Efterrätt och gotte GODIS Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Nutella-proteintryfflar

nutellaPT1

Det finns oändligt många sätt att göra goda bollar. Jag har en hel drös varianter i arkivet, med allt från ”klassisk” nötbas till lite mer… annorlunda ingredienser, så som bönor eller bovete.

Några favoriter värda att nämna igen;

Meeeen nu ska vi inte snacka gamla favoriter. Nej, vi ska snacka ny favorit!

nutellaPT3

Idéen kom till mig när jag gjorde en tårta på beställning. En ljuvlig chokladtårta med nutella-frosting (en variant av chokladtårtan i min andra ebok) och varje gång jag gör den måste jag hålla mig för att inte skeda i mig all frosting vid köksbänken. Så jag insåg att jag får helt enkelt vidareutveckla den frostingen till något slags godis.

Tårtan blev för övrigt väldigt uppskattad hos födelsedagsfirarna, och det värmer så i hjärtat att bli taggad i bilder likt denna;

linneastarta

Vill du också beställa hälsosamma godsaker till födelsedagsfirande, lördagsfika eller kanske personalmötet? Kontakta mig på fanny@roethlisberger.se

Men åter till tryfflarna. Jag gjorde dem veckan innan jag åkte till Tyskland, och har ärligt talat dagdrömt om dem sedan dess. De blev så himla goda! Och så gjorde de sig på bild…. Jag tror på riktigt jag hade strax över 70 bilder (!) från vår lilla foto-session i köket.nutellaPT4Jag gjorde först en smet, som jag lät stå i kylen för att ”stå till sig” lite. Men när jag skulle rulla bollar tyckte jag ändå att den var för kletig, och mindes då hur risprotein är ett vinnande trick för att få till konsistensen i bars och bollar (bäst är just kombinationen vassle/risprotein, tycker jag). Så jag arbetade in risproteinet ”i ett senare skede” så att säga, men kan inte se något problem med att ha i det redan från början. Så det är så jag skriver att man ska göra här i receptet.

13 tryfflar:

 • 1 mjuk avocado (normalstor, min vägde tydligen 95g utan kärnan)
 • 25g hasselnötssmak
 • 2 msk mjölk
 • 60g vassle med chokladsmak (jag använde detta)
 • 2 msk kakao
 • 20g mörk choklad
 • 25g risprotein med chokladsmak (jag använde Sun Warrior som jag köpt från iherb)

+ valfritt att rulla i – jag körde på kakonibs och rå kakao

Gör såhär:
Kärna ur avocadon,  och mixa ihop med hasselnötssmör och mjölk. Tillsätt vassle, kakao och risprotein och mixa igen. Smält chokladen, låt svalna en aning och tillsätt slutligen även den. Mixa så att allt är ordentligt blandat, flytta över till en bunke/skål och ställ in i kylen (så blir smeten/degen lättare att hantera). Rulla till bollar, och om du vill göra dem ännu lite finare så rullar du dem i exempelvis kakao eller kakaonibs.nutellaPT2

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Anotherfoodblog
  26 april, 2015 at 07:21

  du är ju helt fantastisk <3

 • Svara
  Rund är också en form!
  26 april, 2015 at 08:31

  Men herrejösses, MATPORR!! 😀

 • Svara
  Frida
  26 april, 2015 at 11:16

  Vad kul att du får så mycket uppskattning! Tryfflarna ser dögoda ut!!
  Sara (träningsglädje) la upp ett recept på kanelbulle- kladdkaka och bara namnet får det att vattnas i munnen på mig! Tror du att det går att göra en nyttigare variant på det receptet?:)

  • Svara
   roethlisberger
   26 april, 2015 at 21:22

   Jag såg den! Har köpt ingredienser för att göra den ”vanligt” först, men tanken är att sedan försöka få till en egen (”hälsosammare”) variant också. Hihi så där tänkte vi lika 😉

 • Svara
  annii
  16 maj, 2015 at 08:52

  går det månne att byta ut protein (ris- o- whey) mot casein?

Lämna ett svar