Inspiration och pepp Träning

Det är faktiskt mycket ballare att lyfta en elefant än att ha minsta storleken i jeans.

Idag lyfte jag en normalstor savannelefant.

Så gillar jag att summera mina marklyftspass. Plussa ihop passets alla lyft och se den totala vikten jag faktiskt slängt upp. Idag landade det på strax över 6000 kilo och det är tydligen vad jordens tyngsta (nu levande) landlevande djur väger. Alltså en savannelefant.

Idag var det svårt att få in träning alls, men 40 minuter räckte alltså för att både lyfta en elefant och någonstans däri även ta personbästa med ett lyft på 105 kilon. Det här är ungefär så långt jag sträcker mig vad gäller prestations-noterande. Jag vet inte varför men just vikter lyfta i marklyft tycker jag är kul att googla motsvarigheter på.

 • Jag kör mark som ett eget pass, alltså inte när jag kör andra ryggövningar.
 • Jag kör alltid pyramid-upplägg där jag börjar på 50-60kilo och en 15-20 repetitioner, för att sedan lägga på 20-10 kilo för varje set upp till mitt max där jag kör en eller flera singlar. De senaste veckorna har jag legat och nött 3 singlar på 100, för att idag köra 2 hundringar, 1 singel på 105 och sedan 2 hundringar igen. Sedan kör jag ner hela vägen igen, och siktar på att orka lika många repetitioner som på vägen upp (men det orkar jag sällan)
 • jag kör aldrig någon typ av kondition, inte ens uppvärmning på cross, inför markpass. Jag värmer upp med lätta lyft, gör ett par rörlighetsövningar mellan de lätta seten och så är jag en ofantligt o-kul människa som stoppar in hörlurarna, drar upp luvan och rör sig i takt med eminem (världens bästa marklyfts-musik. Tröttar aldrig.) 

….sen googlar jag djur/lastbilar/annat tungt vars vikt är likvärdig det jag nyss lyft, som får mig att känna mig som superwoman. Det är faktiskt mycket ballare att lyfta en elefant, än att ha minsta storleken i jeans. Faktiskt.

fannymark2

De här bilderna har väl egentligen ingenting med inläggets tema att göra. Eller lite kanske, då de togs efter mitt förra PB-pass för en vecka sedan (efter min lilla choklad-utställning på insta, säger ju att chocolate is key). Jag har en bra period på styrke-fronten just nu, vilket är lite ironiskt och inte alls stämmer överens med råd om sömn och återhämtning (vadsaduattdethettasadu? Snittar fortfarande på tok för få timmar per natt, och huvudet och själen vilar jag ju inte alls för tillfället, för mycket på g) men ätbart, det får jag i mig så det räcker och blir över. Blir över till personbästa, tydligen. We like!

Du kanske gillar

18 Kommentarer

 • Svara
  Maja
  15 oktober, 2014 at 05:11

  Du är så grym!
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Maja
  15 oktober, 2014 at 05:11

  Du är så grym!
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Johanna - Älskar, älskar inte
  15 oktober, 2014 at 09:41

  Heja Fanny!! Bästa rubriken EVER.

 • Svara
  Johanna - Älskar, älskar inte
  15 oktober, 2014 at 09:41

  Heja Fanny!! Bästa rubriken EVER.

 • Svara
  Filippa
  15 oktober, 2014 at 10:31

  Lika välskrivet och vettigt som vanligt, tummen upp! Förmodligen kommer allt som lyfts hädanefter att räknas i elefanter ;p

 • Svara
  Filippa
  15 oktober, 2014 at 10:31

  Lika välskrivet och vettigt som vanligt, tummen upp! Förmodligen kommer allt som lyfts hädanefter att räknas i elefanter ;p

 • Svara
  Elna
  15 oktober, 2014 at 14:00

  Du är verkligen en cool superwoman!

 • Svara
  Elna
  15 oktober, 2014 at 14:00

  Du är verkligen en cool superwoman!

 • Svara
  Liselott
  15 oktober, 2014 at 15:33

  Haha måste verkligen hålla med om att det var den bästa rubriken som bloggvärlden någonsin skådat. Alldeles väldigt sant också!

 • Svara
  Liselott
  15 oktober, 2014 at 15:33

  Haha måste verkligen hålla med om att det var den bästa rubriken som bloggvärlden någonsin skådat. Alldeles väldigt sant också!

 • Svara
  Rund är också en form!
  15 oktober, 2014 at 18:43

  MYCKET (!) ballare!!! Det går inte att beskriva hur mycket ballare…! 😀

 • Svara
  Rund är också en form!
  15 oktober, 2014 at 18:43

  MYCKET (!) ballare!!! Det går inte att beskriva hur mycket ballare…! 😀

 • Svara
  Yasmine
  16 oktober, 2014 at 10:11

  Sådär brukar jag också göra! Kollade vilket djur jag benpressade här om dagen… har för mig att det blev en sjöko per repetition 😀

 • Svara
  Yasmine
  16 oktober, 2014 at 10:11

  Sådär brukar jag också göra! Kollade vilket djur jag benpressade här om dagen… har för mig att det blev en sjöko per repetition 😀

 • Svara
  Jossan
  16 oktober, 2014 at 17:11

  Vilken rubrik! Helt korrekt och bra på alla sätt!

 • Svara
  Jossan
  16 oktober, 2014 at 17:11

  Vilken rubrik! Helt korrekt och bra på alla sätt!

 • Svara
  Mari
  18 oktober, 2014 at 19:36

  Älskar den jämförelsen. Tack!

 • Svara
  Mari
  18 oktober, 2014 at 19:36

  Älskar den jämförelsen. Tack!

Lämna ett svar