Frågor och svar Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

FRÅGESTUND

Nu var det väldigt länge sedan vi hade en gemensam liten samling med frågor och svar, tycker ni inte? Där ni kan fråga hejvilt om (nästan) vad som helst ni undrar. Jag försöker hinna med i kommentarsfältet men det kan hända att vissa frågor och funderingar kommer bort och jag missar att svara. Så – jag tycker helt enkelt att det är dags för en hederlig frågestund!

Detta inlägg, i kommentarsfältet, kör på!
När det blivit en fin mängd frågor samlar jag dem i ett inlägg (eller två, beroende på hur långa mina svar blir..)fannyansiktesept

Du kanske gillar

48 Kommentarer

 • Svara
  J
  15 oktober, 2014 at 18:40

  Hej!
  Vill säga att du är en stor inspirationskälla, tack för bloggen 🙂
  Nu till frågan: Du har skrivit om din ätstörning och hur du lyckats ta dig ur den. Fanns det tillfällen då du kände att det tillfrisknadsprocessen inte var värd all kraft och energi och att det skulle vara lättare att gå tillbaka? Vad gjorde du då för att behålla motivationen och ändå ta dig igenom allt? Har du några tips?

 • Svara
  J
  15 oktober, 2014 at 18:40

  Hej!
  Vill säga att du är en stor inspirationskälla, tack för bloggen 🙂
  Nu till frågan: Du har skrivit om din ätstörning och hur du lyckats ta dig ur den. Fanns det tillfällen då du kände att det tillfrisknadsprocessen inte var värd all kraft och energi och att det skulle vara lättare att gå tillbaka? Vad gjorde du då för att behålla motivationen och ändå ta dig igenom allt? Har du några tips?

 • Svara
  Frida
  15 oktober, 2014 at 18:40

  Hej! Tack för en underbar blogg, den är garanterat uppe på favoritlistan 🙂 så inspirerande och rolig!

  Du skriver en del om din tid som underviktig/anorektiker, men jag har förstått att du även var överviktig ett tag? Vet du varför det hända och hur gjorde du för att ”ta dig ur” det?

 • Svara
  Frida
  15 oktober, 2014 at 18:40

  Hej! Tack för en underbar blogg, den är garanterat uppe på favoritlistan 🙂 så inspirerande och rolig!

  Du skriver en del om din tid som underviktig/anorektiker, men jag har förstått att du även var överviktig ett tag? Vet du varför det hända och hur gjorde du för att ”ta dig ur” det?

 • Svara
  My
  15 oktober, 2014 at 19:54

  Hej jag undrar vad för typ av mixer du använder dig av. Har du hittat den perfekta som kan göra allt ifrån smoothies och soppor till nötsmör, nötmjölk och rawgodis eller har du ett skåp fyllt med olika sorter för olika ändamål?

 • Svara
  My
  15 oktober, 2014 at 19:54

  Hej jag undrar vad för typ av mixer du använder dig av. Har du hittat den perfekta som kan göra allt ifrån smoothies och soppor till nötsmör, nötmjölk och rawgodis eller har du ett skåp fyllt med olika sorter för olika ändamål?

 • Svara
  My
  15 oktober, 2014 at 20:04

  Hej jag undrar hur du kom dit du är idag med din balans i kost, träning och det mentala. Jag har förstått det som att du varit både storleken ”större” och storleken ”för liten”. Men om man, som jag, är i storleken ”vanlig”/”mitt i mellan” och vill bli mer fit och tränad men samtidigt kunna äta varierat, experimentera med hälsosamma recept, rawgodis, och ”unna” sig ibland utan att behöva känna att man står still i utvecklingen eller drabbas av dåligt samvete och självkänsla. Vill inte behöva dieta på kyckling och broccoli för det känns inte så hållbart i längden. Eller är det de som krävs till man når en form och nivå man är nöjd med och sedan kunna vara mer fri i valen? Rörig fråga men har du några tips på att hitta balansen?

 • Svara
  My
  15 oktober, 2014 at 20:04

  Hej jag undrar hur du kom dit du är idag med din balans i kost, träning och det mentala. Jag har förstått det som att du varit både storleken ”större” och storleken ”för liten”. Men om man, som jag, är i storleken ”vanlig”/”mitt i mellan” och vill bli mer fit och tränad men samtidigt kunna äta varierat, experimentera med hälsosamma recept, rawgodis, och ”unna” sig ibland utan att behöva känna att man står still i utvecklingen eller drabbas av dåligt samvete och självkänsla. Vill inte behöva dieta på kyckling och broccoli för det känns inte så hållbart i längden. Eller är det de som krävs till man når en form och nivå man är nöjd med och sedan kunna vara mer fri i valen? Rörig fråga men har du några tips på att hitta balansen?

 • Svara
  Liselott
  15 oktober, 2014 at 21:14

  Om du bara fick ta med dig, låt oss säga… åtta (jag KAN sträcka mig till tio) olika livsmedel till en öde ö, vilka skulle det vara?

  För skojs skull så säger vi att den öde ön har tillgång till mixer, ugn och allt annat roligt. Så inga ”olivolja för det kan man överleva på” – grejer (såvida du inte gillar att sörpla på olivolja. Då är det okej) utan BARA ”det här skulle göra min tid på ön lycklig” – grejer!

  • Svara
   Liselott
   15 oktober, 2014 at 21:18

   En till på samma tema: om kungen och drottningen råkade svänga förbi en tisdag eftermiddag, VAD (av dina redan existerande recept) skulle du bjuda dem på? Blir det kaffe eller någon smarrig juice? Gottebollar eller sommarkaka? Choklad eller icke-choklad?

 • Svara
  Liselott
  15 oktober, 2014 at 21:14

  Om du bara fick ta med dig, låt oss säga… åtta (jag KAN sträcka mig till tio) olika livsmedel till en öde ö, vilka skulle det vara?

  För skojs skull så säger vi att den öde ön har tillgång till mixer, ugn och allt annat roligt. Så inga ”olivolja för det kan man överleva på” – grejer (såvida du inte gillar att sörpla på olivolja. Då är det okej) utan BARA ”det här skulle göra min tid på ön lycklig” – grejer!

  • Svara
   Liselott
   15 oktober, 2014 at 21:18

   En till på samma tema: om kungen och drottningen råkade svänga förbi en tisdag eftermiddag, VAD (av dina redan existerande recept) skulle du bjuda dem på? Blir det kaffe eller någon smarrig juice? Gottebollar eller sommarkaka? Choklad eller icke-choklad?

 • Svara
  Hanna
  16 oktober, 2014 at 04:43

  Hej! Först av allt vill jag säga att du är en superbra inspiration på alla vis, och du har verkligen hjälpt mig! Fick en ätstörning för ungefär ett år sen, men är nu så gott som frisk. Vissa kanske tycker att det inte klassas som en ätstörning när den var så pass ”mild”, men jag tycker att då man har ett STÖRT tankesätt vad mat och träning så är det en ätstörning. Du har i alla fall varit till stor hjälp då det kommer till att visa att man inte behöver vara perfekt, och vad hälsa egentligen handlar om!
  Nu till frågan: Nu när du är frisk, kan du fortfarande hamla i fel tankebanor, t ex om du äter något du förr skulle har förbjudit? De sägs ju att man aldrig kan bli frisk från en ätstörning och jag förstår vad de menar men jag skulle gärna se din syn på saken 🙂 Kram!!

 • Svara
  Hanna
  16 oktober, 2014 at 04:43

  Hej! Först av allt vill jag säga att du är en superbra inspiration på alla vis, och du har verkligen hjälpt mig! Fick en ätstörning för ungefär ett år sen, men är nu så gott som frisk. Vissa kanske tycker att det inte klassas som en ätstörning när den var så pass ”mild”, men jag tycker att då man har ett STÖRT tankesätt vad mat och träning så är det en ätstörning. Du har i alla fall varit till stor hjälp då det kommer till att visa att man inte behöver vara perfekt, och vad hälsa egentligen handlar om!
  Nu till frågan: Nu när du är frisk, kan du fortfarande hamla i fel tankebanor, t ex om du äter något du förr skulle har förbjudit? De sägs ju att man aldrig kan bli frisk från en ätstörning och jag förstår vad de menar men jag skulle gärna se din syn på saken 🙂 Kram!!

