Igår var det vegansk bacon – idag är det vegansk parmesan… Båda gjorda för att ingå i en specifik maträtt jag gjorde i helgen och som jag delar med mig av bilder och recept på imorgon. Men först är jag nyfiken – kan ni gissa vilken maträtt jag talar om?
Precis som gårdagens bloggade ”coconut bacon” är denna veganska parmesan superenkel att göra, och faktum är att den går ännu snabbare att göra än baconen. Jag hade som sagt en tanke med vad jag ville ha denna parmesan till, men självklart kan man ha den till- och på vad man vill. Grundreceptet ni hittar nedan är rätt litet och ger ca 1 dl färdig ost, så ett tips är att dubbla eller trippla det på en gång!
Parmesan: (ger ca 1 dl)
- 1 dl cashewnötter
- 2 msk hampafrön
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk näringsjäst
- salt
Gör såhär:
- Mixa nötterna ihop med vitlöksklyftan till ett grovt smul.
- Tillsätt resterande ingredienser och mixa ”pulserande” tills allt blandats och du har en lagom grov ”ost”. Smaka av med saltet.
- Klart!
1 Kommentar
Jonna
28 april, 2016 at 09:01Spaghetti carbonara kanske…? Låter hur som helst super gott, ska testa både parmesanen och baconen! 🙂