Fannys Favvo Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Fina butiker i Stockholm

Jag får ofta frågan vilka hälsobutiker jag går till i Stockholm, så därför tänkte jag nu tipsa om mina favoriter. Även om det är skoj att beställa från Iherb och andra hemsidor, så gillar jag att pilla och plocka på burkar, vända på kartonger och läsa på etiketter i butik också. Det är liksom något speciellt med fysiska butiker ändå!

bild 1grynGryningen på söder har alla mina favoriter, från frystorkad frukt till nötsmör (senast fick jag med mig både macadamia- och pekannötsmör.. ljuvliga!) till choklad till japanska delikatesser att pimpa maten med. Även färska grönsaker, och åh – råa gottesaker hittar man i kylen!bild 5

Och så finns det barnmat, hygienartiklar, ekologiskt lite allt möjligt liksom! Helt klart en av mina absoluta favoriter i Stockholm, här finns allt värt att hitta.bild 4

 

bild 3grynEkoaffären Eat! hittade jag när jag pluggade i samma kvarter.. även där finns hushållsprodukter såväl som massa massa goda, roliga grejer till köket. Här köpte jag en lunchlåda en gång också, raw lasagne, och den var såå himla god! De har många olika maträtter att välja på, redo att ta ur kylen och mumsa direkt.

Ecoist är litet men mysigt, och är man där rätt tid (dvs inte fullt) slår man sig ner i hörnet och njuter av en frukost, lunch eller fika!

Blueberry var det länge sedan jag var på nu, och det finns flera stycken inne i stan, men om jag är hungrig och bara ”mellanlandar” på centralstationen är det där jag äter. Personligen går jag inte dit så mycket för att shoppa bakgrejer men varje gång jag ätit där (allt från sallad till macka till wrap till smoothie till varm mat) har varit jättegott!

Sedan har vi Goodstore. Deras nya butik i Hornstull råkar ligga runt hörnet från min kusin, som ofta är min ”fasta punkt” i stan. Många helger har spenderats hos henne och att ha goodstore nära är väl någon mix av fantastiskt och livsfarligt..igoodstore

Kajsa Warg har jag på något vis inte tagit mig till själv ännu.. men jag har hört att det ska vara bra och finnas mycket skoj!

Sedan är det sällan jag lyckas undvika ett stopp på budo & fitness, det är liksom standard för mig att kika in där både i Stockholm och i butiken i Uppsala när jag är där.. Älskar deras choklad kasein (funkar som förtjockning när jag gör gör nötsmörs-såser; 2 skeder nötsmör+en sked kasein+vatten+salt blir en hel stor kopp sås.. mmmm love it!) och jag använder en påse i månaden.

Har du någon favoritbutik i Stockholm? Det här var några av mina favoriter, sedan finns det ju många fina ställen att äta på också, men det kan vi ta i ett annat inlägg! 🙂

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Jennie
  2 maj, 2014 at 20:55

  Hellu =)

  Hoppas du haft en bra fredag! =)
  Jag tänkte (tyvärr) göra bloggen ”privat” (iaf ett tag nu framöver)
  för att jag inte vill att de jag känner/arbetskollegor t.ex. läser min blogg (anledningen e att detta precis hänt) så om du vill fortsätta läsa min blogg så måste jag lägga till dej i min lista över personer som får läsa bloggen och då behöver jag din mailadress! =)

  Du kommer nog inte in på bloggen just nu o kan kommentera,
  så maila mig isf din mailadress till: jen_hart@aol.se

  Kram Jennie!

  p.s. Kul att du gillar Blueberry! Jobbar ju där 😛 Du är alltid välkommen dit!
  Gryningen var jag själv personligen på för första ggn förra lördagen faktiskt! =) d.s.

 • Svara
  Jennie
  2 maj, 2014 at 20:55

  Hellu =)

  Hoppas du haft en bra fredag! =)
  Jag tänkte (tyvärr) göra bloggen ”privat” (iaf ett tag nu framöver)
  för att jag inte vill att de jag känner/arbetskollegor t.ex. läser min blogg (anledningen e att detta precis hänt) så om du vill fortsätta läsa min blogg så måste jag lägga till dej i min lista över personer som får läsa bloggen och då behöver jag din mailadress! =)

  Du kommer nog inte in på bloggen just nu o kan kommentera,
  så maila mig isf din mailadress till: jen_hart@aol.se

  Kram Jennie!

  p.s. Kul att du gillar Blueberry! Jobbar ju där 😛 Du är alltid välkommen dit!
  Gryningen var jag själv personligen på för första ggn förra lördagen faktiskt! =) d.s.

Lämna ett svar