Frågor och svar Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Var köper jag allt jag använder i köket?

Jag får en del frågor om var jag köper ”alla konstiga grejer” som används i mina recept. Är jag lite ”arbetsskadad” när jag då blir förvånad eftersom jag inte alls tycker jag har konstiga grejer i mitt kök..? Hehe, kanske det. Men det är faktiskt inte så klurigt att hitta som många kanske tror, och för att hjälpa er lite på traven kommer här en liten guide och tips.

Mjöler av olika slag finns numera på de flesta matbutiker ; märket Risenta till exempel har kokos- mandel- hasselnöts- soja- och rismjöl. Här hittar vi också nötsmör variant basic, så som jordnöts- mandel- cashew- och hasselnötssmör, samtliga från Kung Markatta som finns i de flesta Ica och Coop osv. Renée Voltaire har fler och fler hyllor i butiker runt om, i varierande storlek. Där hittar man lite lyxigare nötsmör som Pistagesmör, cashew/sesam och hasselnötssmör med smak av apelsin och choklad (heaven).heavenlyspread1

Förutom nötsmör kan du i de flesta vanliga butiker även hitta agave, kokosolja, rå kakao, kokoschips, (osötad) mandelmjölk, chiafrön, superbär som goji och mullbär, och har du tur och din butik har fint utbud kan du ibland även hitta sockerfri/steviasötad choklad i olika ”färg”, kanske alger och superpulver som nypon- mesquite osv.. fråga om du inte hittar! Både om/var i butiken de har vad du söker, och har de det inte alls är det ofta värt att fråga om de kan ta in det!

Sedan vidare till de mindre butikerna och kedjorna. Det finns en del grejer på Life, men då kan du räkna med att betala 50% mer för det också. Och det är rätt mycket när grejerna är så dyra som de är även till ”normalt” pris. Men bor du i ett litet samhälle där Life är bästa fysiska butik när det kommer till denna typ av livsmedel kan du absolut hitta en del grejer där. Till exempel kakao nibs, spirulina, hampafrön, mirakelnudlar, steviadroppar, en del råa barer.. lite olika utbud givetvis men värt ett besök!

Jag beställer mycket på nätet. Favoriten här i Sverige när det gäller grejer att ha i köket är utan tvekan Bodystore. Där hittar man det mesta, både till bakning, matlagning och to-go-mellisar som barer, både de råa och de protein-boostade. Roliga, och väldigt goda, pasta-varianter som de på bilden ovan finns på Bodystore, storfavvo hos mig!bonpasta

Sedan, givetvis, Iherb. Därifrån kommer mina ”konstigaste” prylar – frystorkad frukt och bär, näringsjäst, kryddor för maten och smaksättare till baken… och jag beställer ofta lite roligare nötsmör, småkakor, pulveriserat jordnötssmör dvs PB2, glutenfria produkter och questbars såklart! Utbudet är never ending och priserna outstanding. Har du inte fått tummen ur och beställt därifrån ännu, bara gör! Första beställningen? Ange koden TBK231 för $10 rabatt (handlar du för mindre än $40 blir det $5 rabatt). Väger paketet mindre än 1814 g är det frakt för $4 och du slipper tull. Väger ditt paket mer, finns det olika frakt-alternativ och ibland får man (lite) tull men hittills har det hos mig bara hamnat runt en hundring – och det är grejerna helt klart värda!iherb1okt

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Josefine
  6 februari, 2014 at 07:43

  Haha, jag har blivit helt beroende av Iherb på sistone och beställer saker var och varannan vecka… Och igår beställde jag en spiralizer till mig själv i födelsedagspresent (den billigare varianten, lite annat slank också ner i varukorgen så att jag skulle slippa betala frakten):-). Min man håller på att bli galen av alla köksprylar och livsmedelsartiklar som översvämmar varenda köksskåp (och delar av källaren) och han kan för sitt liv inte förstå varför jag behöver TRE olika mixers/blenders (de är ju bra på olika saker!), men hellre vispar och knådar degar för hand än införskaffar en elvisp och en hushållsassistent… Har du förresten testat jordnötsmjöl från iHerb (http://www.iherb.com/Protein-Plus-Roasted-All-Natural-Peanut-Flour-32-oz-907-g/36231#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=protein%20plus%20roasted%20all%20natural%20peanut%20flour&rc=494&sr=null&ic=2)? Det är så himla gott – fast själv kan jag inte äta det för tillfället p.g.a. lillkillens allergi (jordnöt och baljväxter går över i bröstmjölken).
  Kramisar

 • Svara
  Josefine
  6 februari, 2014 at 07:43

  Haha, jag har blivit helt beroende av Iherb på sistone och beställer saker var och varannan vecka… Och igår beställde jag en spiralizer till mig själv i födelsedagspresent (den billigare varianten, lite annat slank också ner i varukorgen så att jag skulle slippa betala frakten):-). Min man håller på att bli galen av alla köksprylar och livsmedelsartiklar som översvämmar varenda köksskåp (och delar av källaren) och han kan för sitt liv inte förstå varför jag behöver TRE olika mixers/blenders (de är ju bra på olika saker!), men hellre vispar och knådar degar för hand än införskaffar en elvisp och en hushållsassistent… Har du förresten testat jordnötsmjöl från iHerb (http://www.iherb.com/Protein-Plus-Roasted-All-Natural-Peanut-Flour-32-oz-907-g/36231#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=protein%20plus%20roasted%20all%20natural%20peanut%20flour&rc=494&sr=null&ic=2)? Det är så himla gott – fast själv kan jag inte äta det för tillfället p.g.a. lillkillens allergi (jordnöt och baljväxter går över i bröstmjölken).
  Kramisar

 • Svara
  Mi
  6 februari, 2014 at 09:32

  Tänkte tipsa om jordnötsmjöl i stället för pb2, men så ser jag att Josefine redan har gjort det 😉 Så jag ställer mig i hennes led, helt enkelt. Testa jordnötsmjölet, det är mycket billigare än pb2. + innehåller endast jordnötter. 🙂

 • Svara
  Mi
  6 februari, 2014 at 09:32

  Tänkte tipsa om jordnötsmjöl i stället för pb2, men så ser jag att Josefine redan har gjort det 😉 Så jag ställer mig i hennes led, helt enkelt. Testa jordnötsmjölet, det är mycket billigare än pb2. + innehåller endast jordnötter. 🙂

 • Svara
  Bea
  6 februari, 2014 at 14:17

  Alltså…. TACKA GUD (dvs. dig i detta fall) för länk + rabattkod till iherb!! Som glutenintolerant, chokladknarkande och nötälskare bugar och bockar jag!
  Måste dock fråga, ska man räkna med ”paketets” vikt också, syns det i kassan eller hur ser man? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   6 februari, 2014 at 18:55

   nej det du ser i kassan är vad du betalar för !! allt är väldigt tydligt och bra 🙂 jag brukar ta så nära grammet som möjligt, dvs 1814 g eller vad det är 🙂 hihi hoppas du blir nöjd! 🙂

 • Svara
  Bea
  6 februari, 2014 at 14:17

  Alltså…. TACKA GUD (dvs. dig i detta fall) för länk + rabattkod till iherb!! Som glutenintolerant, chokladknarkande och nötälskare bugar och bockar jag!
  Måste dock fråga, ska man räkna med ”paketets” vikt också, syns det i kassan eller hur ser man? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   6 februari, 2014 at 18:55

   nej det du ser i kassan är vad du betalar för !! allt är väldigt tydligt och bra 🙂 jag brukar ta så nära grammet som möjligt, dvs 1814 g eller vad det är 🙂 hihi hoppas du blir nöjd! 🙂

 • Svara
  Cecilia
  7 februari, 2014 at 20:11

  Hej!
  Ville bara tacka så supermycket för detta inlägg som jag väntat så länge på 😀 Här ska experimenteras ÄNNU mer med dina underbara recept! Har testat ett tiotal olika och älskat vartenda ett, främst från gotte-kategorin… Meeeen nu ska här testas maträtter i alla dess slag och såklart efterrätter ! Keep up the good work!!

  • Svara
   roethlisberger
   8 februari, 2014 at 08:58

   vad roligt att du fick det tillslut då 😉 och hoppas du fortsätter gilla recepten du provar, det gör mig såå glad ska du veta 🙂 tack för din kommentar, kram!

 • Svara
  Cecilia
  7 februari, 2014 at 20:11

  Hej!
  Ville bara tacka så supermycket för detta inlägg som jag väntat så länge på 😀 Här ska experimenteras ÄNNU mer med dina underbara recept! Har testat ett tiotal olika och älskat vartenda ett, främst från gotte-kategorin… Meeeen nu ska här testas maträtter i alla dess slag och såklart efterrätter ! Keep up the good work!!

  • Svara
   roethlisberger
   8 februari, 2014 at 08:58

   vad roligt att du fick det tillslut då 😉 och hoppas du fortsätter gilla recepten du provar, det gör mig såå glad ska du veta 🙂 tack för din kommentar, kram!

Lämna ett svar