Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Okategorierat PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Vaniljkakor med körsbärsgömma

God dag vänner! Jag satte mig precis på tåget och har därmed påbörjat resan ner till Österlen. Det blir en kort visit då jag åker hem på söndag igen, men jag har längtat efter och sett fram emot denna mini-semester så det ska bli riktigt skönt att komma till havet igen, om så bara för några dagar.

Bloggen kommer rulla på som vanligt; jag har flera recept redo att postas i dagarna och givetvis kommer jag skriva lite om vad jag gör nere i Skåne också. Men, jag skulle vilja be om lite inspiration och idéer från er. Det är trots allt ni som läser här och även om jag aldrig har brist på saker att snacka om direkt, så vill jag ju gärna skriva om saker ni önskar läsa, såklart! Så – kommentera gärna era önskemål! Det kan vara frågor, för mig att samla i ett fråga/svar-inlägg, eller kanske en önskerubrik?

Som tack på förhand kommer här ett recept på somriga proteinkakor som jag gjorde igår att ha med under resan idag. (Föga överraskande kan en förövrigt konstatera att hälften av min packning är ätbar..)

När Sara bloggade om en läskande körsbärslemonad häromdagen blev jag också sugen på att leka med smakkombinationen körsbär/vanilj, och ja, kakor blev det! Vaniljsmakande småkakor med körsbärsmitt. Sötade med honung, för förutom sötma bidrar honung också med en så fin smak, tycker jag.

vanillacherry1

9 kakor:

 • 65g havremjöl (havregryn mixade till mjöl)
 • 30g vassle m vaniljsmak
 • 1 msk kokosmjöl
 • 1/2 ts bakpulver
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • en nypa salt
 • 1 msk kokossocker
 • 1/2 stort ägg (33g)
 • 2 msk honung
 • 1 msk kokosolja
 • 9 st körsbär, urkärnade

+ ”coating”; någon msk kokossocker och lite vaniljpulver.

Gör såhär:

 1. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
 2. Knäck ägget i ett glas och vispa upp snabbt med en gaffel så vita och gula blandas.
 3. Rör ihop hälften av ägg-vispet med kokosolja och honung och häll över den torra blandningen.
 4. Arbeta ihop och här kommer kakdegen vara rätt lös – ställ in i frysen en stund, sisådär 20-30 minuter.
 5. Sätt ugnen på 175 grader och rör ihop lite extra kokossocker och vaniljpulver på en tallrik, för ”coating”.
 6. När kakdegen stelnat lite, skeda ur lite i taget och rulla till bollar. Platta till och lägg ett körsbär i mitten.
 7. Rulla ihop till en boll igen och rulla i den förberedda coatingen.
 8. Sprid ut bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 8-9 minuter tills de fått fin yta.
 9. Enjoy!

vanillacherry2

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Agnes
  7 juli, 2015 at 11:32

  Hej! Jag skulle vilja ha tips på hur man håller igång träningen på semestern när man åker bort. Kanske ett pass med kroosviktsövningar eller så? Eller ska man kanske bara skita i träningen en vecka? Kanske bara hålla igång med promenader?

 • Svara
  Amanda
  7 juli, 2015 at 16:01

  Hej! Jag skulle jättegärna vilja läsa mer recept på lättsamma och nyttiga vardagsrätter som inte kräver så många speciella ingredienser (kryddor etc. som måste beställas). Ett stort plus om dom är veganska! 🙂

 • Svara
  Hanna
  7 juli, 2015 at 18:46

  Hej!
  Skulle gärna läsa ett recept på ett glutenfritt pitabröd. Sådär ”normalstor” som de man köper och luftigt så att det går att få ner maten i. 🙂

 • Svara
  E
  7 juli, 2015 at 19:40

  Hej Fanny,

  Är det möjligt att tillverka en autentisk choc chip cookie, du vet en som är krispig i kanterna och härligt seg inuti, utan konstiga ingredienser utan sånt som finns hemma alt kan köpas på ica…fast med BÖNOR i?
  Det skulle jag vilja se 😀

 • Svara
  M
  7 juli, 2015 at 21:08

  Mer vegansk mat vore underbart!

 • Svara
  Frida
  8 juli, 2015 at 10:35

  Jag har två önskerubriker:)
  Så går det med mina tävlingsplaner
  Världens godaste, enklaste och nyttigaste kladdkaka

 • Svara
  M
  8 juli, 2015 at 10:39

  Älskar bloggen! Jag skulle gärna läsa mer om The law of attraction och hur du lyckades förändra ditt sätt att tänka trots att du mådde så dåligt!

 • Svara
  A
  8 juli, 2015 at 14:07

  Hej! Gillar din blogg supermkt men e rätt ny! 🙂 Du verkar mest styrketräna men kanske har du koll på puls också? Jag köpte en rätt billig pulsklocka på apoteket för att testa om jag trivdes med den. De flesta artiklar jag läst säger att man inte ska ligga på max, utan helst typ 60-70% av maxpuls, eller ngt. Dock så visar min klocka 180 både när jag springer långsamt för att orka 5 km men också när jag springer snabbt i tabata-intervaller. Är inte supervältränad dvs. Måste jag sluta springa nu då eller är det okej att jag springer på (förmodad maxpuls) 180 slag flera ggr i veckan?

 • Svara
  Liselott
  8 juli, 2015 at 15:38

  Jag ÄLSKAR recensioner! Fler sådana, tack! Både av ovanligare produkter som protein-cookies och protte-pulver med skojiga smaker, men också av träningsprylar och nya grejer från livsmedelsbutikerna (typ hackade dadlar. och sånt). Mer av Fannys Favvo, helt enkelt! 😀

  Sedan vore det himla roligt att få tips om dina favvo-bloggar och inspirationskällor. Tips på andra trevliga bloggar och portaler som du gillar 🙂

Lämna ett svar