Kost mobil Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

Svenska gubbar

Dryga halva kilot svenska jordgubbar för under tjugan på Ica runt hörnet. Jag har gubbar till allt från och med nu! Under sommarmånaderna äter jag dem till frukost, har dem i salladen, till maten, i efterrätter – och alla gånger däremellan när jag är sugen. Dvs typ hela tiden.

Vad är ert bästa gottgott med jordgubbar? Min favvo är i salladen med fetaost och balsamvinäger (helst den där krämiga tjocka), och som frukosten idag såg ut; tjock 10% yoghurt (grekisk eller turkisk) med granola (idag en ny favorit; Vitalis nötgranola, full av cashew-, mandel-, hassel- OCH pekannötter), färska gubbar och jordnötssmör. Idag var jag extra piffig och rörde ut en sked jordnötssmör i mjölk, tillsatte en nypa havssalt och en sked chiafrön. En stund i kylen och det blir maaaassa härlig volym att toppa hela härligheten med!

20140617-110645-40005049.jpg

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Elsa
    17 juni, 2014 at 18:09

    Var hittar du den tjocka varianten på balsamvinäger? Vilket märke? Är sugen på att testa något annat ’n den vattniga även om den inte är så dum den.

Lämna ett svar