Recensioner Vad vi borde prata om

Konst med rawfood och vad är egentligen korngräs bra för?

Tänk att en aldrig tröttnar på paket. Framför allt inte paket fyllda med ät- och drickbart. Maj månads The Healthy Box landade av någon orsak lite sent i min brevlåda, först igår, och nu är det redan dags för juni-boxen. Jag håller alltid koll på kommande box produkter på instagram, och det kan du också göra såklart, här.

thbmaj15

I maj-boxen fanns mitt nya favvo-jordnötssmör (tredje burken på en månad nu tror jag.. så härligt crunch och god, rostad smak!) och en nötbar med mango från Smiling Cashew. Jag har också kommit på mig själv den senaste tiden, med att köpa aloe vera-drycker av olika märken och smak titt som tätt (jag tror att det är ”tugget” i dem jag gillar, jag som annars sveper dryck på två sekunder får här något att ”göra”… typ) så att det i månadens box fanns en flaska från nobe aloe vera gjorde mig glad.

thbmaj152

Utöver nyss nämnda gamla favoriter, låg det i boxen också en påse korngräspulver från Go For Life. Korngräs är ett superpulver jag inte provat förr, så jag läste lite om det nu när jag fick hem en påse. Saker om korngräs jag vet nu, som jag inte visste innan;

  • Innehåller 10 gånger mer kalcium än mjölk, 25 gånger mer kalium än bananer och 5 gånger mer järn än spenat
  • 1 tesked ger hela dagsbehovet av vitamin A. Även rikt pa C-vitamin, enzymer, antioxidanter och klorofyll.
  • Innehåller 18 av 20 aminosyror, inklusive alla essentiella, B1, B2, B3, B6, B9-vitamin, omega-3, samt zink, mangan, krom och fosfor.
  • Är bakteriehämmande och neutraliserar tungmetaller, renar blodet och lindrar inflammation.

Summa summarum: det är med all rätt korngräs klassas som superpulver. Som alltid med såhär koncentrerade näringsbomber räcker en liten ”dutt” i smoothien eller juicen för att man ska få i sig av de hälsogynnande näringsämnena. Jag brukar ha i en tesked superfood-mix av något slag i min dagliga juice/smoothie (just nu använder jag upp en burk ”Green Detox” från RV) och ihop med söta frukter, nötmjölk eller vad man nu väljer att blanda det med, smakar det ingenting alls.

För 179:-/månaden kan du få hem en egen box med skojigheter att prova. Man kan också köpa en prenumeration för flera månader, eller ge bort en box. Just nu kan man förresten också köpa rawchefboxen som är en box i samarbete med Viktor Ingemarsson, Sveriges främsta rawfood-kock (and I’m a big fan…! Kolla bara hans matkonst på instagram, han gör på riktigt konst med rawfood). Den boxen innehåller produkter från flera av mina favoriter; Renée Voltaire, Go Green, Superfruit m.fl. Plus en nötfri rawbar från Bobar, som Viktor själv är en av skaparna av (en bar som jag faktiskt fortfarande inte lyckats testa, helt knäppt!?)

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar