Kost mobil Recensioner Vardagsuppdatering

Oji – för en hållbarare vardag

Igår öppnade jag ivrigt min första leverans från Oji. Ett nytt företag som jobbar för ett mer hållbart konsumtionssamhälle, och gör väldigt goda juicer. Juicer förvarade i flaskor som är av återvunnet material, är fairtrademärkta och det finns dessutom speciella återvinningsstationer.Skärmavbild 2013-11-01 kl. 17.28.26Hållbarthetstips från Oji:

  • Minimera din miljöpåverkan i vardagen – hur transporterar du dig vardagligen till jobb, matbutik och träning? All transport har en viss grad av miljöpåverkan och att samåka, åka buss eller tåg, cykla eller promenera istället för att åka bil eller flyga är att bidra till minimerad miljöpåverkan!
  • Ät mindre och bättre kött – det här har jag snackat om förut, en enda icke kött-baserad måltid är bättre än ingen alls. Känn dig inte som någon ”låtsas-veg” och få dåligt samvete för att du inte är ”tillräcklig” – utan var stolt att du anstränger dig se varje bra val som ett steg i rätt riktning. (Vissa testar och inser plötsligt att hela veckosedeln blev vegetarisk 😉 hihi) googla när fantasin tryter, recept och matidéer finns det gott om!
  • Ät säsongsbaserat – inte så lätt, I know. Men man är både snällare mot klimatet och tjänar dessutom några slantar på att äta det som är i säsong. Kika in på klimatsmart.se för att få bättre koll på vad som är i säsong!
  • Slut cirkeln, minska skräpet – Återvinn. Visste du att en enda liten konservburk som lämnas in sparar till exempel energi motsvarande en ugn på 200 grader i 60 minuter? Jag visste det då inte. Plötsligt är jag ofantligt stolt över påsen jag har stående i köket och samlar burkar och flaskor i… yey!

En sak till. Förutom att juicerna från Oji är söta att se på osv, så smakar de bra! Väldigt bra. Shot-storlek med energi (gröna kaffebönor) och pimpade med goda nyttigheter. In och läs på hemsidan vetja!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar