healthstories Träning Uncategorized Vardagsuppdatering

Fredagsnöje

Efter en intensiv, innehålls- och händelserik vecka (frisk från förkylningen! Hela veckan! Äntligen!) var det en lugn fredag som gällde för mig igår. Ett huvud som fått jobba lite extra hela veckan i och med tidigare sjukdomsfrånvaro, och en bra mör kropp efter andra varvet på mitt nya träningsupplägg, det vill säga en vecka av höjningar. Att ligga på mitt svala köksgolv, rullandes på min älskade foamroller, var precis vad både kropp och knopp behövde denna fredag.

foamroller3

Rollar ni? Jag hade inte riktigt ”fattat grejen” förrän jag köpte hem en foamroller själv, och sedan den dagen är jag fast. Vissa dagar rullar jag en minut, andra en timme, men det är faktiskt utan undantag varje dag som jag rullar. 

Min blå lille vän är, som ni ser på bilderna, från myprotein (länk) och kostade mig ynka 149:- (nu när jag skulle länka såg jag att den är nedsatt till 124:- just nu). Helt klart ett av mina bästa inköp! 

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Emelie
  25 juli, 2015 at 11:22

  Hej! Jag kände bara att jag måste skriva en kommentar… Hittade till din blogg först idag, och jag kände SÅ igen mig i din beskrivning av ätstörningsbehandlingen på BUP i Uppsala. Jag började på dagvård där under hösten 2005, d.v.s. inte jättelångt innan du, och jag blev INTE ALLS hjälpt av dem!! För det första var all fokus på vikten – man fick inte ens prata med psykolog under den första tiden. De hade noll policy mot självskadebeteende (vilket jag hade under en period), och bl.a. därför blev jag avstängd från vården där. Jag tycker det är så dåligt att man inte får hjälp med att ta itu med sina psykiska problem samtidigt som man lär sig äta ordentligt. I många fall är det ju just det psykiska som är bakgrunden – i alla fall var det så för mig.
  I mitt fall så löste sig de flesta mat- och viktproblemen efterhand när jag dels tog tag i det ordentligt på egen hand, och dels efter att jag fått medicin mot depression, ångest och gått KBT-terapi mot social fobi och panikångest.
  Är extremt fascinerad och imponerad av din grymma resa! Hoppas verkligen du lever ett underbart liv nu!
  MVH /Emelie

 • Svara
  Emelie
  25 juli, 2015 at 11:22

  Hej! Jag kände bara att jag måste skriva en kommentar… Hittade till din blogg först idag, och jag kände SÅ igen mig i din beskrivning av ätstörningsbehandlingen på BUP i Uppsala. Jag började på dagvård där under hösten 2005, d.v.s. inte jättelångt innan du, och jag blev INTE ALLS hjälpt av dem!! För det första var all fokus på vikten – man fick inte ens prata med psykolog under den första tiden. De hade noll policy mot självskadebeteende (vilket jag hade under en period), och bl.a. därför blev jag avstängd från vården där. Jag tycker det är så dåligt att man inte får hjälp med att ta itu med sina psykiska problem samtidigt som man lär sig äta ordentligt. I många fall är det ju just det psykiska som är bakgrunden – i alla fall var det så för mig.
  I mitt fall så löste sig de flesta mat- och viktproblemen efterhand när jag dels tog tag i det ordentligt på egen hand, och dels efter att jag fått medicin mot depression, ångest och gått KBT-terapi mot social fobi och panikångest.
  Är extremt fascinerad och imponerad av din grymma resa! Hoppas verkligen du lever ett underbart liv nu!
  MVH /Emelie

 • Svara
  Elsa
  26 juli, 2015 at 18:04

  Jag har också en foam roller…. i garderoben. Jag vill verkligen använda den för att försöka bli rörligare, mindre stel och spänd. Har kollat runt lite på youtube för att försöka lära mig hur jag ska använda den men får liksom inte riktigt till det. Vore väldigt kul om du ville göra ett inlägg om hur du använder din foam roller. Det kan ju låta simpelt, man ska ju liksom ”bara” rulla på den, men på nåt sätt så känner jag mig alltid förvirrad och osäker på vad jag ska göra när jag tar fram den.

  Som vanligt, tusen tack för fina inlägg! Potatismanneninlägget vill jag hylla lite extra.

 • Svara
  Elsa
  26 juli, 2015 at 18:04

  Jag har också en foam roller…. i garderoben. Jag vill verkligen använda den för att försöka bli rörligare, mindre stel och spänd. Har kollat runt lite på youtube för att försöka lära mig hur jag ska använda den men får liksom inte riktigt till det. Vore väldigt kul om du ville göra ett inlägg om hur du använder din foam roller. Det kan ju låta simpelt, man ska ju liksom ”bara” rulla på den, men på nåt sätt så känner jag mig alltid förvirrad och osäker på vad jag ska göra när jag tar fram den.

  Som vanligt, tusen tack för fina inlägg! Potatismanneninlägget vill jag hylla lite extra.

Lämna ett svar