Vardagsuppdatering

Podcast: Helhetshälsa med Fanny och Sanna

helhetshalsabildEfter mycket om och men är den här. Min och Sannas podcast. Än så länge bebis och inte ens uppe på iTunes ännu (då det tar någon vecka att få upp och vi ville inte vänta!) utan ni får snällt lyssna här på bloggen, eller hos Sanna såklart, om ni hellre gör det.

Att få dela lite tankar med er inte bara i text här på bloggen, utan även i tal såhär i en podcast tycker vi båda är fantastiskt kul! Denna gång pratar vi om varför vi bloggar, och ställer frågan vad är egentligen hälsa? Kort första avsnitt då vi lovade oss själva att hålla det hela runt 20 minuter – annars kan vi snacka på i all oändlighet. Hoppas ni gillar!

Du kanske gillar

22 Kommentarer

 • Svara
  Paula
  10 februari, 2014 at 09:21

  Vad roligt, jag väntar tills ni finns uppe på iTunes så du får hojta till då!

 • Svara
  Paula
  10 februari, 2014 at 09:21

  Vad roligt, jag väntar tills ni finns uppe på iTunes så du får hojta till då!

 • Svara
  Uppochhoppa
  10 februari, 2014 at 09:29

  Kul med pod!!!

 • Svara
  Uppochhoppa
  10 februari, 2014 at 09:29

  Kul med pod!!!

 • Svara
  Jessica
  10 februari, 2014 at 10:27

  Super! 🙂

 • Svara
  Jessica
  10 februari, 2014 at 10:27

  Super! 🙂

 • Svara
  Johanna
  10 februari, 2014 at 11:56

  (Förlåt det är blev en jättelång kommentar, men behöver diskutera detta med någon och du ser på maten exakt som jag. Har bara inte hittat den psykiska balansen än. Skulle vara evigt tacksam ifall du vill försöka hjälpa mig eller ta upp något liknande.)
  Hej, är en tjej som verkligen behöver hjälp! Jag älskar mat i alla dess former och har under senaste halvåret byggt upp en sort av hetsätning då jag bara äter och äter tills allt är slut, jag har inget stopp. Jag blir knappt aldrig helt mätt och skulle alltid kunna äts lite till. Jag har en aktiv vardag då jag högst sitter still 3 timmar varje dag. Sedan tränar jag alltid något varje dag(kan vara allt från bara en promenad, några övningar hemma för en muskelgrupp eller ett riktigt hårt pass på gymmet). OCH JAG VET INTE HUR MYCKET JAG SKA ÄTA?! Eller hur jag ska få upp mättnadskänslan. Hörde att ni skulle ta upp mat i nästa podd och hoppas ni går in lite på detta. Jag bor fortfarande hemma och då är det svårt att välja helt vad man ska äta. Jag vill inte jämföra med vad och hur alla andra äter. Men jag skulle vilja se hur myckrt jag egentligen äter. Jag äter gröt på 1,5 dl och något till. En sallad med bulgur eller pasta till och minst 1 dl av någon proteinkälla. Sedan något knäcke/macka/frukt/räkor till mellanmål och sedan ca två portioner av middagen som vi har. Slutar alltid med att drt inte finns något stopp under middagen och kan äta för att jag tycker drt är gott och för att jag känner mig hungrig. Har försökt öka frukosten eller lunch portionerna, men det är likadant då(bara att jag får i mig ännu mer mat). Jag äter alltid bra mat, men älskar även sådant som ost och mackor. Har helt snöat in mig på alla dessa goda fetter som finns och känns som om jag äter fetter hela tiden. Har därför försökt öka kolhydraterna mer för att få mättnadskänsla. Men till den stora frågan. HUR SKA JAG GÖRA FÖR ATT FÅ MÄTTNADSKÄNSLA OCH VARA NÖJD?! Vill alltid ha mer för att jag tycker allt är gott. Detta är en sak som får mig att må väldigt psykiskt dåligt och älskar hur du tar upp det psykiska för att det är det som får mig att inte ha en bra hälsa. Mina träningsresultat spelar ju ingen roll för att jag kommer aldrig må bra tack vare mitt psyke och syn på mat. Hatar egentligen dem som skriver liknande saker. Men jag lovar jag äter stora portioner och inte bara sallad. Vill veta vad jag gör för fel för att ha denna hetsätning och inte bli nöjd eller mätt?
  Tacktacktack för din syn på hälsa och det känns som dessa poddar kommer ge mycket !

