Inspiration och pepp Resan Tankar om ting Träning Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

vad jag kommer ägna mig åt under 2015

Nå, vad händer 2015 då? Alla dessa sammanfattningar och tillbakablickar på året som gått – och inte ett ord har jag nämnt om det år vi nu är knappa veckan in i… vad är min plan? Har jag någon plan?! Vad vill jag och hur tänker jag i så fall ta mig dit? Häng med så ska jag berätta lite om mitt 2015!

Jag inte bara hoppas på utan förväntar mig ett fantastiskt 2015. Något annat vore ju bara dumt! Lite av sakerna jag kommer ägna mig åt;

 • Utveckla mitt företag och i det starta fler projekt, i varierande storlek. Jag gillar att jobba långsiktigt och bygga på något som man kan utveckla under tiden, få input och konstruktivt förändra för att förbättra. Lyssna på samarbetspartners, kunder och min egen magkänsla.
 • Fortsätta skapa i köket, både för mig själv, er läsare och kunder. Tänk att idéerna aldrig tar slut! Galet egentligen hur mycket jag gjort genom åren…
 • Ha ett gäng serier här i bloggen, i olika teman. Allt från tips och trix i köket, till basövningar på gymmet. Jag kommer överlag strukturera mer och ha tydliga röda trådar för er att följa, och har ni önskemål är det bara att maila eller kommentera – jag vill veta vad ni tycker och tänker!
 • Hitta sätt att ”knyta ihop” mina hjärteämnen ännu mer. Jag vill under 2015 fokusera mer på att belysa psykisk ohälsa och framför allt öka kunskapen och medvetenheten hos allmänheten. Det är sorgligt hur dålig koll folk har, och det faktum att ett gäng säkerligen suckar och uppgivet skakar på huvudet över dessa rader är bevis nog. Att ha en psykisk funktionsnedsättning eller psykisk sjukdom innebär fortfarande i väldigt stor utsträckning att man blir diskriminerad i vårt samhälle. Vilket är både ironiskt och oroväckande, för det leder enbart till en ännu större klyfta och mindre förståelse om hur det egentligen funkar – och inte funkar. Våra olikheter kan vara styrkor – men inte så länge vi delar upp dem i ”bra” och ”dåliga”. Så ja, jag tänkte fortsätta snacka om det här, så länge det behövs.
 • Tävla i Athletic Fitness. Några av er kanske läst det på instagram, där jag delade med mig av denna nyhet för några veckor sedan. Det var mycket velande hit och dit, och jag var till en början skeptisk till hur jag skulle kunna stå för en tävlingssatsning. Men tillslut bestämde jag mig för att köra, mycket just för att visa ett alternativt sätt att tävla. Jag kommer alltså tävla i AF, där man inte ”bara” bedöms på scen (och jag slipper glitterbikini och klackar, Thank God..) utan även ska prestera i styrka (chins & dips) samt uthållighet (rodd). Jag kommer inte ändra min kost, utan äta precis som jag gjort hittills – alltså utan schema och utan att väga eller mäta maten. Jag kommer inte räkna kalorier och jag kommer inte gå på någon 15-veckors diet inför tävlingen heller. Jag kommer dock träna med schema för att öka min styrka i chins och dips, men det är också det enda som kommer vara ”bestämt” för mig. Halva grejen med det här är att jag vill visa att man kan göra det på olika sätt – jag väljer att göra det på ett sätt som inte skadar kroppen, som inte påverkar mitt psykiska mående negativt, som inte är fixerat eller sjukt. Jag ser fram emot den här resan, det kommer bli både roligt och lärorikt.
 • Resa. 2014 var på tok för mycket Sverige och för lite ”annat”. Jag fnular på idéer som kombinerar jobb och resor, drömmen vore att ha jobb som ”kräver” resande och jobb från annan ort någon vecka då och då. Typ en kaka som bara måste bakas på Jamaica eller något. Förstår inte varför jag inte fått det jobb-erbjudandet ännu. (jag nås på fanny@roethlisberger.se)

fannywsport2

Hur ser ERA planer för 2015 ut? Kommentera jättegärna och dela med er, jag är supernyfiken! Nyårslöften? Mål? Drömmar? Vad snurrar i era huvuden såhär en vecka in i det nya året? Vad vill just DU se mer av här på roethlisberger.se? HIT ME! 

 

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  6 januari, 2015 at 17:45

  vilket spännande år, och kul med företagandet och allt det härliga som det för med sig. och tävlandet såklart också!!!

 • Svara
  elin
  6 januari, 2015 at 19:07

  åh ska bli så kul att följa dig ännu ett år!

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  6 januari, 2015 at 22:16

  Låter spännande och kul alltihop! Ska bli kul att följa dig inför tävlandet i Athletic Fitness och speciellt när du kommer träna och äta inför det på ett mer hälsosamt sätt.

 • Svara
  Maria - Work and other stories
  8 januari, 2015 at 08:46

  Hej Fanny! Vilket grymt 2015 du ser fram emot, älskar att läsa om din tävlingssatsning!! Först när jag läste ”ska tävla i AF” tänkte jag ”åh nej….” men när jag läste vidare blev jag så himla glad. Älskar att du flyttar fokus från utseendet till styrkan, precis det som jag själv brinner för. I vanlig Fanny-anda känns det helt sunt att bara köra på och fokusera på att bli starkare.

  Är förresten tillbaka på ny blogg, tänkte egentligen bara säga hej 🙂

  Kram//Maria

 • Svara
  Sofia
  8 januari, 2015 at 15:43

  Har du dragit vinnaren till Julklappstävlingen som avslutades vid nyår än? är så nyfiken och håller tummarna stort för mig själv!!

  & Tack för en enormt inspirerande blogg!

  Kram

 • Svara
  Peasyeasy
  8 januari, 2015 at 15:57

  Ska bli kul att följa! 🙂

 • Svara
  jessicahjert flod
  8 januari, 2015 at 19:48

  Jag gillar dina inlägg om psykisk ohälsa men tycker även att företagande är intressant och skulle gärna vilja höra dina planer och hur du arbetar kring det.
  Min egna mål är att försöka få ordning och struktur, börja med mindfullness och bli en jävel på meditation!

 • Svara
  Rund är också en form!
  9 januari, 2015 at 19:57

  Athletic Fitness och ditt upplägg lät riktigt roligt. Bra med balans och fokus på styrka i stället för annat. (Som är vanligt inom tävlandet annars).

  Lycka till! 🙂

 • Svara
  Elisabeth
  10 januari, 2015 at 07:08

  Mer om psykisk ohälsa/ADHD

  Tack,tack, TACK för att du INTE tänker köra ett neurotiskt svältupplägg likt alla andra inför AF! Visa hela den falangen att det GÅR att leva ett liv utan torsk och broccoli OCH tävla och gör det med bravur! 😀

Lämna ett svar