 • Svara
  Vickan
  16 oktober, 2014 at 06:01

  Hej!
  Du ger mig mycket inspiration till mat och bak här och jag undrar hur du från början kom in på det, har du alltid haft ett intresse för just det?
  Läste någonstans att du höll på att utbilda dig till PT för något år sedan, är du klar nu och går det att anlita dig som PT?

 • Svara
  Vickan
  16 oktober, 2014 at 06:01

  Hej!
  Du ger mig mycket inspiration till mat och bak här och jag undrar hur du från början kom in på det, har du alltid haft ett intresse för just det?
  Läste någonstans att du höll på att utbilda dig till PT för något år sedan, är du klar nu och går det att anlita dig som PT?

 • Svara
  Emelie
  16 oktober, 2014 at 09:35

  Har du alltid bott i Sverige? Är din pappa från Sverige men har flyttat, eller är han från Schweiz (?)?

  Har du några syskon?

  Har du körkort?

  Har du något förhållande?

  Topp tre favoritstäder + länder? Topp tre drömresemål?

  Har du några fobier? Typ spindlar, höjder etc.

  Vilken linje gick du på gymnasiet? 🙂

 • Svara
  Emelie
  16 oktober, 2014 at 09:35

  Har du alltid bott i Sverige? Är din pappa från Sverige men har flyttat, eller är han från Schweiz (?)?

  Har du några syskon?

  Har du körkort?

  Har du något förhållande?

  Topp tre favoritstäder + länder? Topp tre drömresemål?

  Har du några fobier? Typ spindlar, höjder etc.

  Vilken linje gick du på gymnasiet? 🙂

 • Svara
  Yasmine
  16 oktober, 2014 at 10:22

  Blev som ett barn på julafton när jag bloglovin meddelade om din frågestund! Egentligen skulle jag vilja skriva en hel bibel av frågor, men jag ska försöka formulera och sammanfatta allt så bra som möjligt.

  1. Jag ser otroligt mycket upp till dig. Din syn på träning, och kost, är inspirerande och att ta efter din fria inställning har hjälpt mig mycket. Från att ha bestämda träningsdagar som ”bröst-måndag, ben-torsdag osv” går jag nu på känsla. Jag lyssnar och känner efter vad kroppen vill köra och går efter det! Men nu till frågan. Jag skulle verkligen uppskatta om du kunde skriva mer om din syn på det här med kosten. För det är något som jag ännu känner mig lite vilsen i. Kalorier bryr jag mig inte om, men hur är ditt generella tänk kring mat? Brukar du fokusera kolhydrater kring träningen och fett innan sängdags? Vad har du för tips på bra mellanmål och hur äter du de dagar då du inte tränar (om det nu är någon skillnad på de dagarna)
  2. Jag har under de senaste åren haft väldiga magproblem och för några veckor sedan tog jag min tredje tripp till akuten. Som vanligt hittade de inget fel på de tusen prover som togs och jag skickades hem lika förvirrad som jag kom dit. IBS är något jag själv börjar misstänka och jag har sett att du har liknande problem. Hur hanterar du din mage?

  Tusen tack för en inspirerande blogg oc instagram. KRAM!

 • Svara
  Yasmine
  16 oktober, 2014 at 10:22

  Blev som ett barn på julafton när jag bloglovin meddelade om din frågestund! Egentligen skulle jag vilja skriva en hel bibel av frågor, men jag ska försöka formulera och sammanfatta allt så bra som möjligt.

