Efterrätt och gotte GODIS Inspiration och pepp Julmys JULRECEPT Kost PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Julklappstips + 2 recept på juliga no-bake praliner

Ni kanske kan ana vad jag tycker är en bra julklapp (och gå bort-present överlag)

Ärbart. Fint förpackat, med tanke bakom och personligt utformat efter mottagaren. Igår ställde jag mig och gjorde flera laddningar no bake-praliner med julsmaker, en variant med saffran, mango och vit choklad, och en med valnötter, fikon och pepparkakskryddor i mörk choklad. Båda blev supergoda och passade perfekt att slå in i plastpåsar och en enkelt rosett blev pricken över i…

julklapp2

Sedan la jag de små påsarna i ett större paket tillsammans med lite smått och gott jag bestämt tror att mottagarna kommer uppskatta. Klappar likt dessa tycker jag blir finast inslagna i cellofan så man ser innehållet – och lite randig polka är också ett givet piff, både juligt och gulligt, tycker jag! 🙂

julklapp1

No-bake saffrans-praliner med vit choklad (30 st)

  • 100g (naturella) paranötter
  • 35g (naturell) mandel
  • 100g torkad mango
  • 1 msk kokosolja
  • 7 st mjuka dadlar
  • 1 påse (0,5g) saffran
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk citronsaft
  • 20g proteinpudding i vanilj/kola-smak från SISU Nutrition
  • vit choklad att rulla i (för alla 30 behövs nog en del, jag rullade bara hälften och använde 100g)

Blötlägg mangon i en 10-20 minuter så den blir lite mjukare. Torkad mango kan vara svårt att hitta, jag använde denna och JA den är lite sockrad. Jag åt den och I’m still alive… socker är inte farligt osv osv och nu är det färdigpratat om det. Mixa sedan mangon med resterande ingredienser (utom chokladen, då). Har du inte prottepuddingen jag använde kan du köra med något annat proteinpulver (pudding-varianten binder mycket vätska så öka ev. mängden om du använder vassle) eller något annat bindande, som kokosmjöl. Rulla till bollar och ställ in i kylen medan du smälter chokladen. Rulla bollarna, lägg dem på en bakplåtspappersklädd tallrik/skärbräda/annat platt, och låt stelna i kylen.

Pepparkaks-praliner med mörk choklad (25 st)

  • 100g (naturella) valnötter
  • 7 st mjuka dadlar
  • 3 st torkade fikon
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk pepparkakskrydda
  • 20g proteinpudding i vanilj/kola-smak från SISU Nutrition
  • mörk choklad att rulla i, runt en 100-150g

Samma sak här (det här med no-bake bollar är himla enkelt och så ni vet) – mixa ba! Återigen, inte chokladen… rulla till bollar – in i kylen – täck med smält choklad – tillbaka till kylen tills de stelnat.

julklapp3

 

Du kanske gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    Anna
    17 november, 2015 at 19:49

    Hej,

    Kan dessa alltså förvaras i rumstemp?
    Jag vill göra raw choklad praliner och ge
    till förskole personalen till jul och har googlat
    som en tok men kan inte hitta ett enda recept
    på praliner som klarar sig i rumstempratur.
    Har du något bra recept att dela med dig av?

    Otroligt fin blogg och vad kreativ och duktig
    du är!

    Bästa hälsn. Anna 🙂

  • Svara
    Anna
    17 november, 2015 at 19:49

    Hej,

    Kan dessa alltså förvaras i rumstemp?
    Jag vill göra raw choklad praliner och ge
    till förskole personalen till jul och har googlat
    som en tok men kan inte hitta ett enda recept
    på praliner som klarar sig i rumstempratur.
    Har du något bra recept att dela med dig av?

    Otroligt fin blogg och vad kreativ och duktig
    du är!

    Bästa hälsn. Anna 🙂

Lämna ett svar