Fannys Favvo Inspiration och pepp Recensioner Träning Vardagsuppdatering

träningskläder man faktiskt har råd med

Jag vet inte hur det är med er, men jag blir mest deppig av att se uppdateringar från bloggarna om träningskläder. Liksom ja det är skitsnygga grejer ni skriver om, har på er (och i många fall även blir sponsrade med) men nä, jag har inte råd att bygga en träningsgarderob där en sporttopp kostar 500 spänn och byxorna över tusenlappen. Styck. Jag har verkligen inte det. Det spelar ingen roll hur fantastiskt himla snygga tröjor Nike tar fram, hur sköna Better Bodies kläder verkar vara, eller hur välsittande Röhnish kollektioner är och hur de smickrar alla kroppar. Det spelar ingen roll, för nog för att jag är en foodshopaholic osv, jag måste liksom prioritera smågrejer som typ mobilräkning, tågresor till sjukhuset och ja, ingen träning utan gymkort.

Var jag köper mina träningskläder, då? För det första är jag en jävel på att verkligen bära kläder tills jag inte kan längre. Jag väntar bokstavligen tills det är hål (stora opraktiska hål, alltså, de små kan man leva med!) eller en fläck vägrar försvinna i tvätten. Både träningskläder och vanliga kläder används här hemma i många år. Min ”vanliga” garderob består av kläder ända från innan anorexin (dvs innan jag var 14… 8 år sedan), ha! Den ni. Jag har även några gamla tröjor (från herravdelningen strl XXL – jo true story) jag gömde mig i som överviktig som jag idag tränar i som någon slags oversize variant. Otroligt stiligt. När alla de stora märkena hakar på, vänligen minns mig som trendsättaren, ok?

Back to the point, var man hittar kläder som inte kostar skjortan (ordvitsar såhär en fredag, jag är uppenbarligen på hugget). Här kommer lite tips från mig, bidra gärna om du har några egna:

 • Cubus. Mina två favoritlinnen kommer härifrån. Sitter som en smäck, kostar 179 kronor styck, är snygga och framför allt : tillräckligt långa. Alltså superduperviktigt, jag hatar de där snygga överdelarna som oblygt flashar både det ena och andra så fort man böjer sig liiite framåt. Vi ska inte tala om hur jag avsiktligt avstår från marklyft/knäböj/liknande när jag inser att jag har en sån tröja på mig dagen till ära. Kläderna ska inte ha den påverkan på träningen, liksom. Jag har även stadiga sporttoppar härifrån (köper dock en storlek större än normalt).
 • HM. Jag gillar hm’s sportkläder. Jag har ett par byxor som jag ser som mina knäböjs-brallor. För de är väääldigt höga och det tycker jag känns säkert i sammanhanget 🙂 också min absoluta favorit-träningstopp är köpt på hm, för 149 kronor och det är ett lagom pris kan en tycka!
 • XXL har en butik i Uppsala och hit gillar jag att åka för en liten promenad. Normalt tycker jag så kallade ”outlets” är rätt onödiga, liksom de få storlekar som finns (jag är alldeles för ”medel” i sammanhanget och hittar aldrig mina storlekar på rea osv) kostar ändå mycket pengar, för det är fortfarande de stora märkena. En tröja från känt märke X kostar fortfarande mer på outlet än en mycket väl fungerande tröja från budgetkedjorna. Återigen, jag har saker att prioritera före kläder att svettas i… tyvärr! Men XXL tycker jag är kul, för det är verkligen stor prisskillnad och ibland har jag faktiskt råd med märkeskläderna, wiho!
 • jag har inte själv varit och köpt något, men numera har ju även Kappahl en kollektion, och jag skulle inte tacka nej till dessa (eller dessa!) härliga brax, eller denna seamless sporttopp.

klader2014

Sedan finns såklart sportamore. Jag har inte fattat grejen med sportamore, det kanske säger mer om mig än sportamore, absolut… men eh ja. Det är fortfarande samma stora märken, och samma stora pris (ev 50 kronor billigare… som inte alls blir billigare med frakten i slutändan). Och Ellos har både de kända märkena men också eget.

