Fanny Fotograferar Okategoriserade Press & Event Träning Uncategorized Vardagsuppdatering

Tips på bra och smidig ”bloggkamera”?

Hörrni, jag funderar på att köpa ny kamera.

Att fota träningsövningar, vardagsglimtar och roliga event och happenings med. En kamera till bloggen. Till oss, liksom. Nog för att jag äger en bra systemkamera och gärna fotar med den, men jag har noterat att jag är lat. Jag orkar inte släpa med den överallt. Är rädd om den också, såklart. Gymmet? Kommer inte på fråga. Inte heller får den följa med på löpturerna (som inte är många nej jag vet, men än finns hopp!) . Till och med under event och pressgrejer har jag skapat en ful ovana att tänka ”äh, kameran i iphone är ju rätt bra ändå…”

Så nu jag slänger frågan direkt vidare till er – det är ju ändå ni som hänger här tillsammans med mig! Många av er bloggar ju själva. Har ni några tips? Det jag söker är en smidig kamera som får plats i normalstora fickor eller har en tillhörande nätt kameraväska. Den ska givetvis ta bra bilder, och den får gärna vara lite sådär hightech så man kan skicka bilder direkt till telefon över wifi (och blogga på studs!)Vet ni vilken kamera jag söker?! Canon? Olympus? Nikon? Sony? Något helt annat?

kameraglasogonMin fina Canon systemkamera har jag gjort mycket roligt med genom åren… bland annat besökte vi tillsammans Kina, där denna bild togs. Jag kommer såklart fortsätta använda den, men det vore skönt att ha något smidigare också.

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Sara
  28 augusti, 2014 at 12:42

  jag gillar ju canon så jag skulle tipsa om dem. jag köpte min s100 innan wifi kom, men alla de som heter nåt över s100 (typ s105 eller s110 eller vad det nu är) har sådan överföring du menar.

 • Svara
  Sara
  28 augusti, 2014 at 12:42

  jag gillar ju canon så jag skulle tipsa om dem. jag köpte min s100 innan wifi kom, men alla de som heter nåt över s100 (typ s105 eller s110 eller vad det nu är) har sådan överföring du menar.

 • Svara
  Bea
  28 augusti, 2014 at 14:09

  Som ovanstående skrev så är Canon the way to go, tycker jag! Kamerorna i S-modell är de smidigaste och med wifi så kika in dom: http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/wi-fi/index.aspx

  Annars har jag en liten fråga; jag har din sommarkaka i ugnen (och det doftar undeeeerbart!!) och funderade på om man skulle kunna servera din kolasås från tidigare inlägg. Vad tror du, du som smakat båda? 🙂 Med hallon kanske för lite surt? Kram!

 • Svara
  Bea
  28 augusti, 2014 at 14:09

  Som ovanstående skrev så är Canon the way to go, tycker jag! Kamerorna i S-modell är de smidigaste och med wifi så kika in dom: http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/wi-fi/index.aspx

  Annars har jag en liten fråga; jag har din sommarkaka i ugnen (och det doftar undeeeerbart!!) och funderade på om man skulle kunna servera din kolasås från tidigare inlägg. Vad tror du, du som smakat båda? 🙂 Med hallon kanske för lite surt? Kram!

 • Svara
  Dietistannica
  29 augusti, 2014 at 05:41

  Jag sitter lite i samma situation, har en svindyr systemkamera som tar grymma bilder men den är tung och klumpig. Jag köpte en Sony experia z1 mobil faktiskt som jag bloggar från. Kameran är riktigt bra så länge det inte är kolsvart ute. Köpte den mobil som hade den absolut bästa kameran på marknaden. Det funkar bra för mig, kameran är alltid med 🙂 du kan ju kolla in bilderna på min blogg så får du se hur dr blir (vissa är ju såklart tagna med systemkameran) ha det gott!

 • Svara
  Dietistannica
  29 augusti, 2014 at 05:41

  Jag sitter lite i samma situation, har en svindyr systemkamera som tar grymma bilder men den är tung och klumpig. Jag köpte en Sony experia z1 mobil faktiskt som jag bloggar från. Kameran är riktigt bra så länge det inte är kolsvart ute. Köpte den mobil som hade den absolut bästa kameran på marknaden. Det funkar bra för mig, kameran är alltid med 🙂 du kan ju kolla in bilderna på min blogg så får du se hur dr blir (vissa är ju såklart tagna med systemkameran) ha det gott!

 • Svara
  Jenny
  29 augusti, 2014 at 15:45

  Kamera-frågan kan jag inte svara på, men jag skaffade nyligen ett eye-fi-kort till min systemkamera som gör att jag kan skicka bilderna till mobilen eller surfplatta och lägga upp på Instagram, Facebook, Dropbox eller vad som helst. Så himla smidigt och det gör det mycket roligare att fota när jag kan lägga upp det direkt, så om du har ett sådant minneskort behöver du inte tänka på att kameran måste ha just den funktionen förutom att vara liten, smidig och bra, bara att den är kompatibel med eye-fi.

  Trevlig helg!

 • Svara
  Jenny
  29 augusti, 2014 at 15:45

  Kamera-frågan kan jag inte svara på, men jag skaffade nyligen ett eye-fi-kort till min systemkamera som gör att jag kan skicka bilderna till mobilen eller surfplatta och lägga upp på Instagram, Facebook, Dropbox eller vad som helst. Så himla smidigt och det gör det mycket roligare att fota när jag kan lägga upp det direkt, så om du har ett sådant minneskort behöver du inte tänka på att kameran måste ha just den funktionen förutom att vara liten, smidig och bra, bara att den är kompatibel med eye-fi.

  Trevlig helg!

 • Svara
  Natalie
  24 november, 2014 at 12:49

  jag skulle verkligen behöva en nya bra blogg kamera 😀

 • Svara
  Natalie
  24 november, 2014 at 12:49

  jag skulle verkligen behöva en nya bra blogg kamera 😀

 • Svara
  Iris // Alladagarskaos.se
  1 januari, 2015 at 13:27

  Hej! Blev det någon kamera? Hittade hit just när jag googlade bloggkamera då jag också börjar tröttna på att kånka med mig systemkameran överallt.. Spontant (efter att ha läst på i ca 3 minuter) är jag jättesugen på en canon s med wifi och sånt.. Men kul att höra från någon som testat.

  Gott nytt år förresten 🙂
  Kram /iris

 • Svara
  Iris // Alladagarskaos.se
  1 januari, 2015 at 13:27

  Hej! Blev det någon kamera? Hittade hit just när jag googlade bloggkamera då jag också börjar tröttna på att kånka med mig systemkameran överallt.. Spontant (efter att ha läst på i ca 3 minuter) är jag jättesugen på en canon s med wifi och sånt.. Men kul att höra från någon som testat.

  Gott nytt år förresten 🙂
  Kram /iris

Lämna ett svar