Inspiration och pepp Recensioner Tankar om ting Vardagsuppdatering

Klänningar för oss girls som tränar, DÅ?!

Jag har väldigt svårt att hitta ”vanliga” kläder som sitter bra. Det handlar inte så mycket om storleken i sig, utan passformen. Kläder görs inte för kvinnor med ”mina former”, tydligen.

Om man ser till hur kläder oftast sitter, har jag en ”för smal” midja och ett ”för brett” rygg/bröst/axelparti. Ska något gå över och runt mina axlar så sitter det alltid för löst i midjan. Så alternativen jag lämnats med har varit att antingen ha lösa överdelar, som liksom ändå ska sitta löst överallt, eller tighta i små storlekar med mycket stretch. Klänningar är hopplöst. Ofta är tighta klänningar i XS för stora i midjan samtidigt som de sitter helt galet över bröstet och axlarna – om jag ens får på mig den där, vill säga. Det får jag nämligen sällan.

Jag har så många gånger gått i butiker och provat en himla massa fina klänningar, för att sedan hänga tillbaka dem när de suttit helt galet. Jag har klickat hem och skickat tillbaka nästan lika många klänningar från nätet. Gett upp lite, och kört på två-delade outfits när jag väl klätt upp mig. Men en fin klänning är ju liksom, himla fin! Och något ja gärna skulle vilja ha, någon gång ibland.

dressy1

Så hittade jag dressy och blev lite kär i deras klänningar. Skickade iväg en fråga; om de var stretchiga i materialet och om de eventuellt skulle passa en ”kroppstyp” som min? Fick svar och bestämde mig för att testa. Silver Classy Bandage Dress blev mitt val och när den kom hem blev jag ännu mer förtjust – tyget var inte alls ”glittrigt” som jag var lite rädd för, och inte heller tunt så man riskerar ofrivilligt blottande av kroppsdelar. Istället var tyget rejält och färgen mer åt metallic-hållet och liksom skimrande – helt underbar. Ja la upp en bild på instagram typ direkt, HÄR hittar ni den.

Passformen! Nu tog jag XS och en S hade nog också gått bra, men alltså den går runt och över min rygg/mitt bröst. Den sitter på plats, tack vare tyget som alltså verkligen är rejält och liksom stadigt. Jag får inte andnöd pga för trångt över bröstkorgen. Jag måste inte dra ner den stup i kvarten pga ”tagit för liten storlek så den ska passa midjan men rumpan och låren är för stora”.

Ja jag är överlag bara toknöjd och nu undrar jag mest när jag ska bli bjuden på kalas så att jag kan få använda den?!

dressy2

 

Men allvarligt. Jag är väl inte den enda som har det här problemet?! En vild gissning är att många av er som läser här också tränar – har ni svårt att hitta kläder? Eller har ni samma problem som jag; smal midja till större ben och bredare axlar? Eller kanske någon helt annan kroppsform som kläder inte sys för? Låt oss beklaga oss gemensamt i kommentarsfältet. Och eventuella inbjudningar till festligheter där en finfin metallic-klänning passar skickas till fanny@roethlisberger.se 

 

 

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Lisa
  31 januari, 2015 at 07:26

  Det här var ett bra tips!! Mitt problem är också för smal midja och att kläder spänner över axlarna. Varje gång jag öppnar ena garderoben ser jag alla mina fina klänningar som satt perfekt innan jag började träna… Jag har som inte nämnts med att sortera ut dem, ens när det är tre år sedan jag sist kunde ha dem, men dagens projekt får nog bli att stoppa undan/skänka dem! Sen kan jag ju beställa nåt nytt 😉

  • Svara
   roethlisberger
   31 januari, 2015 at 09:23

   Haha åh så jag känner igen mig!! Cirka 70% av kläderna i min garderob är antingen för Störs, eller för små. Har ju pendlat en del i vikt och nu iom träning ändrat form främst. Så ärligt talat vet jag aldrig om kläderna jag tar fram kommer passa :p just klänningar är banne mig svårast till dagen kropp, är skit glad att jag hittade dressy för de inte bara satt bra utan jag gillar verkligen ”stilen” 🙂
   Låter som ett bra dagsprojekt som avslutas med belöningen att få något nytt! 😉

 • Svara
  Linda Assarsson
  31 januari, 2015 at 09:40

  Måste bara säga att du är stört snygg i den klänningen Fanny 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   31 januari, 2015 at 14:30

   Haha åh tack fina Lina!

 • Svara
  Antonia
  31 januari, 2015 at 10:46

  Hej!

  Jag känner verkligen igen mig! Det är allt för ofta kläder och framförallt skärp inte passar i midjan men man är rädd att ta sönder plaget när det går över rumpan eller axlarna.

  • Svara
   roethlisberger
   31 januari, 2015 at 14:30

   Jaa precis! Jag ålar mig alltid i kläder så de inte går sönder ”på vägen” till midjan, för DÄR sitter de aldrig tight ju.. men på vägen, typ över rumpa eller axlar, så kan olyckor lätt ske.. 😉

  • Svara
   Fultmedkvinligasvagamuskler
   16 oktober, 2019 at 23:34

   🤢🤮

 • Svara
  pilla
  31 januari, 2015 at 10:55

  Sjukt snygg klänning! Har också samma problem, även med kontors skjortor tycker jag det är samma. Vill ha en tight över magen men för att kunna knäppa över bröstet så får man ta en stor storlek och så blir den slapp och ful vid magen. Ska man behöva gå till en skräddare?

  • Svara
   roethlisberger
   31 januari, 2015 at 14:29

   Tack! Älskar den verkligen.
   Nu har jag inte så många skjortor alls, men kan tänka mig att det är samma problem där! Så drygt… och trist! För tar man en som passar i midjan så ser det ju ut som att man försökt pressa sig ner i en för liten storlek. Och ja, så är det ju oskönt också, framför allt, haha.

 • Svara
  Linde
  1 februari, 2015 at 09:14

  Det där är himlans drygt.. Nu är jag långt ifrån muskulös men har alltid haft en smal midja och bredare axlar och höfter. Timglasform typ. Man tänker ju att eftersom det är idealet så borde det göras klänningar för mig men de är nästan alltid för stora i midjan för mig. Samma med skjortor, om jag ska få plats med brösten och ryggen utan att det spänner för mycket så är den fladdrig vid magen… De klänningar jag har är ofta av modellen åtsittande över brösten och sedan går de ut och är lösa över mage och rumpa. Då kan man anpassa storleken bara efter ens överkropp 🙂
  ps. Du är superfin i den där klännningen!

 • Svara
  Jeanna
  2 februari, 2015 at 07:11

  Du är så jädra snyyyyygg!!!

 • Svara
  Vinnare av klänning från Dressy – och 20% rabatt till ALLA – Roethlisberger.se
  13 december, 2017 at 15:24

  […] vecka sedan, och färgerna är verkligen amazing! Det är samma modell som jag redan har i vackert skimrande metalic, och den vet jag ju sitter som en smäck.. Så ja, bra val Elin – hoppas du kommer känna dig […]

Lämna ett svar