Inspiration och pepp Resan Tankar om ting Träning Vardagsuppdatering

Kvalitetsvila

Hur ser ni på vila? Måste man planera in den, eller ska man ta det lite som det kommer? Är den ens riktigt nödvändig, och nödvändigt för vaddå, förresten? Vet ni varför ni vilar eller kanske inte gör det?

Jag tänker, att man nog inte behöver tänka så mycket på det. Precis som med träningen, så satsar jag på kvalité. För mig är kvalité i träningen att det känns bra (no pain no gain in my ass, tack.) och är kul. Klart det ska vara jobbigt, men ni vet, sådär skönt (?) . Den där känslan som jag tror många med mig har svårt att beskriva för icke likasinnade ; den där herreguuu-jag-nästan-dör-just-nu-men-åh-så-skönt-ändå-känslan. Den som ger kicken. Som får en att känna sig som en starkare, friskare och helt enkelt en förbättrad version av sitt allra bästaste jag. Den känslan, är vad jag vill åt med träningen. Det är kvalitetsträning för mig.

Kvalité när det kommer till vila tycker jag är ett inre lugn. När jag vilar vill jag gärna ha ett par riktigt tunga ben att släpa efter mig från föregående dags pass. Eller ligga på en småmör rygg som dragit mig upp i en massa set chins tidigare i veckan. Efter alla mina år har jag kommit till en punkt där vila liksom bara är en helt naturlig del i livet, lika självklar och härlig och underbar som träningen. Den behövs ju, det vet vi. Precis som maten. Maten behövs verkligen när vi vilar, så gör inte newbie-misstaget att dra ner på maten under vilodagar! Nä, fyll på och se fram emot att med den som bränsle kunna träna massa fler och roliga pass framöver!

Idag vilar jag, i fall ni undra. Och som jag vilar! Tog en promenad till pizzerian, det tog säkert fyra minuter enkel väg och när jag kom hem igen kände jag att det, det var piken av aktivitet för denna dag! Jag sitter nu och klipper och klistrar för kommande projekt, skriver ett arbetsschema för kommande vecka så jag får lite ordning på saker och ting, och kanske en film får avsluta dagen senare. Åh vad kul vi kommer ha imorgon, jag och min re-loadade kropp!

hundpromme
Hundpromenad är lagom vissa vilodagar. I Schweiz tog jag under en träningsfri dag med doggisarna för en tur när solen gick ner  – det var fantastiskt skönt för både kropp och knopp! Den dagen. Idag var 2 x 4 minuter slow-walk alldeles jättelagom.

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Maja
  17 augusti, 2014 at 15:21

  Du har så rätt, vila ska också vara kvalité! Älskar din blogg, du är så inspirerande, kram!
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Annie
  17 augusti, 2014 at 17:51

  Samma lika!

  Förr fick jag ”tvinga” mig att vila, men nu känner jag och kroppen varandra så bra att det kommer naturligt. Ibland kan det vara varannan dag – andra gånger fem dagar utan vila. Allt beror ju på – livet runt om, känslan i kroppen. 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   17 augusti, 2014 at 18:34

   Precis!! Förr var det liksom svårt att slita sig från träningen – för den var och är ju det bästa jag vet, men idag är det som du säger bara något som ”blir”. Av sig själv. Naturligt. Och det är så fint att ha kommit hit, äntligen! 🙂

 • Svara
  Linn
  18 augusti, 2014 at 17:52

  Åh vad jag älskar din blogg och din avslappnade inställning till en hälsosam livsstil. Jag kämpar mot ätstörningar och för mig är din blogg exakt rätt! Precis den motivation jag behöver! Jag avgudar verkligen dig och din inställning. Det kan bli väldigt svårt att läsa andra träningsbloggar där bloggaren skriver att det aldrig vilar och aldrig äter ohälsosam mat. Det får mig att känna mig dålig och då sätter en massa krav på mig själv. Jag beundrar din kunskap och att du vågar skriva om dina ”fuskdagar” utan att ”skämmas”. Att läsa din blogg känns mer verklighetstroget och Down to earth. Därför innehaver du min absoluta favoritblogg, helt kalorifri.
  Keep up the good work!

Lämna ett svar