Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Vardagsuppdatering VEGAN

Indisk Tandoori Fooled Pork och Kokos/Curry-hummus

Ni kanske minns att jag skrev om ”Fooled Pork” för ett tag sedan? En vegetarisk variant på pulled pork, som blev fantastiskt lyckad! Så igår ville jag göra om det, men i helt andra smaker. Nämligen indiskt! Tandoorin fick huvudrollen och till ”porken” åt vi en kokos/curry-hummus, grönsaker och ris. Supergott! Också Mr medgav att denna veganska middag smakade väldigt gott… han börjar sakta men säkert inse att man kan bli mätt och äta gott även utan kött och mejerier 😉 indianfooled1

För två portioner Tandoori Fooled Pork:

 • 1 burk Young Green Jackfruit
 • 2 vitlöksklyftor
 • 500g krossade tomater
 • 2 dl kokosmjölk
 • 2-3 tsk tandoori-krydda
 • 1/2 tsk curry
 • 1/2 tsk chilipulver
 • salt

Bryn jack fruit och vitlök i olja, krydda med lite tandoori och salt. När de fått lite yta, slå på de krossade tomaterna och sänk värmen så det bara sjuder försiktigt. Låt stå så och sjuda tills den mesta vätskan har försvunnit, det bör ta en knapp timme. Rör under tiden ihop kokosmjölk och kryddor (tandoori, curry, chili och lite salt).

När den knappa timmen gått, ner med jack fruit och tomater i en ugnsform och på med ca 2/3 av såsen. In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Ta ut och med hjälp av två gafflar dra isär jack fruiten så du får som “trådar”. Gojsa ihop med den sista såsen och in i ugnen några minuter till.indianfooled2

Kokos/Curry-Hummus:
 • en burk kikärtor
 • 3 msk tahini
 • 3 msk vatten
 • 3 msk limejuice
 • 2 msk kokosmjölk
 • 4 msk riven kokos
 • 1 tsk curry
 • 1/2 gurkmeja
 • 1/2 ingefära
 • salt

Mixa kikärtor, tahini, vatten, limejuice och kokosmjölk. Rör ner kryddor och kokos och smaka av med salt.indiancococurry

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  GoForFit
  28 mars, 2014 at 07:30

  Måste testa detta!! 🙂

 • Svara
  GoForFit
  28 mars, 2014 at 07:30

  Måste testa detta!! 🙂

 • Svara
  Lenita
  28 mars, 2014 at 10:21

  Sjukt gott det såg ut. Köpte du Jack fruit:en i Uppsala? Vart i så fall?

  • Svara
   roethlisberger
   29 mars, 2014 at 11:07

   Ja! Den där nya(?) asiatiska butiken som ligger i Svava-huset men man kan bara gå in utifrån, alltså inte inifrån gallerian. Om du kommer ut där vid Moe Joe’s, svänger du höger runt hörnet som om du ska ner till station – där ligger en bra asiatisk butik 🙂 enda stället jag hittat det på i Uppsala.

 • Svara
  Lenita
  28 mars, 2014 at 10:21

  Sjukt gott det såg ut. Köpte du Jack fruit:en i Uppsala? Vart i så fall?

  • Svara
   roethlisberger
   29 mars, 2014 at 11:07

   Ja! Den där nya(?) asiatiska butiken som ligger i Svava-huset men man kan bara gå in utifrån, alltså inte inifrån gallerian. Om du kommer ut där vid Moe Joe’s, svänger du höger runt hörnet som om du ska ner till station – där ligger en bra asiatisk butik 🙂 enda stället jag hittat det på i Uppsala.

 • Svara
  Anneli
  28 mars, 2014 at 10:56

  Vilket spännande recept! Men var får man tag på Young Green Jackfruit? och vad ÄR Jackfruit för nåt?

 • Svara
  Anneli
  28 mars, 2014 at 10:56

  Vilket spännande recept! Men var får man tag på Young Green Jackfruit? och vad ÄR Jackfruit för nåt?

Lämna ett svar