Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Press & Event Recept Vardagsuppdatering

Hälsosamma Kärleksmums på Frisk & Stark Familj

FOSF3Anna och Milla’s event blir aldrig annat än superlyckade. Även om jag både denna gång och under förra Frisk & Stark Familj bara gästat några få timmar så är det omöjligt att undgå deltagarnas energi och glädje, barns som vuxnas. Så proffsigt, och framför allt så genuint och helhjärtat, skapar de event, de kvinnorna! En sann glädje att få vara med på ett hörn 🙂

Jag började alltså min fredag i köket med 11 barn och denna gång gjorde vi kärleksmums. Innan barnen kom, hade jag ställt fram och hällt upp i skålar, Holistic sponsrade vår workshop och det är alltid extra roligt att få arbeta med fina råvaror. Recepten låg framme och jag laddade med lite extra koffein innan jag slog upp portarna till slottet (jo, precis så, då vi denna gång höll till i det vackra slottet ute på Wenngarn) och välkomnade barnen till köket.FOSF1FOSF2Som sagt, det var i alla fall prydligt och rent ett tag… 😉 men det är rätt himla jätte-okej att stöka och kladda när man bakar. Vi hade 45 minuter på oss att skapa gotte och min planering höll fint då jag vinkade hejdå till gänget strax före 11. Städtjänst för mig och lagom till lunch lämnade jag sedan en påse uppskurna och förpackade kärleksmums i restaurangens kök för barnen att ta med hem. Väldigt lyckad workshop, och vad jag fått höra från Anna över sms nu under eftermiddagen så uppskattades de färdiga bakverken av både stora och små.

FOSF4

Självklart ska också ni få receptet, och det här mina vänner – det här är ett must try! Själva kak-basen blir rätt fast och inte alls rinnig som en smet annars kan vara. Den ska vara så. Den ska vara ”bredbar”, kan man säga. Lite beroende på vilket kokosmjöl man använder och hur hårt packat det är, kan man behöva tillsätta lite mer ”blött”, tex lite mer morotspuré eller en skvätt mjölk/vatten. Vi använde min storfavorit i köket; silikonformar med måtten 26x13x7 cm (närmare bestämt dessa) och klickade i smeten för att sedan bre ut den med slickepott. Måtten för frostingen är en bas, också den ska vara rätt fast men givetvis gå att bre, så öka eventuellt mängden kokosolja om det krävs. Enjoy!FOSFrecept

 

 

 

Du kanske gillar

16 Kommentarer

 • Svara
  Elisabeth
  15 maj, 2015 at 21:42

  jättegoda!! Tack för att du bakade med barnen! David var mycket nöjd efteråt 🙂

 • Svara
  Elisabeth
  15 maj, 2015 at 21:42

  jättegoda!! Tack för att du bakade med barnen! David var mycket nöjd efteråt 🙂

 • Svara
  Rund är också en form!
  16 maj, 2015 at 07:02

  Ser gott ut!
  Kokossocker och florsötning? Vad är det för något? Innehåller…?

 • Svara
  Rund är också en form!
  16 maj, 2015 at 07:02

  Ser gott ut!
  Kokossocker och florsötning? Vad är det för något? Innehåller…?

 • Svara
  Hanna
  16 maj, 2015 at 15:02

  Är du på något sett sponsrad av Nocco? så mycket smygreklam det är blivit på senaste.

  • Svara
   roethlisberger
   16 maj, 2015 at 23:58

   hm, jag har lagt upp denna bild plus en från kylen på insta..? det är varken smyg eller reklam i större utsträckning är när vilken annan produkt som helst ingår i min vardag och det ibland hamnar på bild :p lustigt att du noterar två nocco-bilder men inte verkar reagera på allt annat 😉 för svaret på din fråga är nej, jag är inte sponsrad.

 • Svara
  Hanna
  16 maj, 2015 at 15:02

  Är du på något sett sponsrad av Nocco? så mycket smygreklam det är blivit på senaste.

  • Svara
   roethlisberger
   16 maj, 2015 at 23:58

   hm, jag har lagt upp denna bild plus en från kylen på insta..? det är varken smyg eller reklam i större utsträckning är när vilken annan produkt som helst ingår i min vardag och det ibland hamnar på bild :p lustigt att du noterar två nocco-bilder men inte verkar reagera på allt annat 😉 för svaret på din fråga är nej, jag är inte sponsrad.

 • Svara
  Liselott
  18 maj, 2015 at 08:24

  Alltså åh, vad härligt ni ser ut att ha det! Och tack gode gud att du la upp receptet på chokladrutorna (antar att det är samma som hamnade på insta för några veckor sedan) för de ser helt sabla magiska ut. Tänk vilken tur att jag råkar ha en såndär brödform i silikon så jag kan testa det om en sådär 20 dagar när tentorna är skrivna 😉 Lagom bra belöning!

  • Svara
   roethlisberger
   19 maj, 2015 at 07:25

   Det var superroligt, jag hade nog MINST lika kul som de fina barnen! 😉
   Och haha, ja men då väntar jag mig lite respons och betyg från dig inom sisådär en månad då!? Skoj! 😀 (och visst är silikonform typ världens bästa grej?! Älskar dem! Har både stora formar och för muffins, används flitigt i mitt hem, minst sagt.) Kram och lycka till med alla tentor nu!

 • Svara
  Liselott
  18 maj, 2015 at 08:24

  Alltså åh, vad härligt ni ser ut att ha det! Och tack gode gud att du la upp receptet på chokladrutorna (antar att det är samma som hamnade på insta för några veckor sedan) för de ser helt sabla magiska ut. Tänk vilken tur att jag råkar ha en såndär brödform i silikon så jag kan testa det om en sådär 20 dagar när tentorna är skrivna 😉 Lagom bra belöning!

  • Svara
   roethlisberger
   19 maj, 2015 at 07:25

   Det var superroligt, jag hade nog MINST lika kul som de fina barnen! 😉
   Och haha, ja men då väntar jag mig lite respons och betyg från dig inom sisådär en månad då!? Skoj! 😀 (och visst är silikonform typ världens bästa grej?! Älskar dem! Har både stora formar och för muffins, används flitigt i mitt hem, minst sagt.) Kram och lycka till med alla tentor nu!

 • Svara
  Anna - Trend o träning
  24 maj, 2015 at 17:05

  Du är fantastisk & dina bakverk också. Vi är så tacksamma att du ville vara med i år igen.

  Nu längtar jag efter dina kärleksmums som var så goda, men det saknas ett par ingredienser här hemma så jag har inte kunnat provbaka än. Men måste.

  KRAM & TACK bästa du <3

 • Svara
  Anna - Trend o träning
  24 maj, 2015 at 17:05

  Du är fantastisk & dina bakverk också. Vi är så tacksamma att du ville vara med i år igen.

  Nu längtar jag efter dina kärleksmums som var så goda, men det saknas ett par ingredienser här hemma så jag har inte kunnat provbaka än. Men måste.

  KRAM & TACK bästa du <3

Lämna ett svar