  1. Jag ser otroligt mycket upp till dig. Din syn på träning, och kost, är inspirerande och att ta efter din fria inställning har hjälpt mig mycket. Från att ha bestämda träningsdagar som ”bröst-måndag, ben-torsdag osv” går jag nu på känsla. Jag lyssnar och känner efter vad kroppen vill köra och går efter det! Men nu till frågan. Jag skulle verkligen uppskatta om du kunde skriva mer om din syn på det här med kosten. För det är något som jag ännu känner mig lite vilsen i. Kalorier bryr jag mig inte om, men hur är ditt generella tänk kring mat? Brukar du fokusera kolhydrater kring träningen och fett innan sängdags? Vad har du för tips på bra mellanmål och hur äter du de dagar då du inte tränar (om det nu är någon skillnad på de dagarna)
  2. Jag har under de senaste åren haft väldiga magproblem och för några veckor sedan tog jag min tredje tripp till akuten. Som vanligt hittade de inget fel på de tusen prover som togs och jag skickades hem lika förvirrad som jag kom dit. IBS är något jag själv börjar misstänka och jag har sett att du har liknande problem. Hur hanterar du din mage?

  Tusen tack för en inspirerande blogg oc instagram. KRAM!

 • Svara
  Ellen
  16 oktober, 2014 at 14:13

  Först och främst, tusen tack för en himla fantastisk och inspirerande ”må bra”-blogg! Jag kollar in i princip varje dag. Beundrar dig starkt som person, både i hur du tagit dig igenom din sjukdomsperiod med ätstörningar och i hur du förmedlar ett sunt budskap kring såväl fysisk som mental hälsa. Du verkar bara vara en sån jädra klok och stark tjej, med skön humor dessutom. Man hade inte tackat nej till att få hänga med dig en dag :).

  Nu till frågorna… ;). Ang. din tidigare ätstörnings(o tränings-?)problematik, vet du eller har du nån tanke om varför den började, om det hade att göra med kontroll/trygghet i en rörig(?) tillvaro eller handlade mer om skadligt fokus på vikt och utseende (eller nånting helt annat)? Minns inte om du har skrivit om detta förut men det vore intressant att veta.

  Jag undrar också om du anser dig vara HELT frisk i dag, alltså helt fri från destruktiva tankar, kompensationstankar, ev. tvångsbeteenden osv. Bara som ett exempel, kan du äta en vanlig Marabou-chokladkaka som de flesta ser som väldigt ”ohälsosam” (att döma av responsen på ditt instagram-inlägg…) säg en vanlig tisdag kväll, trots att du inte tränat något/rört dig speciellt mycket under dagen/gårdagen och utan att tänka efteråt att du måste träna hårt kommande morgon/dag? Eller tänker du i stil med att ”Jag ska ju ändå till gymmet i morgon så då kan jag äta o njuta av den här chokladen”? Känner du att du först måste ”göra dig förtjänt” av något som i gemene mans ögon är onyttigt genom att t.ex. ha styrketränat i 2 h tidigare samma dag och ätit hälsosamt för övrigt?

  Sedan är jag också nyfiken på var du ser dig själv om 10 år (förlåt om du är less på såna här ”framtids”-frågor, men vore kul att få veta), bor du kvar i Sverige eller har du flyttat till Schweiz, jobbar du inom/med samma område som nu, har du man och barn etc.?

  Kram! 🙂

 • Svara
  Ellen
  16 oktober, 2014 at 14:13

  Först och främst, tusen tack för en himla fantastisk och inspirerande ”må bra”-blogg! Jag kollar in i princip varje dag. Beundrar dig starkt som person, både i hur du tagit dig igenom din sjukdomsperiod med ätstörningar och i hur du förmedlar ett sunt budskap kring såväl fysisk som mental hälsa. Du verkar bara vara en sån jädra klok och stark tjej, med skön humor dessutom. Man hade inte tackat nej till att få hänga med dig en dag :).

  Nu till frågorna… ;). Ang. din tidigare ätstörnings(o tränings-?)problematik, vet du eller har du nån tanke om varför den började, om det hade att göra med kontroll/trygghet i en rörig(?) tillvaro eller handlade mer om skadligt fokus på vikt och utseende (eller nånting helt annat)? Minns inte om du har skrivit om detta förut men det vore intressant att veta.

