Igår under morgonpromenaden fick jag ett akut sug efter FISH TACOS. Så jag hade som ni förstår inget annat väl än att svänga in om affären på vägen hem och handla det som behövdes. Det blev en TOPPENmiddag!
Det är helt vanligt pankopanerad torsk, och till det en guacamole (2 mosade avokados, 1 finhackad tomat, saften från 1/2 lime, 1 stor vitlöksklyfta pressad och salt) och en kålsallad:
- 300 g vitkål
- 1 gul lök
- 1/2 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- Skal och saft från 1/2 lime
- 3 msk rapsolja
- 1/2 kruka färsk koriander
- Salt och svartpeppar
Vitkål, lök och chili skivas fiiiiint. Ner i skål tillsammans med resten och blanda. Jag gjorde min några timmar innan middag så den fick ”stå till sig” i kylen några timmar.
Servera i små wraps med färsk tärnad mango och mer koriander. Mums!
Det har ätits mer gott senaste tiden. Till exempel gjorde jag tidigare i veckan en Daal ur Tuvessonskan’s bok ”Käka grönt!” Supersmarrigt med ris och naanbröd till.
Bakat har jag också gjort! Jag gjorde en helt ljuvlig vaniljkaka med blåbär och vit choklad. Hela receptet finns på min instagram, du hittar inlägg HÄR.
Sist men inte minst vill jag slå ett slag för Tyngre’s pannkaksmix. Den är verkligen suverän. Jag gör alltid mina pannkakor små och tjocka, tycker det är godast. Och äter alltid med vaniljglass och jordgubbssylt. Mums!
Det var lite mumsigt vi ätit senaste veckan. Ikväll ska vi till min mamma på årets första grill, det ser jag fram emot!
2 Kommentarer
Sara
4 maj, 2023 at 13:44Who cares?
malin
23 juli, 2023 at 20:27saknar dig! vart tog dina inlägg vägen? eller så njuter du av semester..
hur som så hoppas jag du mår bra.
kram
en beundrare
malin