Jag inser när jag skriver detta inlägg att jag inte direkt bättrar mina odds att bli sponsrad/bjuden till visningar av kollektioner… 😉 men vet ni, jag är bara ärlig. Jag skulle med glädje visa upp alla snygga träningskläder i världen, det handlar ju bara om att jag-inte-har-råd att prioritera dem. Tills den dagen jag har det kommer jag fortsätta handla på HM och Cubus, och så kommer det nog handlas i alla fall ett plagg på Budo&Fitness eftersom årets julklapp hos mig var ett presentkort där. 1000 kronor räcker kanske till en snygg topp alternativt ett byxben?

Du kanske gillar

20 Kommentarer

 • Svara
  Frida
  17 januari, 2014 at 08:57

  Åh du skriver så underhållande! Rolig läsning. Jag kör också på billiga träningskläder, och jag tränar lika bra ändå. När du så snällt tipsat om källor, så rekommenderar jag ebay, där kan man hitta sjukt billigt och ofta fraktfritt.

 • Svara
  Nadja Eleonora
  17 januari, 2014 at 09:21

  Ha ha 😀
  Du å jag måste ju vara jordens snyggaste träningsmänniskor 😉
  Jag vill också ha fina kläder att träna i men pengarna- jag drömma kan man ju alltid!
  (Jag är fattig student och konstnär- vrider och vänder på varenda krona!)

  Min mamma älskar Lidl- hon hittade ett par löparbyxor år mig där för 99 spänn för ett par år sedan- dessutom godkända och märkta med Öko-Tex! Sporttopparna för 99 och 149 på hm sitter helt okej (jag har inga tuttar som stuttsar omkring- kanske ett pluss? vad vet jag…)
  Det dyraste jag har köpt var mina fina leggins i svart och leopard- dryga 400 ink frakt från usa via Etsy (och de sparade jag till under 4 månader- det var godispengarna som bytas ut!) Etsy är stället där man kan hitta precis ALLT och ännu mer! När jag blir rik ska jag köpa linnen också (man hittar toppar från typ 5$ till 20$ då och då!)

 • Svara
  mona
  17 januari, 2014 at 09:51

  Om man bor på västkusten så finns det två helt fantaitiska stälen som är både billiga och jättebra: stadium outlet i bäckebol (göteborg) och freeport outlet i kungsbacka. Fast den sistnämnda är bäst om man har storlek s eller xs alternativ xl. Den fösta dock har alla storlekar och är sjukt sjukt billig (typ 100 pix för en sport bh från rönish).

  • Svara
   Frida
   17 januari, 2014 at 10:05

   Åh perfekt! Det måste jag kolla in som är fattig studerande i Göteborg.

   • Svara
    mona
    18 januari, 2014 at 11:59

    Det tycker jag, skriv igen om du inte vet hur man hittar dit : )

  • Svara
   Clara
   15 februari, 2014 at 21:19

   Åh, bra bra tips! Ska genast spana in, tack!

 • Svara
  Mika
  17 januari, 2014 at 10:22

  Men håller med!! Jag köper inte heller dyra träningskläder. Numera har ju kedjorna så mycket bra grejer, precis som du skriver. H&M har verkligen ryckt upp sig! Kan även tipsa om Gina Tricot och SOC som säljs på Stadium. Bra grejer till BRA priser! En får liksom prioritera – så mycket viktigare att lägga några extra slantar på t.ex. löparskor och andra grejer som krävs för att inte skada sig än att shoppa senaste träningsmodet 🙂

 • Svara
  Dina
  17 januari, 2014 at 10:55

  Takk for et bra innlegg!

 • Svara
  Josefine
  17 januari, 2014 at 10:59

  Jag tränar också i gamla och billigare plagg. Har aldrig fattat grejen med att klä upp sig när syftet är att svetta ner sig. Jag gillar dock Röhnich och Nike, så ibland unnar jag mig kläder därifrån. På rea. Och använder som vanliga kläder först innan de nergraderas till träningsplagg.
  Kram

  • Svara
   roethlisberger
   17 januari, 2014 at 11:35

   haha jag har insett mer och mer att det viktigaste verkligen är HUR DE SITTER. Spelar ingen roll hur billigt jag köpt dem eller hur snygga de är ; om jag konstant sneglar i spegeln för att kolla att de sitter där de ska eller suckandes måste dra upp/ner plagg som bara sitter fel så är det inte värt de ”sparade” pengarna 😉 jag tycker dock det är roligt med fina träningsklädder som sitter snyggt, som framhäver muskler jag svettat och stonkat mig till liksom. Jag älskar ALLT från Nike, och deras skor är de enda som passar mina fötter (har tydligen konstiga fötter haha, allt annat gör ONT). Kram på dig

 • Svara
  molly
  17 januari, 2014 at 12:46

  Oh antligen….jag kort shorts o tshirt….det ar liksom traningsklader…vill helst inte tajta runt i gymmet o visa rumpan….jag ar dar for att kora jarnet inte kanna mig snygg….da har man missat poangen…harligt inlagg 🙂 Tack!!!!!

