lifestories Okategorierat Tankar om ting Vardagsuppdatering

Hej Göteborg

Inatt bestämde jag mig för att idag, fredag, skulle jag göra precis exakt det jag velat göra en längre tid nu.

Så biljett bokades, ett litet handbagage packades, jobb betades av i rekordfart och strax före 18 klev jag på planet som sedan tog mig till Göteborg.  

 
Jag behövde komma bort. Det har jag känt ett tag, att jag behövt. Pausa. Stoppa. Bara dra. Andas lite.

Dator och jobb är med, kanske slår jag mig under morgondagen ner i solen på någon uteserving för att göra lite nytta. Kanske, kanske inte. Eller så träffar jag en vän och dricker kaffe och pratar om livet i flera timmar. Eller så lämnar jag mobilen på rummet och bara vandrar omkring i stan för mig själv. Får se. 

Nu ligger jag nyduschad i hotellsängen och äter choklad och dricker säsongens första julmust. Det ur ett av champagneglasen som ihop med jordgubbar, chokladpraliner och en flaska bubbel välkomnade mig till rummet efter incheckning. 


Hem åker jag imorgon eller på söndag. Det är inte heller spikat utan återstår att se. Tänk, en liten timme i luften och ändå känns det som om jag flugit låångt längre bort från allt det där tunga jag lämnade hemma. Och gud vad det är skönt. Så himla himla skönt.

 

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  2 oktober, 2015 at 20:53

  det där är nog vettigt, att ta action på det man verkligen känner!!

  och du, jag drack också julmust idag. så härligt!

  hoppas du får en fin helg!

 • Svara
  Sofia
  3 oktober, 2015 at 03:53

  Ett tips är att bara gå runt i området Haga och njuta av tillvaron, och ett obligatoriskt besök på ngt café där. Förslagsvis sockerkringlan med de största kanelbullarna i stan, vi snackar tallriksmodellen på dem ?

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  3 oktober, 2015 at 07:35

  Gud så härligt att åka bort! Grymt av dig att bara göra det 🙂

 • Svara
  Emelie
  3 oktober, 2015 at 09:49

  Jag kände hela vintern/våren att jag bara ville BORT. Bort från allt som hade med Stockholm att göra. Jag ville flytta hemifrån, fly, bort bort bort. Det var verkligen det ordet jag återkom till i tankarna hela tiden; BORT. Så kom jag ju in på Uppsala Universitet och flyttade hemifrån för 1,5 månad sedan, jag fick äntligen komma bort. Det är S Å skönt. Är hemma i Stockholm över helgen och jag KVÄVS redan, men känner mig SÅ hemsk som blir på dåligt humör när jag är här ”hemma” i Stockholm iom att min familj saknar mig massor och är asglada över att jag är här. Så är jag bara lättirriterad och längtar bort härifrån. Känner mig som världens sämsta dotter. Men den där känslan av att bara vilja komma bort har åter infunnit sig, samma kväll jag kom hit liksom. Förstår inte hur vissa kan bo i samma stad hela livet utan att någon gång ha flyttat runt lite. Kanske kommer jag bo i Stockholm om några år igen, när jag pluggat klart om 4,5 år. Kanske kommer jag inte det. Men just nu kan jag inte bo här. Det går inte. Så förstår din känsla av att vilja, BEHÖVA, komma bort…

 • Svara
  Living by Miriam
  3 oktober, 2015 at 10:00

  åh så underbart! Hojta till om du vill har Göteborgstips 🙂 idag är ju supermysigt höstväder.

Lämna ett svar