Inspiration och pepp Kost Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Vardagsuppdatering

Kanelsticks med pumpadipp

Pumpa är förmodligen det bästa med hösten. Eller vänta. Pumpa, eller de där dagarna min mamma mms:ar en bild på en hög kantareller med tillhörande ”vill du ha?”, sådär helt out of the blue. Jag säger sällan nej till ätbart och aldrig någonsin nej till skogens guld. N-e-v-e-r.

Pumpa och kantarell är kanske gott ihop förresten? Nu gav jag mig själv idéer jag inte riktigt vet när jag ska hinna prova…

Men något jag har provat är dessa kanelsticks med pumpadipp som jag gjorde för några veckor sedan till Kung Markatta. Eftersom frågan så ofta ställs ligger jag nu steget före ; HUR gör jag pumpapuré?! Jo, jag skär köttet från en pumpa (vilken sort som helst av de där stora orange går bra – jag kör oftast på butternut) i bitar och kokar dem mjuka. Mixar dem och tadaa : pumapuré! Det är gott och fiffigt till mycket; söta bakverk likväl som kryddiga middagar. I detta recept leker pumpan med kompisen kanel – och kokosmjölk som jag också tycker gör sig fantastiskt bra med pumpans milda sötma. Ni hittar receptet HÄR. Kanonfint höstmys!

kanelsticksmedpumpamousse

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Maja
  13 oktober, 2014 at 10:18

  Gott! 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Maja
  13 oktober, 2014 at 10:18

  Gott! 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Sandra
  13 oktober, 2014 at 22:02

  Men åååh! Vad annorlunda, kreativt och framförallt vad DÖDSGOTT det ser ut!

  • Svara
   Shanna
   29 april, 2016 at 00:32

   Gu&i7nf#821f;s Hardware is at the corner of Runnymede and Dundas. The gentlemen that work in this store are knowledgable and friendly. Unless you need big supplies (like lumber or bbq’s or something) there’s no need to drive up to the stockyards.An art store would be a lovely addition. There seems to be quite a few artistic types in our neighbourhood. I’m sure it could survive.

 • Svara
  Sandra
  13 oktober, 2014 at 22:02

  Men åååh! Vad annorlunda, kreativt och framförallt vad DÖDSGOTT det ser ut!

  • Svara
   Shanna
   29 april, 2016 at 00:32

   Gu&i7nf#821f;s Hardware is at the corner of Runnymede and Dundas. The gentlemen that work in this store are knowledgable and friendly. Unless you need big supplies (like lumber or bbq’s or something) there’s no need to drive up to the stockyards.An art store would be a lovely addition. There seems to be quite a few artistic types in our neighbourhood. I’m sure it could survive.

Lämna ett svar