Okategorierat Träning workoutstories

Strongman-söndag

Idag har jag haft en typiskt jättehärlig söndag! Strax efter lunch plockade jag upp min vän Daniela för att köra mot Märsta, där grabbarna väntat in oss och vi kunde direkt köra igång med det vi sedan ägnade hela eftermiddagen åt – strongmanträning.

strongman6 strongman3

Det här var tredje gången jag körde strongman och jag känner mig lika nyförälskad idag som jag gjort efter de tidigare två passen. Det är annorlunda träning, som kräver lite ”annat tänk” än min vardagliga träning. För mig är det nyttigt att träna på att verkligen hitta det fokus och inte minst den närvaro som krävs inför övningarna. Det är så väldigt mycket vikt att hantera och det är helt avgörande hur ”med i skallen” jag lyckas vara.

Idag var jag den perfekta mixen av tokpeppad och glad + skönt lugn (nåja, i Fanny-mått mätt i alla fall) och fick till dagens utmaningar riktigt bra! Jag la upp en video på instagram tidigare ikväll från när jag gick 20 meter farmers walk med 170kg (85kg i vardera hand) och samma sträcka med ett ok lassat med 180kg. Det är det mesta jag testat hittills och det kändes faktiskt oväntat ”lätt”. Men framför allt är det verkligen så-himla-rolig-träning!

strongman10strongman2

När vi var klara med farmers och ok bar vi in grejerna för att spendera sista timmen med lite olika ”valfria aktiviteter”. Det blev lite lätta böj och pressar för mig och Daniela medan grabbarna körde vidare med atlasstenar. Det fanns även någon märklig manick (som ni kan se på bild längre ner här i inlägget) som jag inte riktigt vad det var för något om jag ska vara helt ärlig… jag tror att det var något som killarna som tränar och tävlar i armbrytning lämnat kvar, men tydligen kunde en och annan stöt utdelas så jag höll mig på sunt avstånd från den.

strongman4strongman11strongman5 strongman7strongman8strongman1

Jag säger som jag sagt de tidigare gånger jag skrivit om strongman; har du möjlighet att testa så gör det! Så fruktansvärt roligt och lite variation i träningen är alltid nyttigt. Om inte annat för huvudet. Med strongman precis som alla andra sporter tycker jag att det är väldigt viktigt att man har respekt för och är ödmjuk mot både sporten i sig och de utövande atleterna, inte minst när det handlar om så stora vikter som här. Så hitta folk som kan sin grej, fråga, lyssna och lär – och ha skitkul!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  14 juni, 2016 at 06:26

  Åh vad roligt! Är så glad att mitt gym kommer att få in atlasstenar efter sommaren, längtar redan!

 • Svara
  Anna Jansson
  15 juni, 2016 at 05:18

  Vilken grej! Jag tror helt klart att jag skulle älska strongman träningen, det där lite ruffa och att få ta i allt vad man har… Jag får genast leta upp ett ställe i Jönköping där man kan köra det!

Lämna ett svar