  Jag undrar också om du anser dig vara HELT frisk i dag, alltså helt fri från destruktiva tankar, kompensationstankar, ev. tvångsbeteenden osv. Bara som ett exempel, kan du äta en vanlig Marabou-chokladkaka som de flesta ser som väldigt ”ohälsosam” (att döma av responsen på ditt instagram-inlägg…) säg en vanlig tisdag kväll, trots att du inte tränat något/rört dig speciellt mycket under dagen/gårdagen och utan att tänka efteråt att du måste träna hårt kommande morgon/dag? Eller tänker du i stil med att ”Jag ska ju ändå till gymmet i morgon så då kan jag äta o njuta av den här chokladen”? Känner du att du först måste ”göra dig förtjänt” av något som i gemene mans ögon är onyttigt genom att t.ex. ha styrketränat i 2 h tidigare samma dag och ätit hälsosamt för övrigt?

  Sedan är jag också nyfiken på var du ser dig själv om 10 år (förlåt om du är less på såna här ”framtids”-frågor, men vore kul att få veta), bor du kvar i Sverige eller har du flyttat till Schweiz, jobbar du inom/med samma område som nu, har du man och barn etc.?

  Kram! 🙂

 • Svara
  Ellen
  16 oktober, 2014 at 14:39

  Just det, glömde fråga om medicinering också, tar du fortfarande antidepressiva? Minns att du skrev förut att du till slut (motvilligt?) var tvungen att börja ta tabletter, du beskrev omställningsfasen, tröttheten osv. Hur länge har du tagit/tog du dem? Får man fråga vilken sort och dos (du behöver inte alls svara på det)? Jag tar själv antidepp-medicin och har så gjort i drygt 1,5 år (efter en väääääldig massa om och men i början från min sida). Ökade min dos (tillsammans med läkare) efter en tid pga. att effekten avtog. Vore skönt att få veta lite hur situationen varit för dig. Kände du en påtaglig/mycket märkbar skillnad kort efter att du börjat? Fick du snabbt en mindre känsla av meningslöshet och orkade mer?

  Tack och kram 🙂

 • Svara
  Ellen
  16 oktober, 2014 at 14:39

  Just det, glömde fråga om medicinering också, tar du fortfarande antidepressiva? Minns att du skrev förut att du till slut (motvilligt?) var tvungen att börja ta tabletter, du beskrev omställningsfasen, tröttheten osv. Hur länge har du tagit/tog du dem? Får man fråga vilken sort och dos (du behöver inte alls svara på det)? Jag tar själv antidepp-medicin och har så gjort i drygt 1,5 år (efter en väääääldig massa om och men i början från min sida). Ökade min dos (tillsammans med läkare) efter en tid pga. att effekten avtog. Vore skönt att få veta lite hur situationen varit för dig. Kände du en påtaglig/mycket märkbar skillnad kort efter att du börjat? Fick du snabbt en mindre känsla av meningslöshet och orkade mer?

  Tack och kram 🙂

 • Svara
  Elin
  16 oktober, 2014 at 14:44

  Om man kört fast på gymmet styrkemässigt, hamnat på en platå. Försöker lyfta tyngre men nej. Vad är dina bästa tips för att komma vidare, bli starkare?

 • Svara
  Elin
  16 oktober, 2014 at 14:44

  Om man kört fast på gymmet styrkemässigt, hamnat på en platå. Försöker lyfta tyngre men nej. Vad är dina bästa tips för att komma vidare, bli starkare?

 • Svara
  Amanda
  17 oktober, 2014 at 07:08

  Jag är jättenyfiken på vad det är du gör, du verkar ha så mycket roligt på gång! Hur känns livet just nu, vad drömmer du om och vad tänker du på? Hur ser en perfekt dag ut för dig? Vad är roligast just nu?

 • Svara
  Amanda
  17 oktober, 2014 at 07:08

  Jag är jättenyfiken på vad det är du gör, du verkar ha så mycket roligt på gång! Hur känns livet just nu, vad drömmer du om och vad tänker du på? Hur ser en perfekt dag ut för dig? Vad är roligast just nu?

 • Svara
  Josefine
  17 oktober, 2014 at 16:27

  Hej!
  Först och främst: jag tycker du är grym i allmänhet och väldigt inspirerande när det gäller mat och träning. 🙂

  Dock så har ett inlägg som du gjort gett mig bitter eftersmak, nämligen: ”Det är faktiskt mycket ballare att lyfta en elefant än att ha minsta storleken i jeans.” Ja, jovisst är det, men hela min överviktiga kropp vrålar: Det är ju JÄKLIGT lätt att säga när en redan HAR minsta storleken i jeans!!? Strong is the new skinny, yeah right – det gäller bara om man är strong OCH skinny. Att vara stark och tjock är enligt samhällets normer rätt meningslöst. Jag tränar tungt på gymmet, ökar i vikter och känner mig ofta stark, men har svårt att få disciplin med maten vilket gör att jag fortfarande väger 20 kg för mycket. Att jag har betydligt mer muskler än innan känns helt värdelöst när det inte syns under fettet…

  Sorry, ingen egentlig fråga, jag ville mest få det sagt och höra dina tankar om mina tankar, eftersom dina tankar brukar vara väldigt kloka. Om du vill alltså, feel free att ignorera den här bitterfittan. 😉

  • Svara
   roethlisberger
   17 oktober, 2014 at 19:55

   Hej! Först tack, kul att du (för det mesta) gillar det jag gör 😉
   Ang din kommentar, jag har verkligen inte minst storleken i jeans. Jag kan sedan bara tala för mig själv, och JAG tycker det syns när en människa är vältränad och stark – även med x antal kilon ”över musklerna”. Det syns på hållning, gång, övriga rörelser… Och JAG tycker DET är attraktivt. Men som sagt, det är min åsikt och jag talar bara utifrån hur jag ser på det. Oavsett storlek tycker jag styrka är vackert, och jag tycker även den syns – oavsett storlek. Så, you go girl!

 • Svara
  Josefine
  17 oktober, 2014 at 16:27

  Hej!
  Först och främst: jag tycker du är grym i allmänhet och väldigt inspirerande när det gäller mat och träning. 🙂

  Dock så har ett inlägg som du gjort gett mig bitter eftersmak, nämligen: ”Det är faktiskt mycket ballare att lyfta en elefant än att ha minsta storleken i jeans.” Ja, jovisst är det, men hela min överviktiga kropp vrålar: Det är ju JÄKLIGT lätt att säga när en redan HAR minsta storleken i jeans!!? Strong is the new skinny, yeah right – det gäller bara om man är strong OCH skinny. Att vara stark och tjock är enligt samhällets normer rätt meningslöst. Jag tränar tungt på gymmet, ökar i vikter och känner mig ofta stark, men har svårt att få disciplin med maten vilket gör att jag fortfarande väger 20 kg för mycket. Att jag har betydligt mer muskler än innan känns helt värdelöst när det inte syns under fettet…

  Sorry, ingen egentlig fråga, jag ville mest få det sagt och höra dina tankar om mina tankar, eftersom dina tankar brukar vara väldigt kloka. Om du vill alltså, feel free att ignorera den här bitterfittan. 😉

  • Svara
   roethlisberger
   17 oktober, 2014 at 19:55

   Hej! Först tack, kul att du (för det mesta) gillar det jag gör 😉
   Ang din kommentar, jag har verkligen inte minst storleken i jeans. Jag kan sedan bara tala för mig själv, och JAG tycker det syns när en människa är vältränad och stark – även med x antal kilon ”över musklerna”. Det syns på hållning, gång, övriga rörelser… Och JAG tycker DET är attraktivt. Men som sagt, det är min åsikt och jag talar bara utifrån hur jag ser på det. Oavsett storlek tycker jag styrka är vackert, och jag tycker även den syns – oavsett storlek. Så, you go girl!

