Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Mellis & Kvällis Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Vardagsuppdatering VEGAN

Bönröra med vita bönor, grillad paprika och färska örter (och annat gottit)

Det där med bönor och röror är en annan fin sak jag talar för lite om här i bloggen. För äter det gör jag, mest hela tiden känns det som. Det är billigt, enkelt att variera och supersmidigt att ha redo i stora laddningar i kylen när plock-middagen ska byggas. Jag är ett fan av dem, plockmiddagarna, där man tar lite det, lite det, och så lite det-det-och-det. Gott+gott brukar resultera i megagott, liksom.

Hummus är en stående favorit hos mig, orginalrecept har jag skrivit här och en tillpiffad variant som alltid går hem är denna. I veckan gjorde jag en laddning bönröra med vita bönor, grillad paprika, färska örter och massa andra härliga smaker. Jag har alltid frysta, färska örter i frysen (findus), och har använt mig av dem i detta recept. De är väldigt finhackade så använder du färska örter istället föreslår jag att du ökar mängden basilika och koriander – men det är ju en smaksak så prova dig fram!

bonrorapap1

 • 1 tetra vita bönor (230g avrunnet)
 • 1 burk grillad paprika
 • 2 st vitlöksklyftor
 • 1/2 msk kokosolja med chili (hot! Går att utesluta, ha då i en skvätt olivolja istället. Eller av oljan från paprikan)
 • 1 msk finhackad basilika
 • 1/2 msk finhackad koriander
 • 1,5 msk citronsaft
 • 1 tomat
 • 1/2 tsk natural umami
 • salt efter smak

Ja, i vanlig ordning när det gäller röror är det inte rocket science direkt – bara å mix! Och sedan att äta. Till maten, på maten, efter maten. På mackan, att dippa i, att toppa salladen med. Whatever and however you like!

bonrorapap2

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Embla
  8 september, 2014 at 18:57

  Låter hur gott som helst! Passar säkert jättegott i/på en sallad!

 • Svara
  Embla
  8 september, 2014 at 18:57

  Låter hur gott som helst! Passar säkert jättegott i/på en sallad!

 • Svara
  Cecilia
  9 september, 2014 at 10:14

  Hej Fanny!
  Jag tänkte bara höra med dig om du i de flesta recept när du gjort kakor och cheesecakes och liknande använder en springform som mäter ca 16 cm i diameter? Att måtten är anpassade efter den storleken. Undrar dessutom vart du köpt dina fina skedar du har med i många bilder? Den röda med vita prickar på! Letat överallt men kan inte finna några liknande.
  Kram på dig!

 • Svara
  Cecilia
  9 september, 2014 at 10:14

  Hej Fanny!
  Jag tänkte bara höra med dig om du i de flesta recept när du gjort kakor och cheesecakes och liknande använder en springform som mäter ca 16 cm i diameter? Att måtten är anpassade efter den storleken. Undrar dessutom vart du köpt dina fina skedar du har med i många bilder? Den röda med vita prickar på! Letat överallt men kan inte finna några liknande.
  Kram på dig!

Lämna ett svar