Kost Recensioner Vardagsuppdatering

sourcream & onion

Det är ingen nyhet att jag snöar in på saker. Hittar nya favoriter som jag bara måste ha en daglig dos av under obestämd tid. Senaste grejen jag blivit smått beroende av är de nya sourcream & onion-minimajskakorna från Kung Markatta. Igår blev de ett perfekt tillbehör till taco-tallriken jag slängde ihop efter träningen;

tacolunch1

Med betoning på slängde ihop – jag hade färdigstekt, tacokryddad kycklingfärs redo i kylen, som ihop med en rejäl klick keso, skivad melon, färsk babyspenat och några skedar taco-salsa, blev en himla god post workout-måltid. Mums!

Jag har alltid föredragit sött av olika slag och är egentligen inte en ”chipsmänniska”. Smaken i sig har jag aldrig tyckt illa om, men tycker hälften sitter kvar i tänderna (och liksom återfinnes någon dag senare, ungefär. Helt omöjligt att borsta bort?!). Riskakor har jag dock alltid gillat. Precis som med allt annat har jag perioder, och de senaste månaderna har jag som lite glömt riskakor.. Ja tills jag åt min första påse av de här minisarna, då. Då drog en ny period igång. Har ni smakat? Galet goda!

tacolunch2

Du kanske gillar

11 Kommentarer

 • Svara
  Linda
  24 juni, 2015 at 11:44

  Oh, tack för tipset! Jag som älskar sourcream i chips och de där majsriskakorna med chia och havssalt (friggs)
  Det här måste ju bli som en perfekt kombo av de två.

  • Svara
   roethlisberger
   29 juni, 2015 at 13:38

   Ja Friggs är supergoda! Man har dem ju ”till lite olika”, så att säga, hehe. Dessa är perfekta snacks då de verkligen smakar mycket i sig, de mer ”neutrala” varianterna är kanongoda med något gott på… mmm mums! 😀

 • Svara
  Yohanna
  24 juni, 2015 at 12:48

  Har inte smakat men ska göra det. De ser goda, och surkräm, vad kan gå fel?

  • Svara
   roethlisberger
   29 juni, 2015 at 13:36

   Precis; vad kan gå fel?! Supergoda är de verkligen, hoppas (och tror) att du gillar!

 • Svara
  Linda Assarsson
  24 juni, 2015 at 13:59

  Älskar riskakor men har inte testat dessa!
  Får se till å köpa dem!
  Snöar oxå lätt in på saker å kör på dem typ i all evighet 😛
  Älskar de större riskakorna från Urtekram, supergoda!!

  • Svara
   roethlisberger
   29 juni, 2015 at 13:37

   Haha då är vi två som snöar in ja! 😉 Och jaaa, jag gillar de från Urtekram också! Och de där ”nya” tunna från… Friggs va? Mums!

 • Svara
  Mari
  24 juni, 2015 at 17:20

  wow. dom ser ljuvliga ut =)

 • Svara
  sara
  27 juni, 2015 at 12:46

  Hej!

  Jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg där du har samlat alla dina recept på glass? Är så svårt att hitta dem idag. Och vilka recept på glass tycker du bäst om? Jag undrar också om du skulle kunna komma på olika recept på isglass?

  Mvh

  • Svara
   roethlisberger
   29 juni, 2015 at 13:35

   Hej Sara! Absolut, jag ska samla lite glass-recept i ett inlägg, bra idé! Isglass är ingen favorit hos mig, ärligt talat. Men det måste ju vara det enklaste ever om man vill göra..? Isglassformar finns ju överallt, sedan bara frysa valfri dricka man gillar..? Typ så? Haha. Ha det fint!

 • Svara
  sofie
  27 juni, 2015 at 17:56

  Hej!
  Kan man använda walden farms pannkakssirap i ditt recept på sockerkaka (sommarkaka) eller blir smake mycket annorlunda? Finns det något annat man kan ha istället för honung?

  Kan man använda något annat än fibersirap i dina senaste recept? Waldenfarms pannkakssirap, där med kanske?

  Tacksam för svar!
  Sofie

  • Svara
   roethlisberger
   29 juni, 2015 at 13:33

   Hej Sofie!
   Fibersirap är inte bara sött, det binder på ett HELT annat sätt och det är vad som ger tex questbars sin speciella konsistens. Så nej, i just ”questbars”-recept går det inte att byta ut fibersirapen – för den är liksom basingrediensen. I kolasnittarna använder jag gold-varianten av fibersirap och ja, även där binder givetvis fibersirap annorlunda.. Om man skulle byta ut den för att göra just kolasnittarna, skulle hederlig sirap funka – men nej, waldenfarms pannkakssirap är liksom ingenting och binder ingenting och skulle inte funka.. I blondies? Nja, kanske, men jag har testat tidigare och dessa blondies med fibersirap blev verkligen en helt annan grej. De smakar bättre, konsistensen är bättre, de håller ihop på ett annat sätt.. jag använde helt enkelt just fibersirap av ett skäl 🙂
   Min erfarenhet är att waldensfarms pannkakssirap funkar som just sirap på exempelvis pannkakor, samt som sötning när det ENBART är själva sötman man vill åt. Den har inte de egenskaper vanlig sirap har när det gäller bakning och ”sammanhållning” av bakverk, och tja, det är ju inte så konstigt då den liksom…inte ÄR någonting heller.

Lämna ett svar