DRYCKER & SMOOTHIES Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Julmys Kost Mellis & Kvällis Morgonstund PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Pumpa & Vit Choklad Frappuccino

Ja nu är det pumpatider och jag älskar pumpatider så bered er på att bli pumparecepts-bombade för det är PUMPATIDER (!!!!)

Jag vill inleda veckan med ett fint recept till er. Ett fint pumpa-recept, ifall det var otydligt. Ett snabbt, gott och enkelt recept som passar lika bra att inleda veckan med redan vid frukostbordet, som till eftermiddagsfikan – eller om man är den som tål koffein även till kvällen så sitter det nog inte fel till soffmyset ikväll heller. Hur som helst är det en kombination av några av mina absoluta favoriter: pumpa (duh) , kaffe och (vit) choklad.

pumpafrappe1

Jaha, tänker ni nu, vad är det där då? 

Jo, det är en pumpa- och vit choklad frappuccino! Protein version. Jajjemen. Toppad med sojagrädde och lite extra pumpapajs-krydda. Yum, slurp och allt det där för oj så snabbt denna åkte ner efter vår lilla photosession.

pumpafrappe4

 

Man behöver bara en handfull ingredienser och snabbt går det att slänga ihop. Nästan lika snabbt som man intar den. Nästan. Jag gör egen pumpa puré genom att skära en butternut pumpa i bitar, koka tills de är mjuka, och mixa. Inte svårare än så! Pumpapajs-kryddan som jag länkade ovan klickade jag hem från iherb, vill man inte göra som jag och ta hem en burk (but you should – supergod nu till hösten och ett fint inslag i många bakverk och godsaker) så kan man ju bara kika på hemsidan vad den innehåller och höfta lite själv. Sojagrädde på toppen är ju inget måste (fast jo, den fyller sin funktion, pricken över i sådär med det krämiga lena…) jag använder denna som smakar väldigt bra. Har testat den på ”vanligt folk” och ingen har hittills märkt att den är laktosfri och ja, baserad på soja. Proteinet i vit choklad-smak är från myprotein, de har ungefär tusen roliga smaker och det svåraste är att välja vilka man ska ta hem och prova…

pumpafrappe2

 

Ja men nu räcker det med info och bilder, eller hur? Vidare till the HOW av denna skönhet. Ett glas, till bara dig.

Mixa. Häll upp. Toppa med grädde och njut ba!

pumpafrappe5

Av uppenbara skäl rekommenderar jag att röra ner grädden i frappen. Som sagt – uppenbara skäl… 

pumpafrappe3

 

Du kanske gillar

18 Kommentarer

 • Svara
  Ellinor Åkeson
  22 september, 2014 at 10:12

  Milda makter! I dagsläget skulle jag inte våga mig på en sådan där smarresmaskenssak som du beskrivit ovan, men en dag; EN DAG! (Och då intar jag den hemskt gärna med självaste dig.)

  • Svara
   roethlisberger
   22 september, 2014 at 16:42

   Den är ju bara bra-saker i en söt maskering vännen 😉 när du vågar dig på ett smakprov, är du varmt välkommen att inta den med mig! Kram!

 • Svara
  Ellinor Åkeson
  22 september, 2014 at 10:12

  Milda makter! I dagsläget skulle jag inte våga mig på en sådan där smarresmaskenssak som du beskrivit ovan, men en dag; EN DAG! (Och då intar jag den hemskt gärna med självaste dig.)

  • Svara
   roethlisberger
   22 september, 2014 at 16:42

   Den är ju bara bra-saker i en söt maskering vännen 😉 när du vågar dig på ett smakprov, är du varmt välkommen att inta den med mig! Kram!

 • Svara
  Madde
  22 september, 2014 at 14:41

  Måste ha!! Vart köper jag grädden!?

  • Svara
   roethlisberger
   22 september, 2014 at 16:41

   Jag köper den på Ica, finns på de flesta 🙂 googla så hittar du den säkert på någon webshop också!

 • Svara
  Madde
  22 september, 2014 at 14:41

  Måste ha!! Vart köper jag grädden!?

  • Svara
   roethlisberger
   22 september, 2014 at 16:41

   Jag köper den på Ica, finns på de flesta 🙂 googla så hittar du den säkert på någon webshop också!

 • Svara
  Madde
  23 september, 2014 at 10:02

  Åh mums! Måste prövas! Vanilj-vitchoklad protein påväg hem till mig just nu och pumpa finns äntligen att köpa i affären. Perfekt mysmums till helgen! 🙂 tack!

  • Svara
   roethlisberger
   24 september, 2014 at 07:29

   men perfekt 🙂 vanilj/vit choklad är säkert också jättegott i denna!!

 • Svara
  Madde
  23 september, 2014 at 10:02

  Åh mums! Måste prövas! Vanilj-vitchoklad protein påväg hem till mig just nu och pumpa finns äntligen att köpa i affären. Perfekt mysmums till helgen! 🙂 tack!

  • Svara
   roethlisberger
   24 september, 2014 at 07:29

   men perfekt 🙂 vanilj/vit choklad är säkert också jättegott i denna!!

 • Svara
  Filippa
  23 september, 2014 at 13:24

  Men asså, du har gjort det igen! Ännu ett-absolut-måste att prova ;D

  • Svara
   roethlisberger
   24 september, 2014 at 07:28

   haha ja denna är faktiskt en riktig MÅSTE-prova 😉

 • Svara
  Filippa
  23 september, 2014 at 13:24

  Men asså, du har gjort det igen! Ännu ett-absolut-måste att prova ;D

  • Svara
   roethlisberger
   24 september, 2014 at 07:28

   haha ja denna är faktiskt en riktig MÅSTE-prova 😉

 • Svara
  Jonna
  7 september, 2015 at 14:51

  Alltså detta var bland det godaste jag har smakat!! Helt ljuuuvligt! Och då tycker jag inte ens om kaffe egentligen 😉 Tusen tack för detta receptet- kommer göras mååånga gånger!!

 • Svara
  Jonna
  7 september, 2015 at 14:51

  Alltså detta var bland det godaste jag har smakat!! Helt ljuuuvligt! Och då tycker jag inte ens om kaffe egentligen 😉 Tusen tack för detta receptet- kommer göras mååånga gånger!!

Lämna ett svar