 • Svara
  Johanna
  10 februari, 2014 at 11:56

  (Förlåt det är blev en jättelång kommentar, men behöver diskutera detta med någon och du ser på maten exakt som jag. Har bara inte hittat den psykiska balansen än. Skulle vara evigt tacksam ifall du vill försöka hjälpa mig eller ta upp något liknande.)
  Hej, är en tjej som verkligen behöver hjälp! Jag älskar mat i alla dess former och har under senaste halvåret byggt upp en sort av hetsätning då jag bara äter och äter tills allt är slut, jag har inget stopp. Jag blir knappt aldrig helt mätt och skulle alltid kunna äts lite till. Jag har en aktiv vardag då jag högst sitter still 3 timmar varje dag. Sedan tränar jag alltid något varje dag(kan vara allt från bara en promenad, några övningar hemma för en muskelgrupp eller ett riktigt hårt pass på gymmet). OCH JAG VET INTE HUR MYCKET JAG SKA ÄTA?! Eller hur jag ska få upp mättnadskänslan. Hörde att ni skulle ta upp mat i nästa podd och hoppas ni går in lite på detta. Jag bor fortfarande hemma och då är det svårt att välja helt vad man ska äta. Jag vill inte jämföra med vad och hur alla andra äter. Men jag skulle vilja se hur myckrt jag egentligen äter. Jag äter gröt på 1,5 dl och något till. En sallad med bulgur eller pasta till och minst 1 dl av någon proteinkälla. Sedan något knäcke/macka/frukt/räkor till mellanmål och sedan ca två portioner av middagen som vi har. Slutar alltid med att drt inte finns något stopp under middagen och kan äta för att jag tycker drt är gott och för att jag känner mig hungrig. Har försökt öka frukosten eller lunch portionerna, men det är likadant då(bara att jag får i mig ännu mer mat). Jag äter alltid bra mat, men älskar även sådant som ost och mackor. Har helt snöat in mig på alla dessa goda fetter som finns och känns som om jag äter fetter hela tiden. Har därför försökt öka kolhydraterna mer för att få mättnadskänsla. Men till den stora frågan. HUR SKA JAG GÖRA FÖR ATT FÅ MÄTTNADSKÄNSLA OCH VARA NÖJD?! Vill alltid ha mer för att jag tycker allt är gott. Detta är en sak som får mig att må väldigt psykiskt dåligt och älskar hur du tar upp det psykiska för att det är det som får mig att inte ha en bra hälsa. Mina träningsresultat spelar ju ingen roll för att jag kommer aldrig må bra tack vare mitt psyke och syn på mat. Hatar egentligen dem som skriver liknande saker. Men jag lovar jag äter stora portioner och inte bara sallad. Vill veta vad jag gör för fel för att ha denna hetsätning och inte bli nöjd eller mätt?
  Tacktacktack för din syn på hälsa och det känns som dessa poddar kommer ge mycket !

 • Svara
  Sofie
  10 februari, 2014 at 15:59

  Åh vad kul, ska lyssna på direkten 🙂

 • Svara
  Sofie
  10 februari, 2014 at 15:59

  Åh vad kul, ska lyssna på direkten 🙂

 • Svara
  fixa ljudet
  10 februari, 2014 at 20:48

  Ni kan gärna se över användandet av eko på era röster, det kan bli lite jobbigt 🙂

 • Svara
  fixa ljudet
  10 februari, 2014 at 20:48

  Ni kan gärna se över användandet av eko på era röster, det kan bli lite jobbigt 🙂

 • Svara
  Emma
  11 februari, 2014 at 07:55

  Grymt kul! Ska lyssna på promenaden till gymmet sen 😀 PUSS på dig!

