Inspiration och pepp Träning Vardagsuppdatering

Sommarträning 2015

Hela året ser jag fram emot juli, för det är oftast i juli jag får åka ner och andas hav på Österlen. Jag älskar Österlen. Jag älskar att telefonen knappt har mottagning och att man lever som i en liten bubbla. En fin semesterbubbla. Man glömmer kolla klockan för tiden spelar ingen större roll. Man köper färsk fisk i hamnen och har svenska jordgubbar i salladen vareviga dag.

Och jag älskar att börja dagarna i det slitna klubbgymmet nere i källaren. Vars nyckel hämtas på macken bredvid och vi kan köra samma låtar på repeat i högtalarna. Jag älskar hur två timmar bland stänger och hantlar, i en härlig mix av svett och skratt, är min start på dagen – för då kan liksom resten av dagen inte annat än bli bra. Resten av dagen som spenderas antingen på stranden med familjen, i skogen på hundpromenad, eller med mina fina skånevänner görandes något annat fint som jag bara gör där nere, utan mottagning på telefonen eller koll på tiden.

tranasommar

Så det är den sommarträning jag ser mest fram emot, den nere på Österlen. Det är egentligen samma som jag ägnar mig åt här hemma, styrketräning, men miljöombyte gör en gott och just källargymmet i Simrishamn har en speciell plats i mitt hjärta.

Jag ser också fram emot lite mer strongmanträning. Eftersom axeln/bröstet varit lite bråkigt de senaste veckorna har jag avvaktat med den träningen, men nu när det känns bra igen kommer jag sätta igång igen och hoppas kunna köra regelbundet hela sommaren – för det var ju så himla kul sist!

fyrastma

Mot slutet av sommaren hoppas jag hinna ner en sväng till familjen i Schweiz. Augusti sådär. Schweiz är fantastiskt på sommaren och det känns fint att ha en back up plan eftersom man, med handen på hjärtat, aldrig vet hur mycket sommar man får här i Sverige.. Det lilla gymmet jag besöker under mina schweiz-besök är ju inte det mest välutrustade, men jag gillar ändå utmaningen att göra något av ingenting alls. Och återigen – hundpromenader. Jag som har växt upp med hund och alltid haft ett helt gäng boendes hemma under alla år, saknar det ibland. Det var snart 5 år sedan jag flyttade hemifrån och just hund och allt vad det innebär att ha en sådan, är nog det jag saknar mest.

tranasommar2En varm sommarkväll bland bergstoppar i schweiz, med små glada hundar springandes kring benen, det längtar jag väldigt mycket till just nu!

Men du då! Vad ska du göra i sommar? Innebär sommar, sol och eventuell semester några förändringar för dig, just när det kommer till träning?

 

 

 

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Yohanna
  12 juni, 2015 at 10:48

  Har nyss fått barn så ser framemot sommarpromenader. Och spatsera runt i Malmö där vi sak semestra. Trodde att jag inte gillade Skåne/Malmö men se det gör jag! Underbart ställe att vara på.

  • Svara
   roethlisberger
   13 juni, 2015 at 13:56

   Ja, Skåne är underbart!! På sommaren är det en av mina absoluta favoritplatser på jorden <3

 • Svara
  Anna - Trend o träning
  13 juni, 2015 at 06:02

  Sammanträffning att jag också skrev om sommarträning idag. Som många andra träningsbloggar också i & för sig 🙂

  Låter som härliga planer & NÄR är du på Österlen? Vi reser dit i midsommar & stannar 2 veckor. Hinner vi ses? Vi bor i Kivik.
  KRAM!

 • Svara
  Emelie
  13 juni, 2015 at 07:54

  Jag ska fortsätta med min ”vanliga träning” bestående av styrka <3, högintensiv träning, löpning, crossfit… KANSKE lägga in mer yoga/rörlighetsövning, men det är så fruuuuktansvärt tråkigt så bortprioriterar det alltid. Åker till USA om två veckor så har tittat in lite crossfitboxar och gym i närheten där vi hyrt hus så hoppas jag får betala en slant och kan träna "som vanligt" även utomlands, kommer sakna gymmet way too much annars haha! Har börjat köra mer och mer crossfit och är så sjukt taggad på att börja satsa mer seriöst på det, ska till F4L SoFo imorgon och prova på… Så just crossfit hoppas jag kommer dominera min sommar iaf 😀

  • Svara
   roethlisberger
   13 juni, 2015 at 13:53

   Låter hur bra som helst ju, dina planer! Hoppas du hittar något ställe att ”köra på som vanligt” även i USA, men det borde ju inte vara några problem 🙂 Önskar dig en fantastisk sommar!

Lämna ett svar