BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Recept Vardagsuppdatering

Att göra soppa på en spik

…eller att göra chokladbrownies på diverse smårester man hittar under en kylskåpsrensning. Personligen föredrar jag brownies före soppa.

Igår hade vi gäster och i sann Österlen-anda grillades färsk fisk från hamnen, och till åts nypotatis med smör & salt. Så enkelt och så gott! Till dessert hade jag gjort tre fina chokladmousse-tårtor men höftade lite med måtten och bytte ut några ingredienser. Resultatet blev fantastiskt gott tyckte både gäster, familj och undertecknad själv.

Eftersom vi imorgon lämnar huset och bilar uppåt landet igen, ville jag göra något av de överblivna bönorna och lite andra ”ingrediens-duttar” som fanns kvar från tårtbaket, och så kom alltså dessa brownies till!

osterlenbrownie

För 4 brownies: (en form på ca 12×12 cm)

  • 1,5 dl svarta bönor (kokta, sköljda och avrunna)
  • 1 ägg
  • 1,5 msk smält kokosolja
  • 1,5 msk kakao
  • 1 färsk, mjuk dadel
  • 1/2 msk honung
  • 20g hackad choklad – jag använde lindt’s seasalt
  • 3 msk hackade salta jordnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop bönor, ägg, olja, kakao, dadel och honung. Rör ner hackad choklad och nötter, och häll över browniesmeten i en ugnsform för att sedan grädda i ca 18-20 min. Låt svalna, skär i bitar, förvara i kylen för extra ”mmm…”
För den nyfikne, som inte redan sett på min instagram, så såg gårdagens tårta för övrigt ut såhär;
osterlentårta

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar