Ibland tar man en favorit, plus en annan favorit, och adderar ytterligare en favorit, för att få en helt ny, fantastisk favorit. Till exempel en grym sås. En sås som är sådär härligt smakrik utan att bara vara stark, en sås som har en perfekt balans mellan sötma och sälta, är alldeles len och bara… alldeles, alldeles underbar!
Ett gäng enkla ingredienser kan bli magi när man kombinerar dem. Det är därför jag älskar att experimentera och leka med nya smakkompisar – vips så blir det kalasgott! (och ibland inte lika kalasgott… men de försöken ser ju ni aldrig av här) Denna gång ville jag använda miso-smakerna, jag är inget jättefan av miso-soppa i sig (mest för att jag överlag inte gillar soppa, det är inte riktigt mat för mig.. jag vill tugga!) men smaken gillar jag som sagt skarpt. Så, jag tog en påse snabbmiso, och kombinerade med tamarisoja, chiliolja, tahini, näringsjäst och coconut syrup.. alltså HEEEJ DRÖM I MUNN!
För en flaska (3-4 dl) miso-sås;
- 1/2 dl tamarisoja
- 1/2 dl coconut syrup
- 1/2 dl näringsjäst
- 1/2 dl tahini
- 1/2 dl vatten
- 1 påse snabbmiso
- 1 msk kokosolja med chilismak (jag har även provat med olivolja vilket är minst lika gott, kör på dryga 1/2 dl)
Bara att mixa ihop! Jag säger ju det. Ibland är enkelt så himla rätt.
2 Kommentarer
God mat avnjuts bäst med en lite extra fin vän – Roethlisberger.se
13 december, 2017 at 15:18[…] dem få yta i ugnen på 200 grader. Gurka, tomat och rödlök rörde jag ihop med världens bästa miso-sås och det hela stod och drog sig ett tag innan […]
Året 2014 – vad hände, vad skapades i köket och vad var extra läsvärt? (del 3 av 4) – Roethlisberger.se
13 december, 2017 at 15:22[…] Cheesecake (B&J-copycat, bilden nedan). Åh, denna Mojo Verde var en otippad succé, och den här miso-såsen går inte att annat än älska! Just ja – månadens sista dag la jag upp recept på himla fina […]