 • Svara
  Elsa
  17 oktober, 2014 at 17:37

  Hur tänker du när du lägger ut bilder på dig halvnaken/poserande, där man ser mycket hud och ofta spända muskler. Jag tycker att du är helt fantastisk och du är en stor förebild för mig som har problem med ortorexi. Jag visade upp din hemsida och instagram för mina föräldrar och min storasyster, som jag ser upp till mycket. De läste om din historia och några inlägg och höll med om att du skriver mycket klokt och är otroligt stark som står på benen och orkar vara öppen om allt du varit med om, för psykisk sjukdom är trots allt, tragiskt nog tabubelagt i vårt samhälle.

  När de sedan såg några av din ”formbilder” eller vad man nu vill kalla dom, exempelvis bilden du har på dig själv i menyn i sportbh blev de fundersamma. Min kloka pappa sa många saker som fick mig att tänka till och bli fundersam. Till exempel att dessa bilder skapar stress, folk jämför sig, det ger ett ytligt intryck, m.m.

  Som sagt, jag beundrar dig och tycker du är så grym, men varför dessa bilder på muskler och ”den perfekta kroppen”?

 • Svara
  Elsa
  17 oktober, 2014 at 17:37

  Hur tänker du när du lägger ut bilder på dig halvnaken/poserande, där man ser mycket hud och ofta spända muskler. Jag tycker att du är helt fantastisk och du är en stor förebild för mig som har problem med ortorexi. Jag visade upp din hemsida och instagram för mina föräldrar och min storasyster, som jag ser upp till mycket. De läste om din historia och några inlägg och höll med om att du skriver mycket klokt och är otroligt stark som står på benen och orkar vara öppen om allt du varit med om, för psykisk sjukdom är trots allt, tragiskt nog tabubelagt i vårt samhälle.

  När de sedan såg några av din ”formbilder” eller vad man nu vill kalla dom, exempelvis bilden du har på dig själv i menyn i sportbh blev de fundersamma. Min kloka pappa sa många saker som fick mig att tänka till och bli fundersam. Till exempel att dessa bilder skapar stress, folk jämför sig, det ger ett ytligt intryck, m.m.

  Som sagt, jag beundrar dig och tycker du är så grym, men varför dessa bilder på muskler och ”den perfekta kroppen”?

 • Svara
  Sara
  17 oktober, 2014 at 17:50

  Hej och tack för en superinspirerande blogg!
  Jag var i USA nyss och köpte på mig PB2 för att kunna göra jordnötssmör lowcalorie och det var hur gott som helst. Jag undrar nu vilket recept med PB2 du tycker är det allra bästa och som man absolut inte får missa?
  Dessutom – vad kan man använda näringsjäst till och är det gott?
  Kram på dig

 • Svara
  Sara
  17 oktober, 2014 at 17:50

  Hej och tack för en superinspirerande blogg!
  Jag var i USA nyss och köpte på mig PB2 för att kunna göra jordnötssmör lowcalorie och det var hur gott som helst. Jag undrar nu vilket recept med PB2 du tycker är det allra bästa och som man absolut inte får missa?
  Dessutom – vad kan man använda näringsjäst till och är det gott?
  Kram på dig

 • Svara
  Sara
  17 oktober, 2014 at 17:53

  Hej!
  Jag håller på att försöka utveckla mig i gymmet genom styrketräning, min fråga är hur du tycker man bäst utvecklas, genom att höja antal reps i ett set, och då öka vikten långsammare, eller genom att köra färre reps i ett set men tyngre snabbare? Hur gör du? Hur snabbt ska man sen öka vikten, bör man köra på samma vikt några veckor för att känna in den ordentligt och alltså öka repsen? Gud vilken röra. Tack för svar!

 • Svara
  Sara
  17 oktober, 2014 at 17:53

  Hej!
  Jag håller på att försöka utveckla mig i gymmet genom styrketräning, min fråga är hur du tycker man bäst utvecklas, genom att höja antal reps i ett set, och då öka vikten långsammare, eller genom att köra färre reps i ett set men tyngre snabbare? Hur gör du? Hur snabbt ska man sen öka vikten, bör man köra på samma vikt några veckor för att känna in den ordentligt och alltså öka repsen? Gud vilken röra. Tack för svar!

 • Svara
  Pernilla
  17 oktober, 2014 at 22:32

  Jag undrar om du inte kan lägga ut fler recept som inte innehåller nötter (allergisk) och utan proteinpulver? 🙂

 • Svara
  Pernilla
  17 oktober, 2014 at 22:32

  Jag undrar om du inte kan lägga ut fler recept som inte innehåller nötter (allergisk) och utan proteinpulver? 🙂

 • Svara
  Peasyeasy
  18 oktober, 2014 at 16:07

  Kul med frågestund! 🙂 Jag är mest lite nyfiken på hur du resonerar kring det här med olika sötningsmedel, det är ju värsta djungeln… Vilket sötningsmedel använder du helst? Och hur tänker du kring t.ex det här med att aspartam och suckralos kan höja blodsockret (http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/diabetes/konstgjorda-sotningsmedel-gav-moss-hogre-blodsocker/)?

 • Svara
  Peasyeasy
  18 oktober, 2014 at 16:07

  Kul med frågestund! 🙂 Jag är mest lite nyfiken på hur du resonerar kring det här med olika sötningsmedel, det är ju värsta djungeln… Vilket sötningsmedel använder du helst? Och hur tänker du kring t.ex det här med att aspartam och suckralos kan höja blodsockret (http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/diabetes/konstgjorda-sotningsmedel-gav-moss-hogre-blodsocker/)?

 • Svara
  My
  18 oktober, 2014 at 21:38

  Hej jag undrar vilka favorit proteinpulver du har. Både till att bara ha i vanlig shake och till annat. En topp tre i vardera (bara för att jag är den typen som aldrig kan väljs endast en favorit av något).

 • Svara
  My
  18 oktober, 2014 at 21:38

  Hej jag undrar vilka favorit proteinpulver du har. Både till att bara ha i vanlig shake och till annat. En topp tre i vardera (bara för att jag är den typen som aldrig kan väljs endast en favorit av något).

 • Svara
  Madeleine
  19 oktober, 2014 at 08:02

  Hej!! Vad roligt med en frågestund 🙂

  Jag undrar vilka din ABSOLUTA favoritrecept är här på bloggen, vilka man inte få missa?
  Speciellt när det kommer till desserter och bak, men också maträtter? 🙂

  Kram

 • Svara
  Madeleine
  19 oktober, 2014 at 08:02

  Hej!! Vad roligt med en frågestund 🙂

  Jag undrar vilka din ABSOLUTA favoritrecept är här på bloggen, vilka man inte få missa?
  Speciellt när det kommer till desserter och bak, men också maträtter? 🙂

  Kram

 • Svara
  Emelie
  20 oktober, 2014 at 11:05

  Vill du ha man (eller fru, vad vet jag), gifta dig, få barn? The typical svensken liksom, stadga dig så att säga?

  Har du rest mycket?

  Står du nära dina föräldrar (och syskon om du har)?

  Vad heter du i mellannamn?

  Dina åsikter om alkohol? Tycker du det är gott?

  Favoritprogram på tv?

  Favoritfilm + genre & favoritbok + genre?

  Någon kändis (skådis, politiker, artist, bloggare, president whatsoever) du verkligen skulle vilja träffa? Vad skulle du prata med hen om? 🙂

 • Svara
  Emelie
  20 oktober, 2014 at 11:05

  Vill du ha man (eller fru, vad vet jag), gifta dig, få barn? The typical svensken liksom, stadga dig så att säga?

  Har du rest mycket?

  Står du nära dina föräldrar (och syskon om du har)?

  Vad heter du i mellannamn?

  Dina åsikter om alkohol? Tycker du det är gott?

  Favoritprogram på tv?

  Favoritfilm + genre & favoritbok + genre?

  Någon kändis (skådis, politiker, artist, bloggare, president whatsoever) du verkligen skulle vilja träffa? Vad skulle du prata med hen om? 🙂

Lämna ett svar