BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte Inspiration och pepp kitchenstories Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Mandelblondie med vit choklad

mandelblondie1

Blondie är inget nytt i mitt kök, och jag har genom åren gjort flera olika varianter. Men jag måste nog ändå säga att när jag i veckan gjorde denna Mandelblondie med vit choklad så tog jag det hela till en helt ny nivå. Plötsligt hamnade jag i en blondie-himmel jag inte visste existerade.

När dessa blondies svalnat och fått ”stå till sig” lite i kylen, får man nämligen inte bara en dögod, mandelsmakande blondie med härliga ”chunks” av vit choklad – utan smaken påminner galet mycket om mazarin. Jag använde sukrins fettreducerade mandelmjöl och jag har väl sagt det en hundra gånger nu ungefär jag vet… men det är banne mig fantastiskt!

Hur denna blondie skulle bli med vanligt mandelmjöl (dvs malda mandlar rakt upp och ned) vet jag inte. Jag kan inte tänka mig att det blir annat än gott, men gissar att man får anpassa proportionerna vad gäller vätska en aning. Om du testar, låt mig gärna mig veta hur det blev!

mandelblondie2

Du behöver:

* Jag använder det här mandelsmöret, du har alltid 10% rabatt hos My Protein med koden FR10 *

Angående form – jag använde denna i silikon och den är lite för stor, men smeten/degen till denna blondie blir relativt ”fast” så man kan helt enkelt forma den hur man vill. Jag gjorde en 1,5 cm tjock rektangel som då täckte ca 2/3 av formen. Ta den form du har, och använder du inte en i silikon så fetta och/eller lägg ett bakplåtspapper i botten.

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Hacka chokladen och ställ åt sidan.
 3. Rör ihop ägg, mandelsmör och mjölk tills jämnt.
 4. I en annan skål, rör ihop torra ingredienser.
 5. Vänd ner den torra blandningen i ägg/mandelsmör/mjölk-blandningen och rör ihop.
 6. Tillsätt slutligen den hackade chokladen.
 7. Flytta över allt till en ugnsform, jämna till ytan och skjut in i det uppvärmda ugnen.
 8. Grädda i 12-15 minuter (jag tog ut min efter ca 13 minuter) och låt svalna innan du skär upp i bitar.
 9. Förvara i kylen.

Två andra blondies ur arkivet: favoriten Peanut Butter Chocolate Chip Blondies och härliga Pecan/Caramel Blondies

tvablondies

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Marina
  6 september, 2015 at 11:19

  Vad är vitsen med att använda fettreducerade mjöler om det ändå är mandelsmör i receptet?

  • Svara
   roethlisberger
   6 september, 2015 at 11:31

   Vilken ofantligt märklig fråga, haha. Men jag ska besvara den i ett eget inlägg framöver, då jag vill utveckla mitt svar längre än vad som bör tryckas in i kommentarsfältet här..

 • Svara
  Marina
  6 september, 2015 at 11:19

  Vad är vitsen med att använda fettreducerade mjöler om det ändå är mandelsmör i receptet?

  • Svara
   roethlisberger
   6 september, 2015 at 11:31

   Vilken ofantligt märklig fråga, haha. Men jag ska besvara den i ett eget inlägg framöver, då jag vill utveckla mitt svar längre än vad som bör tryckas in i kommentarsfältet här..

Lämna ett svar