Fannys Favvo Inspiration och pepp Resan Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

fötterna på jorden och huvudet i skyn

Vad tänker ni på när ni läser orden ”att leva ett aktivt liv” ?

Träna? Att röra på sig i vardagen, ta cykeln till jobbet istället för bilen? Att spendera många timmar varje vecka svettandes på gymmet eller i löpspåret? Att ha stå-bord på jobbet och aldrig sitta still i mer än en halvtimme i sträck?

Jag menar egentligen inget av ovanstående. När jag säger att man bör leva ett aktivt liv, så syftar jag på att aktivt välja. Varje dag. För saken är den -och det tog mig på tok för många år att förstå det här själv- att vi väljer hela tiden. Vi kan ha olika syn på huruvida saker ”händer oss” eller vi faktiskt drar dem till oss själva (ni vet vid det här laget var jag står i den frågan) men faktum kvarstår att oavsett vad eller hur saker sker, så har vi alltid ett val. Nämligen hur vi hanterar det. Hur vi reagerar. Hur vi går framåt från NU.

När jag tänker att jag vill leva aktivt, så kommer jag hela tiden tillbak till den där jämförelsen med bankkontot med 86 400 kronor som försvinner om vi inte använt dem vid dagens slut. Det är ju så det är med våra dagar och dess sekunder. Vi har dem allihop, exakt samma antal sekunder (86 400) och när klockan slår tolv är de slut. Oavsett vi valt att spendera dem, så är de slut vid midnatt och nästa dag laddas kontot upp igen. I början stressade denna insikt mig, det ska jag erkänna. Liksom gud vad jag slösat sekunder?! Men alltså. Snacka om onödig energi att lägga där, på dåtid. Istället tar jag alla tillfällen att aktivt göra val som gynnar mig inför morgondagen.

Magkänslan, den är så himla viktig. Jag är känslomänniska och när något inte känns rätt så bara kan-jag-inte. Så istället försöker jag hitta nya sätt och vägar att själv skapa livet jag vill ha. Där valen är självklara, känns bra och ger mig glädje. För då presterar jag som allra bäst – på alla plan, personliga som yrkesmässiga.

Ett aktivt liv. För att summera alla mina tankar gällande ämnet, så har vi faktumet att vill man ha något annat än vad man har, så måste man göra något annat än vad man hittills gjort. Är man missnöjd – gör annorlunda. Är man nöjd – fortsätt precis likadant. Man måste inte se hela vägen i detalj. Varenda kurva, varenda gupp. Det är ju halva charmen, att inte riktigt veta. Istället vet man vad man vill, känslan man vill uppnå. Det är det enda viktiga. Sedan tar man ett steg i taget. Vi kan alltid göra de småsmå valen, för det är de som tillsammans tar oss fram till– genom – och förbi, de där krokarna längs vägen.

Egentligen är ett aktivt liv en närvaro. En medvetenhet. Om att vi är här, nu. Det här är livet. Nu. Och allt annat än att vara aktiv, uppmärksam och närvarande vore ju dumheter, eller hur? Det är ju ditt liv. Nu.

fanny3dec

Skratta, älska, krama, uppskatta. Tillåt dig att känna, åt alla håll, acceptera känslor oavsett form. Tro på dig, din kapacitet och din framtid. Det finns en plats för alla, och alla måste inte vara bra på samma sak. Gör det du är bra på, värdera dina talanger och kunskaper. Sätt inga begränsningar, för de finns bara om du tillåter dem. Fötterna på jorden och huvudet i skyn – ödmjukhet väger alltid guld men missta inte hopp, mod och glädje för självgodhet. Det är vackert att växa in i sig själv och att tillåta sig själv bli den människa man vill vara.

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  22 november, 2014 at 18:04

  ”Amen” till det! Och tack för att du skrev det, just idag, när jag behövde precis den påminnelsen.

  • Svara
   roethlisberger
   22 november, 2014 at 18:12

   <3 glad om mina ord kom lägligt, kram på dig!

 • Svara
  Jenny
  22 november, 2014 at 18:04

  ”Amen” till det! Och tack för att du skrev det, just idag, när jag behövde precis den påminnelsen.

  • Svara
   roethlisberger
   22 november, 2014 at 18:12

   <3 glad om mina ord kom lägligt, kram på dig!

 • Svara
  Mia
  23 november, 2014 at 15:36

  Du är grym på att formulera dig vackert! Blir alltid lika glad och peppad av dina fina texter! Kram

 • Svara
  Mia
  23 november, 2014 at 15:36

  Du är grym på att formulera dig vackert! Blir alltid lika glad och peppad av dina fina texter! Kram

 • Svara
  Rund är också en form!
  23 november, 2014 at 16:44

  Kloka ord! Men ja, liiiite stressande måste jag erkänna. 😉

 • Svara
  Rund är också en form!
  23 november, 2014 at 16:44

  Kloka ord! Men ja, liiiite stressande måste jag erkänna. 😉

 • Svara
  Hanan
  24 november, 2014 at 16:55

  Alltså FANNY!!! Du är så bra, det finns nog ingen så bra dom dig, din kreativitet ,dina ständiga kloka argumentationer och viljan att disskutera ämnen! Vill ha en Fanny qout i mobilen varje dag som skulle göra dagen lite bättre!

 • Svara
  Hanan
  24 november, 2014 at 16:55

  Alltså FANNY!!! Du är så bra, det finns nog ingen så bra dom dig, din kreativitet ,dina ständiga kloka argumentationer och viljan att disskutera ämnen! Vill ha en Fanny qout i mobilen varje dag som skulle göra dagen lite bättre!

 • Svara
  AktivaDagar
  4 december, 2014 at 11:47

  Vilket bra inlägg! Hoppas det är ok att jag länkar till det!? Inser att det är ju just (bland annat) exakt detta jag åsyftar i mitt bloggnamn och vill lyfta i min blogg … 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   4 december, 2014 at 12:00

   Vad kul att du gillar det, och självklart får du mer än gärna länka till det! Gör mig bara glad 🙂 ska in och läsa mer hos dig nu, låter ju himla bra!!

 • Svara
  AktivaDagar
  4 december, 2014 at 11:47

  Vilket bra inlägg! Hoppas det är ok att jag länkar till det!? Inser att det är ju just (bland annat) exakt detta jag åsyftar i mitt bloggnamn och vill lyfta i min blogg … 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   4 december, 2014 at 12:00

   Vad kul att du gillar det, och självklart får du mer än gärna länka till det! Gör mig bara glad 🙂 ska in och läsa mer hos dig nu, låter ju himla bra!!

Lämna ett svar