BARS & RUTOR Efterrätt och gotte Inspiration och pepp JULRECEPT kitchenstories Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

”Crispy Mini Bites”

För några dagar sedan bestämde jag mig för att återuppliva en bortglömd favorit – crispy bars. Fast denna gång gjorde jag minisar, ni vet sådär lagom stora när en vill ha ”en liten munsbit”. Eller tio. Snarare tio. När en bara vill gosa ner sig i soffan med en skål gottis i knät. Då passar små munsbitar bättre än lite större bars, och mysfaktorn höjs faktiskt ett snäpp.

Smakerna är de säkra korten jordnöt+kola i basen och på toppen choklad.

crispymini1

Jag har gjort en drös olika varianter av ”crispy treats”, några favoriter hittar ni här;

Man kan använda lite ”vilka puffar som” när man gör crispy bars, men slutresultatet blir olika krispigt beroende på vilka man väljer. Min favorit är puffar från Natures Path (som ser ut såhär) och de hittar man i välsorterade matbutiker; jag har sett dem på både ICA och Coop. Med dem får man bästa krispet! Annars kan man använda exempelvis dinkel- eller quinoapuffar, eller helt vanligt puffat ris (ni vet sådana där man gör julgodis av?).

Jag har den senaste tiden gjort mina crispy bars med protein crispies från My Protein, vilket blir kanon men kanske inte riktigt lika superkrispigt som när jag använt puffar från Natures Path.

crispymini3

Vad gäller sirap så har jag, som ni kan se nedan, denna gång använt My Syrup i både botten och frosting. Tidigare har jag alltid kört på agave eller honung, så det kan man givetvis använda även i detta recept!

För 20 munsbitar:

Chokladfrosting:

Gör såhär:

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda och ställ åt sidan.
  2. Blanda puffar, havregryn, chiafrön och salt i en stor bunke.
  3. I en annan, liten, skål rör du ihop sirap och nötsmör. Är ditt nötsmör väldigt fast och ”svår-utrört” kan du ställa in skålen i micron och värma i (korta) intervaller, tills du har en rinnig konsistens. Tillsätt steviadroppar och toffee-droppar, och rör ner proteinpulver lite i taget.
  4. Rör till en jämn smet och häll den över den torra blandningen. Arbeta ihop med händerna. Det blir kladdig och klibbigt och det får en stå ut med, helt enkelt.
  5. Tryck ut till en rektangel på den bakplåtspapperstäckta skärbrädan du förberett, och ställ in i kylen medan du gör frostingen.
  6. Blanda proteinpulver och kakao i en bunke. Tillsätt sirap och kokosolja (i flytande form – är din olja för fast micrar du den i några sekunder) och rör ihop. Bre ut över botten och låt stelna i kylen innan du skär i bitar.

crispymini2

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar