Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Uncategorized Vardagsuppdatering

Underbar miso-sås

Ibland tar man en favorit, plus en annan favorit, och adderar ytterligare en favorit, för att få en helt ny, fantastisk favorit. Till exempel en grym sås. En sås som är sådär härligt smakrik utan att bara vara stark, en sås som har en perfekt balans mellan sötma och sälta, är alldeles len och bara… alldeles, alldeles underbar!
misosas1
Ett gäng enkla ingredienser kan bli magi när man kombinerar dem. Det är därför jag älskar att experimentera och leka med nya smakkompisar – vips så blir det kalasgott! (och ibland inte lika kalasgott… men de försöken ser ju ni aldrig av här) Denna gång ville jag använda miso-smakerna, jag är inget jättefan av miso-soppa i sig (mest för att jag överlag inte gillar soppa, det är inte riktigt mat för mig.. jag vill tugga!) men smaken gillar jag som sagt skarpt. Så, jag tog en påse snabbmiso, och kombinerade med tamarisoja, chiliolja, tahini, näringsjäst och coconut syrup.. alltså HEEEJ DRÖM I MUNN!
misosas2 misosas4 misosas3

För en flaska (3-4 dl) miso-sås;

  • 1/2 dl tamarisoja
  • 1/2 dl coconut syrup
  • 1/2 dl näringsjäst
  • 1/2 dl tahini
  • 1/2 dl vatten
  • 1 påse snabbmiso
  • 1 msk kokosolja med chilismak (jag har även provat med olivolja vilket är minst lika gott, kör på dryga 1/2 dl)

Bara att mixa ihop! Jag säger ju det. Ibland är enkelt så himla rätt.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

Lämna ett svar