lifestories Vardagsuppdatering

Materiell lycka från Sally Voltaire & Systrar

I förra veckan skulle jag bara snabbt gå igenom Åhlens City på väg till ett möte. Och jajovisst, jag gick visserligen igenom, men det tog kanske aningens lägre tid än vad jag tänkt mig.. Det visade sig nämligen att medlemmar hade 20% rabatt på allt till köket. Eh ja, jag tror inte jag behöver utveckla va? Av förklarliga skäl kunde jag då inte låta bli att gå ett varv bland alla roliga och fina köksprylar – och vips så hade en timme gått. Hoppsan!

Jag giller verkligen Åhlens, inte minst deras utbud när det kommer till fina och mysiga saker till hemmet, och jag har fyndat många saker där – exempelvis min favvo-kudde i grönt marmormönster, och porslin från märket Bloomingville med kloka ord om choklad. Just denna gång blev det dock inget köpt på själva Åhlens, däremot fastnade jag i den ursöta butiken som ligger mitt i restaurangen Sally Voltaire & Systrar (som ni kanske minns att jag nämnde i inlägget om min lite extrafina tisdag i början av april?)

SV1

Jag stod länge och vände och vred på olika snygga tallrikar, serveringsfat och annat fint – så länge att kvinnan som jobbade i butiken kom och frågade hur det gick för mig egentligen..? Det händer faktiskt ganska ofta, och jag antar att det kanske ser lite märkligt ut när någon står och velar i eeevigheter och försöker urskilja eventuella minimala nyansskillnader mellan två till synes likadana tallrikar. Riktigt jobbigt blir det dock bara de gånger jag efter 30+ minuter ändå beslutar mig för att inte köpa något alls, och då på något ”smidigt och diskret” sätt ska ta mig ur butiken…

Men den här dagen skulle jag inte lämna butiken tomhänt, utan till slut hade jag bestämt mig och när jag sedan sprang vidare till det där mötet (som jag plötsligt inte alls var i så god tid till längre) var jag fånigt glad över mina shoppingfynd. Materiell lycka skall icke underskattas!

SV2

Ni kanske känner igen tallriken i matt orange på bilden här ovan, då den fick vara med på bild förra helgen, när jag bloggade en ny variant av pulled chicken. Jag tokgillar den, så snygg! Ja, precis som ungefär allt annat jag gärna hade plockat med mig hem från Sally Voltaire & Systrar, med andra ord… Där kommer det garanterat bli fler inköp för mig!

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Lotta
    14 maj, 2016 at 14:03

    Tjo! Jag vill bara passa på att tacka för alla fantastiska inlägg. Din blogg är den enda jag ALLTID kollar varje gång jag sätter mig vid datorn, och det är så himla skoj att läsa dina genomtänkta och fyndiga texter. Det är superkul att du testar och recenserar så mycket nya grejer, och delar med dig av så många fina recept. Jag har bakat din sötpotatisbrownie tre gånger redan och tosca-smeten är ungefär det godaste jag smakat. Min korridor älskar den lika mycket som jag och kakorna överlever sällan mer än ett dygn – bästa betyget! 🙂

    Puss på dig och hoppas att du har en fin helg!

Lämna ett svar