 • Svara
  Emma
  11 februari, 2014 at 07:55

  Grymt kul! Ska lyssna på promenaden till gymmet sen 😀 PUSS på dig!

 • Svara
  Sanna
  11 februari, 2014 at 13:55

  Oj så bra, era ord åkte rakt in i min kropp. Då jag länge siktat efter den perfekta hälsosamma kroppen med träning och viktminskning har jag helt glömt bort insidan den psykiska hälsan. Något jag den senaste månaden har fått sota för och varit sjukskriven för. Att jobba med sig själv och hitta även de psykiska hälsan är fokus just nu. Att äta ”nyttigt” och träna fanatiskt har gjort mig till en människa jag inte vill va, där min dag betäms över vad det står på vågen och ångesten kommer om jag inte tränat en dag.
  Detta ämnet är SÅÅÅÅ aktuellt just nu och TACK för att ni tar upp det.

 • Svara
  Sanna
  11 februari, 2014 at 13:55

  Oj så bra, era ord åkte rakt in i min kropp. Då jag länge siktat efter den perfekta hälsosamma kroppen med träning och viktminskning har jag helt glömt bort insidan den psykiska hälsan. Något jag den senaste månaden har fått sota för och varit sjukskriven för. Att jobba med sig själv och hitta även de psykiska hälsan är fokus just nu. Att äta ”nyttigt” och träna fanatiskt har gjort mig till en människa jag inte vill va, där min dag betäms över vad det står på vågen och ångesten kommer om jag inte tränat en dag.
  Detta ämnet är SÅÅÅÅ aktuellt just nu och TACK för att ni tar upp det.

 • Svara
  Ellinor
  12 februari, 2014 at 14:12

  Som jag skrev till Sanna – roligt att höra er prata. Du har ju haft några videoinlägg tidigare och det är alltid roligt att få en röst/ansikte till det som annars skrivs. Ni har så mycket klokt att säga båda två och jag ser verkligen fram emot fortsättningen.

 • Svara
  Ellinor
  12 februari, 2014 at 14:12

  Som jag skrev till Sanna – roligt att höra er prata. Du har ju haft några videoinlägg tidigare och det är alltid roligt att få en röst/ansikte till det som annars skrivs. Ni har så mycket klokt att säga båda två och jag ser verkligen fram emot fortsättningen.

 • Svara
  sofia
  16 februari, 2014 at 16:05

  Jättekul att höra era tankar i ord! Ser fram emot nästa avsnitt! 🙂

 • Svara
  sofia
  16 februari, 2014 at 16:05

  Jättekul att höra era tankar i ord! Ser fram emot nästa avsnitt! 🙂

 • Svara
  Katrin
  24 februari, 2014 at 14:25

  Hej! Har läst din blogg ett bra tag nu och vill bara skicka en hälsning och kommentar om att du är en sån bra förebild och jag önskar flera tjejer hade din sunda inställning till kost och hälsa. Fantastiskt goda recept också och när man ser träningsbilder du lägger upp vill jag bara dra iväg till gymmet och styrketräna 🙂
  Fortsätt som du gör att inspirera och jag ser verkligen fram emot kommande podcast!
  Kram

 • Svara
  Katrin
  24 februari, 2014 at 14:25

  Hej! Har läst din blogg ett bra tag nu och vill bara skicka en hälsning och kommentar om att du är en sån bra förebild och jag önskar flera tjejer hade din sunda inställning till kost och hälsa. Fantastiskt goda recept också och när man ser träningsbilder du lägger upp vill jag bara dra iväg till gymmet och styrketräna 🙂
  Fortsätt som du gör att inspirera och jag ser verkligen fram emot kommande podcast!
  Kram

Lämna ett svar