Fannys Favvo Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

God mat avnjuts bäst med en lite extra fin vän

Något av det bästa jag vet är att laga mat till människor jag tycker om. Framför allt människor som uppskattar samma saker som jag i matväg; smakrik, vacker, hälsosam och givetvis god mat. Så igår tillbringade jag kvällen med en av mina bästa vänner Madelene och jag bjöd henne på en ljummen japan-inspirerad middag med smaker som wasabi och soja, och fint piff som sesamfrön och sjögräs. Hon gav stora tummen upp och vi slickade tallrikarna rent (fast nä, vi slickade inte. Sådant gör jag bara när jag är själv). Vi firade livet, sommaren, kärleken och att jag har en lägenhet att flytta in i den första augusti. Alltså det där med att saker löser sig om man vågar lita på attraktionskraften – jag fortsätter vara övertygad.

maddemiddag1

På tallriken låg svarvad zucchini, toppad med tamari-frästa sockerärtor, sojabönor och lax kryddat med lite wasabi/sesam-krydda. Jag skar också en aubergine i skivor, bredde över storfavoriten Umami Shoyo och lät dem få yta i ugnen på 200 grader. Gurka, tomat och rödlök rörde jag ihop med världens bästa miso-sås och det hela stod och drog sig ett tag innan servering.maddemiddag3 maddemiddag2

Som fint tillbehör åt vi Nutri Nick’s sjögräs-snacks med wasabismak (så himla himla goda!)maddemiddag4

Kvällen fortsatte i samma fina anda och denna söndag ägnas åt återhämtning. Imorgon börjar en ny vecka och jag är SÅ laddad. Livet känns väldigt lovande just nu. Önskar er ett fint avslut på helgen, och lika go start på nästa vecka!

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Paula
  20 juli, 2014 at 18:44

  Stort grattis till lägenheten!

 • Svara
  Paula
  20 juli, 2014 at 18:44

  Stort grattis till lägenheten!

 • Svara
  Jess
  22 juli, 2014 at 09:05

  Såg jättegott ut! Får jag fråga varför du inte använder ditt riktiga namn på bloggen och vart Roethlisberger är hämtat ifrån? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   23 juli, 2014 at 00:31

   Va? Roethlisberger ÄR mitt riktiga namn? Haha. Jag heter Fanny Roetlisberger och jag är halv-schweizare (därav efternamnet.. Schweiziskt)

 • Svara
  Jess
  22 juli, 2014 at 09:05

  Såg jättegott ut! Får jag fråga varför du inte använder ditt riktiga namn på bloggen och vart Roethlisberger är hämtat ifrån? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   23 juli, 2014 at 00:31

   Va? Roethlisberger ÄR mitt riktiga namn? Haha. Jag heter Fanny Roetlisberger och jag är halv-schweizare (därav efternamnet.. Schweiziskt)

Lämna ett svar