Inspiration och pepp Kost Press & Event Recensioner Vardagsuppdatering

Torkat gottis

tbf1

Det här är en så fiffig grej tycker jag! Torkade, hackade dadlar från ICA och deras nya serie Gott Liv. Varför köpa en påse färdighackade dadlar, när det bara är hacka själv? undrar du kanske nu. Jo alltså min erfarenhet är att när det ska köpas dadlar så det finns två alternativ; de riktigt mjuka, riktigt söta, färska dadlarna i ask, som passar utmärkt att göra tex dadelpuré av – och de där torkade som är hårda och känns mest som massa skal och någonstans däri en kärna en måste gräva fram. De här hackade dadlarna är varken kletiga eller stenhårda, utan sådär perfekt småsega med härligt tuggmotstånd. Hittills har jag bara öst dem på yoghurt och rört ner i bananglass, men jag tänker mig att de borde göra sig väldigt bra i hemmagjord granola. Hmm, jag måste få tummen ur och testa den idén…

tbf2

Torkade blåbär från Biofoods är en annan favorit i skafferiet, precis som de söta Berry Boost-askarna. Russin är inte min största favvo kanske, men det är banne mig värt besväret att pilla ut de goda blåbärsplupparna och granatäpplebitarna. Dröm vore ju om det kom askar med bara de två sistnämnda, utan utfyllnads-russin som i alla fall jag äter mest ”i farten”. Typ tråkigaste grejen ever. Russin alltså.

En grej jag inte testat tidigare är bananchips. Jag har beställt hem olika frystorkade varianter från iherb, men alltså aldrig provat riktigt ”chipsiga” varianter som de här från Urtekram, som jag i förra veckan fick hem en påse av från bodystore. Goda att ha i hemmagjorda questbars, krossade över glass eller i frukostskålen. På tal om nyss nämnda frystorkade grejer så är det något jag aldrig tröttnar på. De söta brukarna med rabarberströssel och björnbärsbitar som jag köpte på Lagerhaus i våras blev genast favoriter, och har inhandlats tre gånger sedan dess.

tbf3

Åh, jag är uppriktigt superdeppig över att ”min” butik här hemma inte verkar ha Urtekram i sortimentet, för de har ju så mycket skoj! Min plånbok och ekonomi är väl desto gladare antar jag..

Har du någon favvo-frukt eller bär i torkat format? Vad använder du dem till och är de godare just torkade än i sin färska form?

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Linda Assarsson
  23 juni, 2015 at 06:30

  Jag använde torkad frukt i min granola och det är ju heeeelt underbart!!!

  Ger sådär härlig sund sötma och kul är det att tugga på 🙂

  http://lindaassarsson.blogg.se/2015/june/granola-a-la-galet-gott.html

 • Svara
  Liselott
  23 juni, 2015 at 08:29

  Torkade aprikoser. Hands down. Det är en såndär grej som jag köper hem för ”det kan ju vara bra att ha om man ska baka eller göra gottebollar” men som liksom ALLTID tycks ta slut innan jag når köksbänken. Sorgligt nog innebär det att jag väldigt sällan får in några gottebollar i frysen (såvida jag inte köper torkade dadlar istället. då lyckas påsen överleva tillräckligt länge var tredje gång, ungefär) men den smällen kan jag ta.

  Och jodå, färska aprikoser är också gott men inte ens i närheten av den torkade varianten. Ekologiskt, såklart 😉

 • Svara
  Linda Assarsson
  23 juni, 2015 at 12:56

  Inspirerades av detta inlägg Fanny!! Kände typ för å göra slut på det torkade jag hade i skåpen så jag kan handla nytt 😉

  Dessa bollar mumsar jag till kaffet tack vare detta 🙂

  http://lindaassarsson.blogg.se/2015/june/sunda-bollar.html

  Livet är gött 🙂

 • Svara
  Camilla@industrisupport.nu
  23 juni, 2015 at 21:22

  Urtekram finns på COOP i Märsta…inte hela sortimentet kanske…men lite roliga grejer iallafall.

  • Svara
   roethlisberger
   29 juni, 2015 at 13:40

   Och där är jag ungefär ALDRIG haha. Flera år sedan… men tack för tipset, nästa gång jag åker förbi (där har vi skälet – har liksom aldrig ”vägarna förbi” den Coop nu för tiden..) ska jag in och leta Urtekram-gotte! Brukar shoppa loss på Coop i Boländerna i Uppsala annars, de har riktigt bra eko-avdelning överhuvudtaget, har du varit där?? 🙂

Lämna ett svar