Vardagsuppdatering

Midsommar 2014

Hur firade ni midsommar? Jag är som bekant ingen helgfirare av rang, direkt, utan höjdpunkten för mig är alltid maten. Och umgänget, såklart. Men alkoholen har jag övergett sedan länge (15 nyktra månader nu, inser jag när jag räknar efter) och jag är banne mig för trött för att stanna uppe ens till tolvslaget. Igår åkte jag hem vid 23 och då var det sängen som gällde (via ett kvällsmål, alltid fylla på sista jag gör). Uppe idag var jag i vanlig ordning klockan 6, och jag gillar det! När vi nu har så långa dagar är det väl skoj att faktiskt vara vaken under större delen av dem 😉 vintern är nog lång och mörk ändå, det är nu man får samla timmar!

För att återgå till midsommar; vi började kvällen med frågesport, bubbel och svenska jordgubbar från gården bredvid. Frågor om träd, fågelarter och annat jag kan absolut ingenting om, något jag kompenserade med fantastiska skills i jordgubbsätande. Min mage kurrade och jag längtade mest till maaaaten i det här läget.
midsommar1
Buffé nummer 1 bestod av sill, färskpotatis, hembakat bröd, olika ostar och annat smått och gott.
midsommar2
Grillar slogs på, sill åts och snapsvisor sjöngs. Sedan var det dags för buffé nummer 2, på min tallrik hamnade potatissallad med chèvre, 5 olika såser och röror, jordgubbar och lamm. Alla mina favoriter, och magen stod efter några påfyllda tallrikar åt fyra hörn… men nöjd och glad var den!
midsommar3
Desserten stod jag för. Två av mina egna favoriter; raw cheesecake som tog slut på en sekund och fick oändligt med lovord. Den är ju bara så fantastiskt god – söt och fräsch på samma gång, len och krämig så den bara smälter i munnen…midsommar4

… och chokladkaka, såklart. Ingen dessert utan choklad, ni känner väl mig! Också denna försvann direkt och när den hemliga ingrediensen avslöjades var det både en och två förvånade utrop… Jag tröttnar aldrig på att berätta för ovetande gottegrisar att det de just slukat var både socker- och glutenfritt, inte innehöll smör, mjölk, grädde eller annat annars obligatoriskt i bak och att jag dessutom fått i både bönor och avocado i deras dessert. Ha, männens miner var lika oslagbara som vanligt, ”vad sa du att jag just åt sa du!?”
midsommar5
Söta skyltar va? Små krittavlor från my perfect day.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  21 juni, 2014 at 07:22

  Hej.
  Förmodligen ska jag kontakta dig på annat sätt än som kommentar då jag har en fråga/fundering/ett ”problem” jag inte blivit klokare på ännu. Googla ger inget svar…..
  Jag har fastnat,snöat in på, go greens förkokta, torkade linser och kikärtor. Använder till allt (i fil, på fruktsallad, på knäckebröd osv) Får ofta ett otroligt sug efter dem, kan äta nävar. Vet att konsistensen tilltalar mig, det frasiga, hårda, men det jag framförallt undrar är om de innehåller något jag kan ha brist på – och som jag kan få i mig via andra livsmedel.
  Provar att fråga dig. Kanske har du klok tanke eller info. Tack på förhand -och förhoppning om svar.
  /Jenny

  • Svara
   roethlisberger
   22 juni, 2014 at 14:05

   Jag har ingen aning! Tyvärr vet jag varken om/vad det är för speciellt med go greens variant, eller vad det isfl kan vara du suktar efter/har brist på.. själv skulle jag väl inte överanalysera det hela utan bara äta på tills jag fick nog 😉

Lämna ett svar