Vet någon ens varför vi äter nougatägg med skimrande papper i olika färger till påsk? Jag vet inte. Fast – de är goda och som den godisråtta jag är passar extrapris på snask mig alldeles utmärkt. Men jag kan inte riktigt påstå att min kärlek till chokladägg har med Jesus att göra.

Hur som helst gillar jag högtider för att det alltid peppar mig att överraska människor jag gillar. Visa lite extra kärlek. Som i julas, då gjorde jag korgar fyllda med finheter till Martin och Jennifer på Wenngarn Sportcenter. Och igår gjorde jag ett gäng proteinbollar med jordnöt och choklad, något jag tyckte skulle passa Omid Parsa (som driver gymmet i Uppsala där mina bakverk finns att köpa varje helg) himla bra. Nog för att det alltid är fint att uppmärksamma folk en tycker om och önskar allt gott, men högtider är fiffiga på så vis att en kanske år tummen ur lite oftare 🙂

paskprotte1

 

För 14 bollar:

 • 50g havregryn
 • 3 skopor (75g) vassle med chokladsmak
 • 1 msk kakao
 • 75g (urkärnade) dadlar
 • 50g jordnötssmör
 • 75g kvarg
 • 1 msk honung
 • 20g protein crispies

Gör såhär:
Rör ihop havregryn, vassle och kakao i en bunke, ställ åt sidan. Mixa dadlar, jordnötssmör, kvarg och honung till en klibbig massa. Släng ner dadel-kletet ihop med protein crispies i bunken med de torra ingredienserna och arbeta ihop. Rulla till bollar, och förvara dem sedan i kylen tills dess att de ska ätas.

paskprotte2

 

PSSST!!
Receptet till dessa bollar fick jag från My Protein, och jag har fått frågan nu några gånger av er läsare om vilka som är mina personliga favoriter ur MP’s sortiment och allmänna åsikter om deras produkter. Så jag håller på och skriver ett STORT inlägg om just detta där jag går igenom precis allt och i alla smaker jag provat. Pjuh, det tar lite tid sörrni men det kommer snart!

Du kanske gillar

1 Kommentar

 • Svara
  Liselott
  4 april, 2015 at 16:46

  Jag som ska lägga en beställning redan imorgon! Antar att jag helt enkelt får offra mig och beställa en gång till efter ditt inlägg… 😉 En liten genomgång kan behövas, för jösses vad mycket roligt som fanns där! Men vassle i salted caramel och flavdrops med vit choklad går inte att vänta längre på 😀

Lämna ett svar