BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

(Protein-) Mums-mums med choklad och kokos

Det var med ivriga steg jag sprang raka vägen ner till mitt närmaste postombud, när jag i måndags överraskades av en oväntad smsavi som lät mig veta att jag hade ett paket att hämta. När jag fick kartongen i famnen och såg avsändarens logga blev jag om möjligt ännu mer ivrig och utan att tänka efter två gånger satte jag mig på huk, där och då mitt i butiken, för att slita upp tejpen och rota fram innehållet.

Jag har nämnt Sisu Nutrition och deras produkter förr, och själv kom jag i kontakt med dem när jag lärde känna grundaren Martin (som alltså även var denna fina överrasknings avsändare). Längre ner i det här inlägget listar jag en hel drös favoritrecept där jag använt olika Sisu-produkter, men idag vill jag fokusera på främst två saker:

 1. Sisu har nu fått upp sin nya hemsida….där de för övrigt har en kampanj nu månaden ut – man får en påse vassle i smaken banankola på köpet när man handlar för 500:- (jag har smakat banankola, och so far toppar den min favvo-lista! Delad förstaplats med kokosboll-smaken)
 2. MUMS-MUMS. Okej det här är väl egentligen det enda jag vill tala om, faktiskt. Mums-mums. So let’s!

mumsmums3

Jag har hört mycket gott om vasslet i smaken kokosboll, men själv varit tveksam… Choklad+kokos känns ju måttligt ”nytt”, och jag har väl lite tänkt att vill jag ha just den smakkombon kan jag ju bara tillsätta kokos till vilket chokladsmakande vassle som helst..? Det visade sig vara fel, väldigt fel. Martin beskrev smaken för mig en gång, och sa ”det smakar typ som mumsmums” – vilket var en väldigt bra beskrivning, för det smakar verkligen inte ”bara som choklad+kokos” utan det smakar liksom… mer. Roligare. Bättre! Faktum är att jag är helt förälskad i den här smaken, och helst hade jag velat att min påse aldrig någonsin tog slut.

Så ja, just mumsmums fick alltså, av förklarliga skäl, bli mitt första experiment med detta vassle. Man kan väl sammanfatta resultatet ungefär såhär: jag ångrar det ej.

mumsmums1

Du behöver

(receptet ger 12-16 mums-mums, beroende på hur stora du skär dem)

 • 2 dl sötströ (eller vanligt strösocker funkar såklart också)
 • 1/2 dl sisu-vassle i smaken kokosboll
 • 1/2 äggvita
 • 3/4 dl kallt vatten
 • 3/4 msk gelatinpulver
 • 3/4 dl kokhett vatten

Coating: 1,5 dl kokosflingor + 1/2 msk kakao + 1/2 msk kokosbolls-vassle

Gör såhär:

  1. Förbered coatingen: rör ihop kokos, kakao och vassle, ställ åt sidan.
  2. Rör ihop sötströ, vassle, äggvita och kallt vatten i en stor bunke.
  3. Koka upp vatten, mät upp 3/4 dl av det och rör ner gelatinpulver.
  4. Tillsätt den varma gelatinblandningen i bunken och vispa på hög hastighet med elvisp (eller i en bakmaskin, om du har en sådan) tills massan är tjock och fluffig.
  5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten av en bakplåtspappersklädd form (jag använde två sådana här brödformar i silikon) och bred ut skumsmeten jämnt ovanpå. Strö över kokosblandning på toppen.
  6. Låt stå kallt ett par timmar, lyft sedan över skumkakan på en skärbräda, skär i bitar och doppa kanterna i det sista av kokosblandningen.
  7. Förvara i kylen.

Jag har gjort en hel drös smarriga grejer med proteinpulver från Sisu, här är några:

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Joy
  10 mars, 2016 at 20:55

  Hej! Äter för tillfället inte mjölk men funderar på att lyxa ibland.Är det socker i deras protein?

 • Svara
  Joy
  10 mars, 2016 at 20:55

  Hej! Äter för tillfället inte mjölk men funderar på att lyxa ibland.Är det socker i deras protein?

 • Svara
  Lotta
  14 mars, 2016 at 09:17

  Bakade din ”chokladig dröm” till människor jag tycker om (med en liten tweak eftersom jag inte hade svarta bönor eller agavesirap). Det blev så himla, himla bra. TACK fina du för alla underbara recept som du lägger upp! <3

 • Svara
  Lotta
  14 mars, 2016 at 09:17

  Bakade din ”chokladig dröm” till människor jag tycker om (med en liten tweak eftersom jag inte hade svarta bönor eller agavesirap). Det blev så himla, himla bra. TACK fina du för alla underbara recept som du lägger upp! <3

 • Svara
  Sara
  22 december, 2018 at 16:46

  finns det något annat proteinpulver du kan rekommendera med kokosbollssmak? då sisus hemsida inte verkar finnas kvar =)

  • Svara
   roethlisberger
   23 december, 2018 at 17:29

   Tyngres kärleksmums tycker jag är jättegott! 🙂

Lämna ett svar