 • Svara
  Jonna
  17 januari, 2014 at 13:32

  Håller helt med dig! Meen vill bara säga det som jag gillar med sportamore, dom har nästan aalltid olika rabatter som man kan lägga till, typ 25%, och dessutom fri frakt & retur så man kan testa osv utan att behöva betala ett öre egentligen 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   17 januari, 2014 at 18:50

   ja de har mycket fint och absolut ofta tex 25% osv 🙂 vill man ha ett speciellt plagg är det ju super, men ofta är ju 25% av något dyrt fortfarande dyrt liksom, hehe. Jag är fattig just nu som sjukskriven..

 • Svara
  Matilda
  17 januari, 2014 at 15:00

  Köpte nyss ett par av kappahls träningsbyxor i den modellen (fick ett presentkort som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med) och de sitter asbra på mig! Håller sig uppe och är jäkligt snygga på, rekommenderas verkligen!

  • Svara
   roethlisberger
   17 januari, 2014 at 18:50

   vad kul! Bra val av dig där, tycker jag 😉 ska faktiskt kolla in dem jag med, ååår sedan jag var där ska jag erkänna..

   • Svara
    isabell
    19 januari, 2014 at 10:35

    jag har den gamla varianten av dom, sjukt snygga, dock har det liksom blivit ett slags kombiplagg för mig och jag har oftare på mig dom när jag ska ut än när jag ska träna.. haha!

 • Svara
  Rebecka
  17 januari, 2014 at 16:39

  Bara så du vet så har sportamore fri frakt 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   17 januari, 2014 at 18:48

   hehe okej 🙂 ja alltså de har massa grejer jag gärna skulle vilja ha, inte det 😉

 • Svara
  amanda
  22 januari, 2014 at 12:29

  åh jag som älskar träningskläder. min drog typ. efter fluff 😉 men håller med dig, på tok för dyrt på, särskilt ”kvinnormärkena” casall & rönisch, jag håller mig till HM som du eller nike – och ibland lyxar jag. budgettips: köpte ett par tights från ginatricots kollektion som jag är väldigt nöjd med! 299 kr. kram!

 • Svara
  Ullrika
  12 maj, 2014 at 21:56

  Vilken roligt blogg! Har läst runt ett slag och det här inlägget vill jag gärna kommentera 🙂

  Jag har valt att lägga pengar på skor och tränings-bh (vi som inte är byggda utan tuttar måste ha nåt som håller fast ordentligt annart blir det både obehagligt och smärtsamt). Övriga kläder är rätt billiga eller outletfyndade. Jag har inte ekonomi att vara tillräckligt flashig, dessutom skulle det kännas fånigt att släpa sig fram i löparspåret som den tydliga icke-duktiga löpare jag är i überflashiga kläder :p Men. Visst är det skillnad på bra och dåliga träningskläder (framför allt i fråga om hur välsittande, snabbtorkande och fuktavvisande de är), men idag är nog de stora kläd-kedjorna ikapp och sportkedjornas egna märken. En sak som får mig att köpa ”dyra” märkeskläder när jag har råd är att de faktiskt nästan uteslutande sitter bättre och håller bättre. Det betyder alltså inte att de billigare sitter dåligt eller går sönder, bara att de dyra är av bättre kvalitet. Oftast. Det finns ju en anledning till att de kostar? Och då menar jag inte bara kändismärken som Nike (inget ont om Nike, min ena dotter heter faktiskt så) utan mindre kända proffsmärken. Att det skulle vara nån skillnad i hur de är tillverkade vågar jag tyvärr inte tro på. Annars borde det ju vara så att dyra tillverkare har bättre koll på miljö och arbetsvillkor… 🙁

Lämna ett svar