Inspiration och pepp passionstories Tankar om ting Vardagsuppdatering

Boostar hälsan med vin och favoritgodis

Eftersom jag spenderade hela förra veckan i Stockholm blev fredag och lördag rena ”datorjobb-och-komma-ikapp-dagar” hemifrån för mig. Bokföring och företagsfix, en himla massa mailsvar, några timmar i köket för att färdigställa ett par receptuppdrag, renskrivning och bildbehandling osv osv…

Efter 18 timmars effektiv arbetstid var jag aningens mindre stressad och mycket nöjd med alla avbockade todo’s, så när en vän hörde av sig och undrade om vi inte skulle åka in till stan för ett glas vin kände jag bara att ja, det var faktiskt precis vad jag både ville och behövde igår! Koppla bort allt jobb och slappna av. Med ett glas gott vin i gott sällskap och bara ha himla trevligt. Efter lite välbehövligt skitsnack över det där glaset vin, bestämde vi oss för att utveckla till glas i plural och att fortsätta trevligheterna inne i stan några timmar till. Säga vad man vill om alkohol, sena nätter och allt som hör därtill – för mig, just igår, var det precis vad jag behövde.

Välmående och hälsa, för mig, är verkligen så mycket mer än vad vi äter och tränar. För att må bra behövs olika. Olika saker, olika dagar och i olika perioder. Ibland av det ena, ibland av det andra. Den känsla och insikt jag önskar kunna ge och inspirera till här i bloggen och allt annat jag gör, är att en inte måste välja. Att hälsa och välmående är liksom inget för ”alla de där andra”, de som gör och lever ”rätt”. Utan hälsa och välmående är lika mycket för dig – och det handlar faktiskt inte om vad du gör utan det handlar om hur det du gör får dig att må.

hemmakvallgodis1

Min söndag har jag ägnat åt att förbereda inför kommande arbetsvecka, och jag har stängt av telefonen för att ställa mig i köket med skålar och kastruller och ingredienser, och bara leka sådär fritt som jag älskar att göra. Mental återhämtning. Och så har jag köpt massa favoritgodis på hemmakväll. För de har utan tvekan bästa godiset.

För att avsluta den här helgen på topp och ladda upp ytterligare inför veckostart imorgon, är det jag och min fina godispåse i soffan som gäller ikväll. Det där med vad man fyller sin godispåse med… Innehållet i mina godispåsar brukar i regel vara ca 90% choklad av olika slag, och resterande 10% är främst surisar, eller någon enstaka lakrits (allra helst chokladdoppad sådan, mmm)Vad har du i din godispåse?

hemmakvallgodis2

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  pilla
  27 september, 2015 at 18:42

  Eller hur, hälsa är det bästa av alla världar i måttliga mängder. Är inget jättegodis fan men om jag någon gång plockar på mig lite så blir det helst fudge och röda icke sura godisar. Är inget choklad eller lakrits fan så de skippar jag. Och inga sura godisar. Och inga suga på godisar. Och inga gula eller oranga för de tål jag inte.

 • Svara
  pilla
  27 september, 2015 at 18:42

  Eller hur, hälsa är det bästa av alla världar i måttliga mängder. Är inget jättegodis fan men om jag någon gång plockar på mig lite så blir det helst fudge och röda icke sura godisar. Är inget choklad eller lakrits fan så de skippar jag. Och inga sura godisar. Och inga suga på godisar. Och inga gula eller oranga för de tål jag inte.

 • Svara
  E
  29 september, 2015 at 03:55

  Bitar som alltid följer med ner: daim, twix, toblerone, babyrosa melonskivor, colaflaskor och björnbär/hallon. Sällan något annat. Oftast bara daim o meloner :). Ibland bara meloner.

 • Svara
  E
  29 september, 2015 at 03:55

  Bitar som alltid följer med ner: daim, twix, toblerone, babyrosa melonskivor, colaflaskor och björnbär/hallon. Sällan något annat. Oftast bara daim o meloner :). Ibland bara meloner.

 • Svara
  Maja
  29 september, 2015 at 20:24

  Jag är precis som dig och har i princip bara choklad och några surisar i godispåsen 🙂

  En fråga också, brukar du träna på Form? Jag tror nämligen att jag har sett dig där ett antal gånger. Stark du är!

  • Svara
   roethlisberger
   29 september, 2015 at 21:10

   Bra godissmak där! 🙂
   Och yes, det stämmer, jag tränar på form sedan några månader tillbaka 🙂 Du får säga hej nästa gång du ser mig!

 • Svara
  Maja
  29 september, 2015 at 20:24

  Jag är precis som dig och har i princip bara choklad och några surisar i godispåsen 🙂

  En fråga också, brukar du träna på Form? Jag tror nämligen att jag har sett dig där ett antal gånger. Stark du är!

  • Svara
   roethlisberger
   29 september, 2015 at 21:10

   Bra godissmak där! 🙂
   Och yes, det stämmer, jag tränar på form sedan några månader tillbaka 🙂 Du får säga hej nästa gång du ser mig!

 • Svara
  Sofia
  6 oktober, 2015 at 20:36

  Åh vilken ”vacker” godissmak! Jag längtar tills jag stoppar ner handen i en sådan där påse med snart, men först måste jag lära mig att bli av med mitt otroliga sötsug som jag drast med alldeles för länge nu. För det handlar ju trots allt om balans, och för att uppskatta det goda i livet lär man göra dessa stunder märkbara.

 • Svara
  Sofia
  6 oktober, 2015 at 20:36

  Åh vilken ”vacker” godissmak! Jag längtar tills jag stoppar ner handen i en sådan där påse med snart, men först måste jag lära mig att bli av med mitt otroliga sötsug som jag drast med alldeles för länge nu. För det handlar ju trots allt om balans, och för att uppskatta det goda i livet lär man göra dessa stunder märkbara.

Lämna ett svar