Dryga halva kilot svenska jordgubbar för under tjugan på Ica runt hörnet. Jag har gubbar till allt från och med nu! Under sommarmånaderna äter jag dem till frukost, har dem i salladen, till maten, i efterrätter – och alla gånger däremellan när jag är sugen. Dvs typ hela tiden.
Vad är ert bästa gottgott med jordgubbar? Min favvo är i salladen med fetaost och balsamvinäger (helst den där krämiga tjocka), och som frukosten idag såg ut; tjock 10% yoghurt (grekisk eller turkisk) med granola (idag en ny favorit; Vitalis nötgranola, full av cashew-, mandel-, hassel- OCH pekannötter), färska gubbar och jordnötssmör. Idag var jag extra piffig och rörde ut en sked jordnötssmör i mjölk, tillsatte en nypa havssalt och en sked chiafrön. En stund i kylen och det blir maaaassa härlig volym att toppa hela härligheten med!
1 Comment
Elsa
17 juni, 2014 at 18:09Var hittar du den tjocka varianten på balsamvinäger? Vilket märke? Är sugen på att testa något annat ’n den vattniga även om den inte är så dum den.