Inspiration och pepp Vardagsuppdatering

Promenader och nuvarande podd-favvo

Den här helgen har jag vaktat min mors hus+hund+hästar då hon är bortrest i jobbet, och har således spenderat lite tid ute i naturen, något som annars inte händer allt för ofta.

När jag arbetar hemifrån brukar jag sitta med datorn vid köksbordet, och nu när det de senaste veckorna varit sådär kalasfint väder har jag kommit på mig själv att titta över skärmen och ut på den strålande solen, och tänka ”en borde kanske gå ut och göra något… njuta av vädret ”. Sedan följer frågeställningen till mig själv att vad ska jag göra ute?! Jag springer inte. Jag har ingen hund att rasta. Jag har inget barn att gå till lekparken med. Datorskärmen går inte att se om jag tar med den ut på balkongen. Jaaa jag vet att jag kan gå en promenad själv, bara sådär, för att kort och gått komma ut och njuta av vädret. Men det blir liksom inte av.

Så, en helg ute på landet, dessutom med en hund som måste rastas, får mig i alla fall att faktiskt gå ut. Självklart regnar det då konstant just den helgen. Tills idag! Idag gick jag en riktigt skön promenad och i lurarna hade jag en podd som sällskap. Jag är periodare när det gäller poddar, när jag hittar en jag gillar binge-lyssnar jag alla avsnitt som finns. Sedan går det någon vecka eller så tills jag kommer på att nya avsnitt kanske lagts upp, eller så hittar jag en ny podd att lyssna på. I sträck, 50+ avsnitt eller så.

Just nu är en favorit Mat & Marginaler med Anki Sundin och Jill Holmström. Flera av mina vänner och förebilder har medverkat i olika avsnitt, bland annat Martin Gilck (som driver Wenngarn Sportcenter och äger kosttillskottsmärket Sisu Nutrition), Vevve och Sara. Mat & Marginaler har allt det jag söker i en podd; skönt flyt, riktig fakta, dialog och debatt med tillhörande motiveringar och en dos sunt ifrågasättande.

Mitt största plus är dock hur Anki och Jill alltid får med och berör det faktum att mycket inom hälsa -eller snarare det avgörande för huruvida något faktiskt är hälsosamt eller ej- handlar om beteendet. Det glöms, i min mening, ofta bort när det snackas om saker som vad en äter och hur en rör sig. För ni vet väl vid det här laget att det som intresserar mig allra mest när det gäller ämnet hälsa är just beteende och förhållningssätt.

mom

För er som är sugna på att lyssna på Mat & Marginaler, hittar ni alla avsnitt på itunes. På Ankis hemsida kan man läsa lite mer om varje avsnitt. Ja, Ankis blogg är för övrigt också riktigt bra och väl värd att följa!

Lyssnar du på någon sådär alldeles extra bra podd en bara inte får missa? Ge mig gärna tips och inspo – en dag kommer min dipp när jag glömmer poddvärlden igen, och då uppskattas alla förslag inför ny binge-poddlyssnar-period 😉

 

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Fanny
  18 maj, 2015 at 19:06

  Älskar att lyssna på poddar, lyssnar nog sjukligt mycket ibland! 😉 Ett lite självklart tips är ju Värvet, många intressanta personer och historier. Ett annat tips är de flesta samhällsprogram från p1, typ Kropp och själ, Konflikt och p1 dokumentär.Ett annat är Sinnessjukt, en pod av Christian som var med i psykpodden. En podd jag starkt kan avråda att lyssna på är colting pod. Har gett den några försök men ahr sjukt svårt för hans nedlåtande och raljanta ton. Speciellt mot personer med ortorexi.
  Skulle så gärna vilja höra en pod med dig, inget du har tänkt på att börja med? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   19 maj, 2015 at 07:07

   Kropp och själ har jag lyssnat på många avsnitt av, gillar! Och åh ja, Sinnessjukt är favvo sedan Psykpodden ”tog slut”. Så viktigt, så bra. Har tänkt skriva om det också, så tack för påminnelsen 😉
   Coltings podd är jag långt ifrån att ens överväga att lyssna på; det lilla jag läst från honom gör mig bara arg…
   Jo, det vore superkul med podd. Försökte ju en gång med Sanna (Tasty Health) men då vi båda förstod ungefär noll av de tekniska bitarna och hade fullt upp med andra saker utan tid över att lära oss ”sånt”, så rann det projektet tyvärr ut i sanden.. 🙁 Den vänliga själ som vill hjälpa mig/oss att få till en vettig podd är alltså varmt välkommen att höra av sig! 😉

 • Svara
  Fanny
  18 maj, 2015 at 19:06

  Älskar att lyssna på poddar, lyssnar nog sjukligt mycket ibland! 😉 Ett lite självklart tips är ju Värvet, många intressanta personer och historier. Ett annat tips är de flesta samhällsprogram från p1, typ Kropp och själ, Konflikt och p1 dokumentär.Ett annat är Sinnessjukt, en pod av Christian som var med i psykpodden. En podd jag starkt kan avråda att lyssna på är colting pod. Har gett den några försök men ahr sjukt svårt för hans nedlåtande och raljanta ton. Speciellt mot personer med ortorexi.
  Skulle så gärna vilja höra en pod med dig, inget du har tänkt på att börja med? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   19 maj, 2015 at 07:07

   Kropp och själ har jag lyssnat på många avsnitt av, gillar! Och åh ja, Sinnessjukt är favvo sedan Psykpodden ”tog slut”. Så viktigt, så bra. Har tänkt skriva om det också, så tack för påminnelsen 😉
   Coltings podd är jag långt ifrån att ens överväga att lyssna på; det lilla jag läst från honom gör mig bara arg…
   Jo, det vore superkul med podd. Försökte ju en gång med Sanna (Tasty Health) men då vi båda förstod ungefär noll av de tekniska bitarna och hade fullt upp med andra saker utan tid över att lära oss ”sånt”, så rann det projektet tyvärr ut i sanden.. 🙁 Den vänliga själ som vill hjälpa mig/oss att få till en vettig podd är alltså varmt välkommen att höra av sig! 😉

 • Svara
  Sally
  19 maj, 2015 at 12:14

  Är helt besatt av att lyssna på något, så slipper jag mina egna tankar ibland och bara slappnar av. Värvet, Morgonpasset i P3, bloggbussines, träningsglädje talks, alla sommarpratare och denna Mat och marginaler lägger jag genast till! Promenerar massa varje dag till olika möten så hinner med en hel del 🙂

 • Svara
  Sally
  19 maj, 2015 at 12:14

  Är helt besatt av att lyssna på något, så slipper jag mina egna tankar ibland och bara slappnar av. Värvet, Morgonpasset i P3, bloggbussines, träningsglädje talks, alla sommarpratare och denna Mat och marginaler lägger jag genast till! Promenerar massa varje dag till olika möten så hinner med en hel del 🙂

Lämna ett svar